• Fogamzásgátlás cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
    2018-03-17 17:25
    Fogamzásgátlás
    A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2019-12-18 16:05
    Régóta ismert tény, hogy a nők körében gyakoribb a fejfájás megjelenése, mint férfiaknál. Ez a különbség a nemek között csak serdülőkor után jelentkezik és a változókor elmúltával ismét megszűnik.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
    2019-11-23 17:35
    A férfi fogamzásgátlás lehetséges módszereiről számos fórumon kaphatunk információt. Azonban még ezek olvasása után is felmerülnek kérdések az alkalmazás, biztonságosság és a várható költségek tekintetében.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical
    2019-11-09 17:36
    A női szervezet kényes egyensúlyát már a legkisebb mértékű dohányzás is képes felborítani. Dr. Demjén László a dohányzó nőknek adott fogamzásgátlási tanácsokat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2019-10-27 19:03
    A fogamzásgátló tabletta nagy biztonságossággal szedhető, kényelmes, korszerű családtervezési eszköz. Számtalan fajtával találkozhatunk, sok-sok gyógyszernevet hallhatunk, ha végigkérdezzük ismerőseinket arról, hogy ki mit szed.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
    2019-10-05 20:36
    A XXI. században a tudatos családtervezés problémájával szembekerülő családok a fogamzásgátlási módszerek széles palettájáról választhatnak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-09-15 04:33
    A fogamzásgátlók szedését nem zárja ki az, ha valakinek migrénes fejfájása van, de fontos figyelembe venni a migrénes fejfájás típusát, illetve a fogamzásgátló tabletta összetételét is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
    2019-08-22 05:06
    Amikor gyógyszert veszünk be, sokrétű folyamat zajlik le szervezetünkben, amely befolyásolhatja a bevitt szer hatását. E bonyolult folyamat során a pirulában lévő anyagok akadályt szenvedhetnek és hatásosságuk kisebb-nagyobb mértékben gátolódhat más hatóanyagokkal találkozva. Ez a fogamzásgátló hormontabletták esetén akár a biztonságos védettség hiányát is jelentheti.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
    2019-07-20 04:33
    Az utazási lehetőségeink kiszélesedésével napjainkban már bárki számára elérhetővé vált a világ szinte bármely pontja. Szervezetünk azonban nem feltétlenül a trópusi klímához szokott, a fertőzéses megbetegedések esetében legalábbis biztosan nem.
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2019-07-13 20:36
    A pajzsmirigybetegség kezelésben részesülők körében gyakran felmerülő kérdés, hogy nem okoz-e problémát, ha a kezelés alatt, fogamzásgátlás miatt más hormonokat is szednek. Prof. Balázs Csaba, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, hogy a választ minden esetben az határozza meg, hogy a betegnek milyen pajzsmirigybetegsége van.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-07-09 14:35
    A fogamzásgátló szedése nyáron is előírás szerint kell, hogy történjen, de nyáron a nők hajlamosak megfeledkezni a szedés időpontjáról, sőt néha időzónákkal távolabbra utazunk, ilyenkor sokan bizonytalanok abban, hogy hogyan szedjék a tablettát. Cikkünkben sorra vesszük, hogy milyen kérdések merülhetnek fel a nyár és a fogamzásgátlás összefüggésében.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!