férfi intimtorna

Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi hónapokban merevedési problémáim merültek fel, ill. hónapokon át teljesen elmaradt a reggeli merevedésem. Hogy mi válthatta ki, nem tudom:sportolok, nem vagyok elhízott. Lehet hogy étrend, stressz, napi 8 óra irodai ülő munka. Tudtam hogy ez nincs rendjén, rákerestem a problémára a neten. Több oldalon olvastam hogy ajánlják a Kegel-tornát. Ennek alapján ahogy le van írva,megkíséreltem a mozdulatokat kivitelezni, az utóbbi három hétben,naponta 2x12 percig. Három hét elteltével egyértelmű javulást tapasztalok, minden második nap van reggeli merevedésem, és az erekció is érezhetően sokkal jobb. Azt mondanám tehát, a kívánt célt elértem. A gyakorlatot azóta is végzem, napi 12 percig Amiért mégis a véleményét kérem, nem hagy nyugodni,több helyen is ahol írták a Kegel torna mozdulatait,hangsúlyozták, hogy a fenékizmokat ne feszítsük. ill hogy a levegőt se tartsuk vissza. Továbbá hogy érdemes gyógytornásszal elkezdeni a gyakorlatot. Namost én a leírás alapján a gyakorlatra magam próbáltam ráérezni, valószínű tehát, hogy nem úgy csinálom ahogy a cikkek írják, például önkéntelenül megfeszítem a farizmaimat is közbe. Szeretném kérdezni, hogy amennyiben nem megfelelően, nem pont a szakirodalom szerint végzem a gyakorlatot (mondjuk például a fenékizmok is meg vannak szorítva) akkor lehet-e valamilyen káros eredménye? Úgy is kérdezhetem, hogy bár a kívánt eredményt úgy tűnik elértem, adott esetben más szervemen (pl prosztata) okozhatok-e magamnak kárt az esetleg nem 100% szabályszerűséggel kivitelezett gyakorlattal? Miért hangúlyozzák például annyira, hogy a farizmokat ne feszítsük? Azért mert akkor nem hatásos a gyakorlat, vagy azért mert az valahol káros ? Másik észrevételem és amivel kapcsolatban véleményét kérném; azóta hogy a gyakorlatokat végzem, a hímvessző felületén észrevehetően megvastagodtak és láthatóvá váltak a vérerek, még akkor is, ha nem áll, hanem kvázi nyugalmi állapotban is. Ez normális,vagy kóros? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza penis témában

Káros eredménye a medencefenék tornának, akkor sem lesz, ha nem teljesen helyesen végzi a gyakorlatokat.

A helyes gyakorlat kivitelezése segíti legjobban az elérni kíván célt (jobb merevedés, vizelettartási panaszok javulása stb) .

A penis ereinek megvastagodása nem kóros.

Kérdés: 2020. november 28., 21:24; Megválaszolva: 2020. november 29., 09:46
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Péniszprobléma
Nemrég kiderült, hogy szifiliszem van, voltam vele urológusnál és nemigondozónál. A tünetek megvannak, a péniszemen van egy kis dudor, alatta egy seb...
Ödémás pénisz
Tisztelt Doktor Úr! Majd egy év után ismét megdagadt a figymám körbe, bevizesedett. Egy éve ezt követte a bőr berepedése, mely hegeket hagyva...
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen
Vérömleny a makk alatt
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap párommal való szeretkezés után vettem észre, hogy a makkom alatt egy vérömleny keletkezett. Érzékenyebb is lett a...