Fogyókúra gyomorballonnal

Szerző: Dr. Rose Medical Center

A gyomorballon terápia átmenetet képez a hagyományos diétás, illetve a különböző gyógyszeres étvágycsökkentő-módszerek és a gyomorszűkítő, sebészeti megoldások között. A nem műtéti eljárás alapja, hogy endoszkóp segítségével egy gyomorballont juttatnak a gyomorba, amely akadályozza a táplálékfelvételt, így szoktatja rá a pácienst arra, hogy adott időközönként, kis adagokat fogyasszon.

A gyomorballon, másnéven Silimed Intragastricus Ballon (SIB), elasztikus, gömb alakú „tartály”, amelyet a gyomorban helyeznek el, kitöltve annak jelentős részét, ezáltal jóllakottság érzetet biztosít. A ballon természetesen olyan anyagból készült, amely nem okoz károsodást.

Mennyi kalóriára van szüksége?

Energiaszükséglet kalkulátor >>

A gyomorballon rávezeti a pácienst, hogy változtasson étkezési szokásain. Ehhez aktív segítséget nyújt belgyógyász - gasztroenterológus szakorvosunk és dietetikusunk is.

Szakemberek által összeállított és folyamatosan felügyelt, egészséges étrend betartásával jelentős, akár 15-25 kg-os súlycsökkenés is elérhető 6 hónap alatt.

A gyomorballon a következő esetekben alkalmazható:

  • Akár jelentős túlsúly esetén
  • A túlsúly mellett társbetegségek meglétekor, amik más diétás módszer alkalmazását kizárhatják (pl. cukorbetegség, ízületi problémák, magas vérnyomás, szívpanaszok, stb.)
  • Többszöri sikertelen fogyókúra után

WEBBeteg Testtömegindex kalkulátor

Az elhízás mértékének számszerűsített meghatározására a testtömeg index (BMI) szolgál, mely a kilogrammban mért testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa. Normális súly esetén a BMI 18,5-24,9, túlsúly esetén 25-30, elhízásról 30 feletti BMI érték esetén beszélhetünk.
Tesztelje magát!>>

Az eszköz gyakorlati alkalmazása

A ballon lehelyezése rövid altatásban, endoszkópos eljárással történik, csakúgy, mint annak eltávolítása, így a beavatkozás minimális megterheléssel jár a szervezet számára. A ballont színezett fiziológiás sóoldattal töltjük fel, amely szabadon mozog a gyomorban, idegen testként akadályozva meg a táplálék felvételt, így szoktatja rá a pácienst a mértékletes táplálkozásra.

Fél év után ajánlott a ballont eltávolítani - ez természetesen leeresztett állapotban történik meg, maradandó elváltozás nem jelentkezik a gyomorban. Az eltávolítás után szükség esetén az eszköz újra behelyezhető.

A Dr. Rose Táplálkozás és testsúly programja segítségével szigorú orvos-szakmai ellenőrzés és folyamatos segítségnyújtás mellett biztosítjuk Önnek az egészséges életmód, az élethosszig alkalmazható szokások és ismeretek elsajátítását.

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

A belgyógyász - gasztroenterológus szakorvosunk és dietetikusunk által összeállított és folyamatosan ellenőrzött étrend betartásával jelentős fogyás érhető el.

A súlycsökkenés mértéke a személyes adottságok és az orvosi előírások betartásának függvényében változhat. A gyomorballon alkalmazása mellett bármilyen étel és ital fogyasztható, ám a biztos fogyás érdekében nélkülözhetetlen a szakorvos által javasolt étrend betartása.

A gyomorballon behelyezését szakmailag elismert, nagy tapasztalattal rendelkező gasztroenterológusaink végzik, így az eljárás minimális kockázattal jár.

(Dr. Rose Medical Center)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Fogyókúra: hogyan maradhat feszes a...

Gyakori probléma a fogyókúrázók életében, hogy fogyókúra után nem a várt karcsú testet nyerik el, hanem csíkos, lógó bőrtömeg marad rajtuk....

Mi a baj a fogyókúrával?

A fogyókúrák többsége hamis illúziókat kelt, a diéta befejezése után aztán jön a meglepetés: a fogyókúrára vállalkozók rövid idő alatt...

Egészséges fogyás jojó effektus...

Egyre több a túlsúlyos és elhízott ember, köztük sokan gyerekek. A kevés mozgás, az ülőmunka, a sok tv-nézés és számítógépezés, a gyors...

Veszélyes fogyás - Káros módszerek...

A karcsúság trendjének egyre többen akarnak megfelelni, és sajnos gyakran olyan "diétákat" próbálnak bevetni, melyek nem, hogy nem eredményesek...

Miért nem sikerül lefogyni?

A súlyfeleslegben kétségtelenül fontos tényező a genetika és a családi háttér. Az elhízás kialakulásában nagy szerepe van a DNS-nek, de nem lehet...

Tegyünk a globális elhízás ellen!

„Obesity calls for actions”, vagyis Akciókat követel az elhízás! mottóval rendezte meg októberben a 8. Közép-európai Elhízástudományi...

Elhízás és koronavírus:...

Az elhízás előfordulása a világ országaiban szoros összefüggést mutat a COVID-19 megbetegedéssel és halálozással a World Obesity adatai szerint.

Eredménytelen a fogyókúra? Mi lehet...

Úgy érzi, mindent megtesz azért, hogy leadja a súlyfeleslegét, egészségesen táplálkozik, sportol, és a mérleg mégsem mutat eredményt? Mi állhat a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.