Testsúlycsökkentés téma

Az elhízás kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

Inkább fogyjon kevesebbet tartósan, mint többet, amit visszaszed! A testtömeg lassú, folyamatos csökkentése (kb. heti fél, egy kilogramm) a legbiztonságosabb módja a fogyásnak.

Kutatók rájöttek, hogyan fordítható vissza a 2-es típusú cukorbetegség

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

A 2-es típusú cukorbetegség visszafordítását célzó új testsúlykezelési módszer, a DiRECT (Diabetes RemissionClinicalTrial) kidolgozói nemrégiben olyan áttörést értek el kutatásuk során, ami teljesen megváltoztathatja a 2-es típusú cukorbetegség kezelését a jövőben.

Felfedezték, miért növeli az elhízás a rák kockázatát

MTI

Ír tudósok felfedezése magyarázatot adhat arra, miért lesznek nagyobb valószínűséggel rákosok a kövér emberek.

Testsúlycsökkentés - Orvosilag megalapozatlan diéták

hypertonia.hu

Ha visszatekintünk az elmúlt évtizedek testsúlycsökkentő módszereire, akkor elég összetett képet kapunk, elég sok változást éltünk meg.

Vérnyomáscsökkentés természetes módszerekkel

healzz

A magas vérnyomásra való hajlam öröklődhet, de ahhoz, hogy hajlamból betegség legyen, az életmódunk is jelentősen hozzájárul. Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy elhatározással és szakértő segítséggel a már kialakult betegséget is rendezni lehet.

Hogyan fogyókúrázik a többség?

WEBBeteg - Szinapszis

A felnőtt lakosság 37 százaléka próbált már testsúlyából valamilyen fogyókúrás módszerrel leadni. Nem meglepő, hogy a hölgyek körében jóval nagyobb arányban próbálkoztak már fogyókúrával, a nők 44 százaléka próbálta már legalább egyszer életében csökkenteni testsúlyát.

Már kapható az első vény nélkül árusítható testsúlycsökkentő gyógyszer

Támogatott tartalom

Az első uniós engedéllyel rendelkező vény nélkül kapható, klinikailag bizonyított testsúlycsökkentő gyógyszer mostantól kapható a hazai patikákban is - jelentette be a forgalmazó cég. Egy nemzetközi felmérés szerint a magyarok több mint fele tartja magát túlsúlyosnak. (x)

Fogyni szeretnék

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Kedves Doktornő! A kérdésem az hogy mivel mostanában beteg voltam és két hét szigorú fekvés után sajnos plusz kilók lettek rajtam ami sajnos gerinc problémáim miatt és láb fájdalmak miatt okoz gondot. /Nem hiúsági kérdés/ Próbálok oda figyelni az

Hogyan érdemes lefogynom?

Orvos valaszol - Dr. Földi Ildikó

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Elnézést kérek, hogy levelemmel zavarom Önt! Azért írok Önnek, mert a fogyásról szeretnék érdeklődni.2012.január 1.-én megszületett a kisfiam, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőként. A terhesség alatt felszedtem jó néhán