Fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás

A leggyakoribb hibák fogamzásgátló tablettát szedőknél

WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
2018-03-17 17:25

A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain.

Fogamzásgátló tabletta - a hosszabb élet titka?

MTI
2011-08-08 00:52

A fogamzásgátló tabletta első generációját szedő nők körében kisebb a bármely halálok miatti elhalálozás kockázata, mint a tablettát egyáltalán nem szedők között - igazolta egy 39 éven át tartó követéses vizsgálat.

Fogamzásgátló tabletták a petefészek cisztára?

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-08-06 23:55

A fogamzásgátló tabletták megakadályozzák a peteérést, peteérés hiányában pedig a funkcionális petefészek ciszták sem alakulnak ki. A fogamzásgátló tabletták éppen ezért jól használhatóak a menstruációs ciklussal visszatérő petefészek ciszták kezelésére.

Fogamzásgátlás és a női emancipáció

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2011-08-06 07:47

Az első fogamzásgátló tabletta forgalomba hozatala óriási változást hozott a nők életében. A fogamzásgátló tablettának köszönhetően tervezhetővé vált a családalapítás, biztonságban érezhették magukat a nők, ha szexuális kapcsolatot létesítettek, kiszámíthatóvá vált a menstruáció időpontja, ez szintén tervezhetővé tette a mindennapok programjait.

Fogamzásgátlás: A mesterséges módszerek

Szülőklapja.hu
2011-08-05 12:41

A mesterséges fogamzásgátló módszerek közül a legismertebb a fogamzásgátló tabletta, de ez csak egy a hormonális készítmények közül. A leírásban bemutatjuk, hogy melyik hogyan hat és mire kell ügyelni a használatakor.

A fogamzásgátló szedése és a libidó kapcsolata

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2011-08-04 17:12

A libidót a nemi hormonok befolyásolják, de hatással vannak a libidó szintjére a lelki tényezők, esetleg nőgyógyászati problémák is. Legtöbb esetben lelki tényezők állnak a libidócsökkenés hátterében, például párkapcsolati problémák, hangulatzavarral járó kórképek.

Fogamzásgátlás és a test változásai

WEBBeteg
2011-08-02 07:38

Évtizedek óta tartja magát a nézet, miszerint a fogamzásgátlók hízásra hajlamosítanak. Akadnak olyan termékek, melyek vízvisszatartó hatásuk miatt valóban súlynövekedést okoznak, a korszerű készítmények esetében azonban ettől nem kell tartani.

Tinédzserkori fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2011-07-27 13:11

A tinédzserkorban is alaposan át kell gondolni, hogy milyen típusú fogamzásgátló módszert választ valaki. Egyrészt törekedni kell a megbízhatóságra, mert egy nem kívánt terhesség egész életre szóló következményeket jelent, másrészt alaposan át kell gondolni a nemi betegségek veszélyét, és amennyiben van erre vonatkozóan rizikó, akkor ezek ellen is védekezni kell.

A fogamzásgátló tabletta mellékhatásai a fogyókúrára

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-07-17 20:20

A hormonális fogamzásgátló eszközök (tabletta, tapasz, injekció) megakadályozzák a petesejtek petefészekből való kiszabadulását, így ovuláció nélkül a fogamzás se következhet be. Azonban a hormonális fogamzásgátlóknak néha vannak mellékhatásaik, így bizonyos fogamzásgátló módszerek akadályozhatják a testsúlycsökkentő terveket.

Hatással van-e a fogamzásgátló a termékenységre?

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-07-16 19:40

Mikor fogamzásgátlási módszert választ, sok nő aggódik a mellékhatások miatt. A hormonális fogamzásgátlók megváltoztatják a női reprodukciós rendszer működését, azáltal, hogy megakadályozzák az ovulációt és a beágyazódást. Emiatt gyakran felmerül a kérdés, milyen hatással vannak a fogamzásgátló tabletták a termékenységre?