Alacsony pulzus

Tiszelt Doktorno! Tavalyi evben fordultam en mar egyszer Onhoz. https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/164945 Az akkori EKG-hoz es sziv ultrahanghoz ( jo eredmenyek voltak) elkeszult a terheleses EKG is, ami szinten negativ lett, egy teljes nagy labor, ahol sem a pajzsmiriggyel, sem a vas szintemmel nem lett gond. Kardiologus ugy bocsajtott utamra, hogy teendo nincs, sportolhatok, szukseg eseten kontrol. Osszessegeben jol is voltam, kb 3 nappal ezelottig. Akkor este ismet borzaszto faradsagot, gyengeseget ereztem, ami azota is tart. A pulzusom pihent allapotban 45-60 kozott mozog, es neha nehezemre esik a szememet is nyitva tartani. Agybol hirtelen felkeleskor megszedulok kicsit. Fejfajasom is van szemem, halantekon kornyeken, nem elviselhetetlen, inkabb zavaro,nem allando. 2 eve koponya CT, MR negativ. Az alacsony pulzus melle enyhe mellkasi fajdalom, torokszoritas is van,fulladas nincs. Hason fekve ero szivdobogas erzes, oldalt fekve mellkasi fajdalom (edzes mellizomra miatt?) Pulzoxineterrel merve oxigen szintem 93-100% kozott motog, inkabb a felso ertekben. Mai napon a reggeli gyengeseg okan haziorvosi ugyeletet kerestem fel, ahol vernyomasom 125/75,pulzusom 85 volt, ekg-m pedig normal gorbes. Az orvos szerint akkor van baj ha a pulzusom terhelesre sem emelkedik. De mivel terhelesre emelkedik, edzes soran pl akar 170 re is, igy o szerinte nincs baj. Diagnoziskent neuroasztemiat kaptam. Neurologialag elvileg rendezett vagyok, panikrohamjaim eseten, ill elalvast segitve 0.25 mg xanaxot szedek. Ez az allapot elegge befolyasolja a mindennapomat, nehez igy dolgozni, ellni,hisz folyton gyenge, faradt vagyok. Kardiologiara nem tudtam idopontot kerni, nem veszik fel a telefont... De mindenkepp kerek. Kerem Doktorbot velemenyezze a tuneteimet, mit csinaljak, merre forduljak? Negativ ekg-val, verkeppel, terheleses ekg-val lehet megis szivbetegsegem? Interneten olvasva a pacemakert emlitik, de ertheto modon nem akarnam, on szerint idovel szuksegesse vallhat? Realis felnem egy infakrustol, szivrohamtol, szivmegallastol? Oktober ota dietazom, edzek, jelenleg - 18kgot fogytam. 172 cm-es 72 kg vagyok jelenleg. Fokozatosan fogyok, nem koplalok, elegendo folyadekot fogyasztok. Kernem szives velemenyezeset. Megnyugtato valaszat turelmetlenul es koszonettel varom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza fogyókúra témában

Kedves Kérdező! A leírások alapján nem is biztos, hogy mostani gyenge állapota bármilyen szívprobléma következménye.

Igaza van az Önt vizsgáló orvosnak, ha terhelésre nem nő a pulzus, az már komolyabb probléma.

Ilyen nagy mértékékű fogyás kb 4 hónap alatt 18 kg, bármilyen óvatosan is teszi, - ráadásul ez nem is extrém elhízás okozta súlytöbbletből történt- megviseli a szervezetet, éhezésként éli meg. Ahogy számolom ez az eredeti súlyának 20%-a, ami nagy arány. Óhatatlanul spórolásra áll be a szervezet, álmosabb, fáradtabb lehet, koncentrációs nehézségei is előfordulhatnak. Javasolt a testsúly tartása, fehérje és vitamindús étrend, max. közepes intenziású mozgás végzése. Azt gondolom, néhány héten belül jobban lesz, ha nem fogy tovább.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 06., 17:00; Megválaszolva: 2021. február 08., 11:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vérhígító szedése meletti...
Kedves DoktorNő/DoktorÚr. Az lenne az én nagy és fontos kérdésem hogy hogyan lehet nekem könnyen és szabályosan lefogynom. A következők...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?