Fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás

A leggyakoribb hibák fogamzásgátló tablettát szedőknél

WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
2018-03-17 17:25

A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain.

A fogamzás és a fogamzásgátlás legfontosabb számadatai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2011-09-26 17:12

Ahhoz, hogy sikeresen megtörténjen a fogamzás, 3 szerv szükséges. Elsőként fontos a normál petefészek aktivitás, mert így képződik érett petesejt, a méhkürtök intakt aktivitása szintén elengedhetetlen, és ezek mellett a spermiumok képződése és hüvelybe jutás is zavartalan kell, hogy legyen.

Fogamzásgátló tabletta növelheti vérnyomás?

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-09-14 21:41

A fogamzásgátló tabletta nők milliói számára hatékony módszer a nem kívánt terhesség megakadályozására, a szabálytalan ciklus, illetve egyéb olyan kellemetlen tünetek kezelésére, mint a pattanások. Bár a fogamzásgátló tabletták hatékony gyógyszerek, fontos tudni, hogy hatással lehetnek a vérnyomásra.

Amit a fogamzásgátlásról tudni kell

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
2011-09-11 10:51

Az, hogy a pár milyen eljárást alkalmaz a nem kívánt terhesség elkerülésére, sok tényező függvénye; érdemes átgondolni a választott módszer hatékonyságát, kockázatait és költségvonzatát is.

Fogamzásgátlás: A tabletta a legkedveltebb módszer

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2011-09-11 07:38

A fogamzásgátló tablettát az Amerikai Egyesült Államokban fejlesztették ki, 1960 májusában került piacra, hazánkban csak néhány évvel később vált elérhetővé. Azóta is a legelterjedtebb és legkedveltebb módja a nem kívánt terhesség megelőzésének.

Fogamzásgátlókat befolyásoló hatások: Alkohol, cigaretta és egyéb gyógyszerek

WEBBeteg
2011-09-04 17:42

Rendszeres gyógyszerszedés esetén természetesen odafigyelünk rá, milyen mellékhatásokat okoz a készítmény: befolyásolja-e a koncentrálóképességet, számíthatunk-e testi tünetekre, szabad-e más gyógyszert bevenni mellette, milyen szabályok vonatkoznak az alkohol- és dohányfogyasztásra. Az alábbiakban arra kerestük a választ, mire kell ügyelni a fogamzásgátló tabletták esetén, ha alkoholt fogyasztunk, dohányzunk.

Fogamzásgátlás nyaralás alatt

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-08-16 10:49

Utazáskor se feledkezzen meg a megfelelő fogamzásgátlásról! Sőt, nem árt sürgősségi fogamzásgátló tablettát is csomagolni az útra, arra az esetre, ha a szokásos fogamzásgátlási módszere csődöt mond, vagy védekezés nélkül él szexuális életet.

Fogamzásgátló tabletta és a fogamzás

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2011-08-15 18:34

Sajnos mind a mai napig számos tévhit él a köztudatban a fogamzásgátló tabletta termékenységre gyakorolt hatásával kapcsolatosan. Az egyik leggyakoribb tévhit az, hogy a tablettaszedés csökkenti a termékenységet, szintén gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy a tablettaszedés során többször szünetet kell tartani a termékenység megóvása érdekében, sőt tévhitek élnek a fogamzásgátló tabletta később megszületendő gyermekre gyakorolt hatásával kapcsolatosan is. Nézzük, mik a konkrét tények!

Fogamzásgátló tabletta – Kezeli a fájdalmas miómákat?

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-08-09 19:33

A sebészettel ellentétben az esemény utáni tabletta úgy csökkenti a mióma méretét, hogy nem befolyásolja a termékenységet. Kutatók szerint a sürgősségi fogamzásgátlóként alkalmazott szer jótékony hatással van a méh fájdalmas miómáira.