Torna téma

Puha padlón a lábtornára is rávehető a gyerek!

Több mint TestŐr

A talp izmainak helyes fejlődéséhez fontos a mezítláb járás. A lábtornával sokszor megelőzhető lehet akár egy harántsüllyedés vagy a lúdtalp kialakulása.

Vénás torna óriáslabdával

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász

Nemcsak az ülő életmódot folytatóknak, hanem álló munkát végzőknek és házimunkát végzőknek is ajánlható a vénás torna. Annak ellenére, hogy a házimunka során nagyon el lehet fáradni, érdemleges alsó végtagi pumpáló izomaktivitást alig végzünk, így nem csoda, hogy estére sok anyukának, nagymamának bedagad a lába. A következő gyakorlatokat naponta végezze el otthonában vagy a munkahelyén.

A nyaralás része lehet az alakformálás is

Több mint TestŐr

A pihenést ma már össze lehet kapcsolni a sportolással. Ha esetleg a kikapcsolódás részévé szeretnénk tenni az alakformálást vagy annak megőrzését, számos lehetőség nyílik rá.

Vállsérültek, vállműtöttek gyógytornája - rögzítésben

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász

Elég gyakran sérül a vállízület, akár egy banális esés során is eltörhet a felkarcsont vagy kificamodhat a váll. A helyreállítás jelenthet műtétet vagy egyszerű pihentető rögzítést.

Aquafitness - Edzés és torna a vízben

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző

A vízben végezhető mozgásokról mindenki tudja, mennyire hasznos és egészséges, azonban mégis nagyon kevés formáját ismerik, és még kevesebben vannak, akik egészségmegőrzés céljából sportolnak a vízben. Igazán két formája terjedt el és ezek a legismertebb, ez az úszás és a víz alatti gyógytorna. Az aquafitness, mint vízi mozgásforma több, mint 25 éve indult hódító útjára.

A nyári csúcsformára már most készülni kell!

Több mint TestŐr

Ha jövő nyáron jó formában szeretnénk lenni, akkor erre már most készülnünk kell! Ehhez először ki kell tűzni a célt, hogy miért szeretne mozogni. Aztán meg kell tervezni, hogy mennyi időt tudunk rászánni az adott mozgásra egy héten.

Keresztes Ildikó – a legszebb hangú tornász!

Több mint TestŐr

Amikor Keresztes Ildikó a Sztárban Sztár című műsorban hat méter magasan, védőháló és biztosítókötél nélkül légtornázott, mindenki meglepődött… Pedig nem véletlen, hogy Ildikó nem csak, mint Pink, hanem mint tornász is zseniális volt!

Hasizomedzés szülés után - 1.rész

WEBBeteg - Földi Gyula, gyógytornász

Szülés után a kismamák érhető módon vágynak arra, hogy minél hamarabb jó formába hozzák magukat. De vannak olyan állapotok, amikor a megszokott hasizom gyakorlatok elkezdése még veszélyes, például amikor az egyenes hasizmok még nem záródtak össze. Hasizom-ellenőrzés nélkül ne kezdjen el edzeni!

5 kalóriaégető futópados edzésterv

WEBBeteg

Kevés az ideje? Akkor ezeket a gyors és minden testrészt átmozgató gyakorlatokat önnek találták ki.

Izomsorvadás

WEBBeteg

Az izomsorvadást az izomerő gyengülése és kiesése okozza, melynek különböző kórképek lehetnek az okozói. A tüneteket kiválthatja örökletes betegség, a mozgás nagyfokú hiánya és ideggyógyászati elváltozás.