Testedzés téma

Cukorbeteg gyerekek - Speciális kérdések az életmódról

WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2022-10-22 14:39
Cukorbetegség
Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabetes mellitus. Speciális kérdések merülhetnek fel a betegek ellátását érintően.

Testedzés gyomor- és bélrendszeri betegeknek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-10-13 03:06
A fittség megőrzése nagyon nehéz mindazoknak, akik Crohn-betegségben, irritábilis bél szindrómában, vagy egyéb gyomor- és bélrendszeri betegségben szenvednek.

A síelésről - A sportorvos tanácsai

sportorvos.hu - 2018-12-29 18:36
A síelés a klasszikus téli sportok egyik jellegzetes példája. Méltán nevezhető természeti sportnak, mivel a lejtők és emelkedők havas tájai legalább olyan fontos szerepet játszanak az élményszerzésben, mint a gyorsaság és a siklás öröme.

A női testedzés főbb szabályai!

Több mint TestŐr - 2017-03-20 11:15
A női edzés inkább láb- és fenékcentrikus. A túlsúly ellen pedig a kardioedzés az optimális, ennél viszont figyelni kell az ízületkímélésre. Szerencsére egyre több nő tartja fontosnak a rendszeres testmozgást.

25 tízperces tipp az egészségért

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2016-03-14 07:38
Az egészséges életmód magában foglalja a rendszeres testmozgást, az egészséges táplálkozást, az egészséges testsúlyt és a dohányzásmentességet. Egyszerűen hangzik, de vajon könnyen betartható?

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-02-17 19:11
A legtöbb étrend-kiegészítő alkalmazása egészséges ember számára a felhasználási előírások követése mellett önmagában nem jelent nagy kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem jelenthetjük ki, hogy mindent - amit a boltokban beszerezhetünk - kockázatok nélkül beszedhetünk - nyilatkozta a WEBBeteg.hu portálnak Tihanyi András sporttáplálkozással foglalkozó dietetikus.

A hosszútávfutás - Veszélyei is vannak?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2015-02-21 18:38
Ha a rendszeres testmozgás, mint a kocogás jót tesz az egészségnek, joggal gondolhatjuk, hogy az olyan turbó edzések, mint a maratoni futásra való felkészülés, méginkább.
Magyarországon a felnőttek 16-20 százaléka, a 60 éven felüliek több, mint fele magas vérnyomás betegségben szenved, ám sokan alig tudnak valamit a problémáról. Tény, hogy a magas vérnyomás-betegségre való hajlam, közel 40 százalékban meghatározott a génekben.

A kedvenc sportom: Ön mit választ? - 2. rész

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2012-08-25 11:11
Szeretne sportolni és fitt lenni? Összegyűjtöttünk néhány sportágat, amiből biztosan Ön is megtalálja a kedvére valót. Cikkünkben néhány ütős- és labdajátékokat elemzünk előnyei, nehézségei és költségei szempontjából.

Késő esti testedzés - Álmatlanságot okoz?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012-04-14 19:37
Általában az esti órákban van időnk testedzésre, de sokan úgy vélik, ez álmatlanságot, insomniát okozhat. Hogyan befolyásolja az edzés időpontja az alvási képességet?
A túlzott testedzés károsítja az immunrendszert és védtelenebbé tesz a megfázás vagy az influenza ellen, a rendszeres, élénk tempójú gyaloglás viszont erősíti a védettséget.

Milyen intenzív legyen az edzés?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-10-24 00:14
Amikor a testedzés intenzitása a kérdés, a mérsékelt általában a legjobb. Mikor edz, fontos tudni, hogy mikor kell gyorsítania és mikor lassítani egy kicsit.
A nyár közeledtével és a hőmérséklet emelkedésével egyre nő a hőártalmak kockázata is. Ha a melegben végzett testmozgásról beszélünk, senki sem legyőzhetetlen – állítja Brendon McDermott a Tennessee Egyetem sportoktatója. Szélsőséges esetekben, illetve ha az illető nem jut időben orvosi segítséghez, hosszú távú károsodás, vagy akár halál is bekövetkezhet.

A futás és az immunrendszer

Medipress - 2011-05-04 14:43
Azok, akik szeretnének sokáig, egészségben élni, jobban teszik, ha vesznek egy jó futócipőt, és még ma nekiindulnak. Idősebbek is elkezdhetik!

Sport: egészséges, mint leszokni a dohányzásról

WEBBeteg - K. J., fordító - 2011-04-28 15:41
Újabb érvek állnak mindazok rendelkezésére, akikben érlelődik a dohányzásról való leszokás gondolata: a füstmentessé válás ugyanolyan mértékben növeli a várható élettartamunkat, mint a rendszeres testmozgás. A megállapítást tartalmazó tanulmány szerint sohasem késő átállni a sportos életmódra.

Miért sikertelen a legtöbb fogyókúra?

Medipress - 2011-04-15 18:37
Sokan gondosan odafigyelnek arra, mit esznek, hetente négyszer izzadnak az edzőteremben, de a mérleg nyelve csak nem akar lefelé mozdulni. Mi lehet a baj?
Míg a szobakerékpárosok rögzített kerékpárokat hajtanak szimulált dombokra fel és azokról le, nem mennek sehová, de minden egyes tekerésért keményen megdolgoznak. Ez a spinning, vagy magyarosan mondva teremkerékpározás.
Az amerikaiak már hosszú ideje küzdenek a kilókkal, a kutatók mostanáig inkább arra összpontosítottak, hogyan kezelhető a túlsúly és az elhízás, nem pedig arra, hogyan előzhető meg a testtömeg-növekedés.

Miért jó sportolni? - Kutatás

WEBBeteg - K. J., fordító - 2009-12-05 13:48
A rendszeres sportolás nem csak a fiatalossá tesz, hanem a testmozgást végzők sejtjei ténylegesen fiatalabbak mindazokénál, akik esetében a távirányító emelgetésében kimerül a fizikai aktivitás.

Ellenjavalt sport?

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2021-07-08 14:32
Tisztelt Doktornő! A családban apai ágon sajnos a nagypapámtól kezdve mindenki szívbeteg (rosszul záródó szívbillentyűk) , én áprilisban voltam szűrővizsgálaton, egyelőre semmi gond szerencsére. Mondjuk még csak 36 éves vagyok, általában 40 év kö

Babavárás

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2018-01-22 08:49
Kedves Doktornő! Férjemmel szeretnénk babát vállalni. Hetente 5*30 percet szoktam mozogni ugrálós aerobik edzés keretében, illetve heti egyszer szoktam két órát lovagolni. Az lenne a kérdésem, hogy vissza kell-e vennem az edzések intenzitásából,