• Fogyókúra gyomorballonnal

    Szerző: Dr. Rose Medical Center

    A gyomorballon terápia átmenetet képez a hagyományos diétás, illetve a különböző gyógyszeres étvágycsökkentő-módszerek és a gyomorszűkítő, sebészeti megoldások között. A nem műtéti eljárás alapja, hogy endoszkóp segítségével egy gyomorballont juttatnak a gyomorba, amely akadályozza a táplálékfelvételt, így szoktatja rá a pácienst arra, hogy adott időközönként, kis adagokat fogyasszon.

    A gyomorballon, másnéven Silimed Intragastricus Ballon (SIB), elasztikus, gömb alakú „tartály”, amelyet a gyomorban helyeznek el, kitöltve annak jelentős részét, ezáltal jóllakottság érzetet biztosít. A ballon természetesen olyan anyagból készült, amely nem okoz károsodást.

    Hirdetés

    Mennyi kalóriára van szüksége?


    Energiaszükséglet kalkulátor >>

    A gyomorballon rávezeti a pácienst, hogy változtasson étkezési szokásain. Ehhez aktív segítséget nyújt belgyógyász - gasztroenterológus szakorvosunk és dietetikusunk is.

    Szakemberek által összeállított és folyamatosan felügyelt, egészséges étrend betartásával jelentős, akár 15-25 kg-os súlycsökkenés is elérhető 6 hónap alatt.

    A gyomorballon a következő esetekben alkalmazható:

    • Akár jelentős túlsúly esetén
    • A túlsúly mellett társbetegségek meglétekor, amik más diétás módszer alkalmazását kizárhatják (pl. cukorbetegség, ízületi problémák, magas vérnyomás, szívpanaszok, stb.)
    • Többszöri sikertelen fogyókúra után

    WEBBeteg Testtömegindex kalkulátor


    Az elhízás mértékének számszerűsített meghatározására a testtömeg index (BMI) szolgál, mely a kilogrammban mért testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa. Normális súly esetén a BMI 18,5-24,9, túlsúly esetén 25-30, elhízásról 30 feletti BMI érték esetén beszélhetünk. 
    Tesztelje magát!>>

    Az eszköz gyakorlati alkalmazása

    A ballon lehelyezése rövid altatásban, endoszkópos eljárással történik, csakúgy, mint annak eltávolítása, így a beavatkozás minimális megterheléssel jár a szervezet számára. A ballont színezett fiziológiás sóoldattal töltjük fel, amely szabadon mozog a gyomorban, idegen testként akadályozva meg a táplálék felvételt, így szoktatja rá a pácienst a mértékletes táplálkozásra.

    Fél év után ajánlott a ballont eltávolítani - ez természetesen leeresztett állapotban történik meg, maradandó elváltozás nem jelentkezik a gyomorban. Az eltávolítás után szükség esetén az eszköz újra behelyezhető.

    A Dr. Rose Táplálkozás és testsúly programja segítségével szigorú orvos-szakmai ellenőrzés és folyamatos segítségnyújtás mellett biztosítjuk Önnek az egészséges életmód, az élethosszig alkalmazható szokások és ismeretek elsajátítását.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt


    A belgyógyász - gasztroenterológus szakorvosunk és dietetikusunk által összeállított és folyamatosan ellenőrzött étrend betartásával jelentős fogyás érhető el.

    A súlycsökkenés mértéke a személyes adottságok és az orvosi előírások betartásának függvényében változhat. A gyomorballon alkalmazása mellett bármilyen étel és ital fogyasztható, ám a biztos fogyás érdekében nélkülözhetetlen a szakorvos által javasolt étrend betartása.

    A gyomorballon behelyezését szakmailag elismert, nagy tapasztalattal rendelkező gasztroenterológusaink végzik, így az eljárás minimális kockázattal jár.

    (Dr. Rose Medical Center)

    Legutóbb frissült: 2010.04.28 17:13
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Miért nem sikerül lefogyni?

    A súlyfeleslegben kétségtelenül fontos tényező a genetika és a családi háttér. Az elhízás kialakulásában nagy szerepe van a DNS-nek, de nem lehet mindent az örökségünk számlájára írni, még ha tény is, hogy az elhízásra való hajlamot nagy mértékben befolyásolja.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    A D-vitamin és az elhízás

    Azoknak a túlsúlyos és elhízott embereknek, akik D-vitamin-hiányban szenvednek, ajánlott a vitamin pótlása, hogy fokozzák a fogyási esélyeiket - állítják szakértők. Kutatások szerint a napfényvitamin alacsony szintje összefüggésben áll a súlygyarapodással és az elhízással.

    Magas vérnyomás és elhízás - Mit okozhat 10 kiló túlsúly?

    Az elhízás korunk járványszerűen terjedő betegsége, mely az egész világon rohamosan terjed mind a felnőtt, mind a gyermek korosztályban. Az elhízás nemcsak esztétikailag nem kívánatos jelenség, hanem számos betegség előidézője is, mint például a magas vérnyomásé.

    Depresszió és elhízás: a tyúk vagy a tojás?

    A felesleges kilók, amelyeket - ha tetszik, ha nem - mindenhova magunkkal cipelünk, nemcsak szervezetünket terhelik meg rendkívüli módon, hanem - ahogy az számos tanulmányból is kiderül - a depresszió kialakulásának a kockázatát is jelentősen fokozzák.

    Súlyfeleslegem van! Mi lehet az oka?

    Általában fontos és meghatározó számunkra a saját egészségünk, de általában sokkal kevesebben vagyunk elégedettek azzal, amit az egészségünkért valóban megteszünk. Más dolog tudni róla és más cselekedni - véli a sportpszichológus. Az ideális testtömeg sokunk számára elérhetetlennek tűnő cél, pedig kis odafigyeléssel, apró változtatásokkal sokat tehetünk a testünkért, az egészségünkért - biztat bennünket a dietetikus.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.