Téma: Testedzés

Cukorbeteg gyerekek - Speciális kérdések az életmódról

WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2023.10.26. 09:05
Cukorbetegség
Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú - köznyelvben fiatalkori - diabetes mellitus. Speciális kérdések merülhetnek fel a betegek ellátását érintően.

Testedzés gyomor- és bélrendszeri betegeknek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021.10.13. 03:06
A fittség megőrzése nagyon nehéz mindazoknak, akik Crohn-betegségben, irritábilis bél szindrómában, vagy egyéb gyomor- és bélrendszeri betegségben szenvednek.

A síelésről - A sportorvos tanácsai

sportorvos.hu - 2018.12.29. 18:36
A síelés a klasszikus téli sportok egyik jellegzetes példája. Méltán nevezhető természeti sportnak, mivel a lejtők és emelkedők havas tájai legalább olyan fontos szerepet játszanak az élményszerzésben, mint a gyorsaság...

25 tízperces tipp az egészségért

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2016.03.14. 07:38
Az egészséges életmód magában foglalja a rendszeres testmozgást, az egészséges táplálkozást, az egészséges testsúlyt és a dohányzásmentességet. Egyszerűen hangzik, de vajon könnyen betartható?

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016.02.17. 19:11
A legtöbb étrend-kiegészítő alkalmazása egészséges ember számára a felhasználási előírások követése mellett önmagában nem jelent nagy kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem jelenthetjük ki, hogy mindent - amit a...

A hosszútávfutás - Veszélyei is vannak?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2015.02.21. 18:38
Ha a rendszeres testmozgás, mint a kocogás jót tesz az egészségnek, joggal gondolhatjuk, hogy az olyan turbó edzések, mint a maratoni futásra való felkészülés, méginkább.

A kedvenc sportom: Ön mit választ? - 2. rész

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2012.08.25. 11:11
Szeretne sportolni és fitt lenni? Összegyűjtöttünk néhány sportágat, amiből biztosan Ön is megtalálja a kedvére valót. Cikkünkben néhány ütős- és labdajátékokat elemzünk előnyei, nehézségei és költségei szempontjából.

Késő esti testedzés - Álmatlanságot okoz?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012.04.14. 19:37
Általában az esti órákban van időnk testedzésre, de sokan úgy vélik, ez álmatlanságot, insomniát okozhat. Hogyan befolyásolja az edzés időpontja az alvási képességet?

Káros lehet a túlzott testedzés

MTI - 2012.01.10. 15:33
A túlzott testedzés károsítja az immunrendszert és védtelenebbé tesz a megfázás vagy az influenza ellen, a rendszeres, élénk tempójú gyaloglás viszont erősíti a védettséget.

Milyen intenzív legyen az edzés?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.10.24. 00:14
Amikor a testedzés intenzitása a kérdés, a mérsékelt általában a legjobb. Mikor edz, fontos tudni, hogy mikor kell gyorsítania és mikor lassítani egy kicsit.
A nyár közeledtével és a hőmérséklet emelkedésével egyre nő a hőártalmak kockázata is. Ha a melegben végzett testmozgásról beszélünk, senki sem legyőzhetetlen – állítja Brendon McDermott a Tennessee Egyetem...

A futás és az immunrendszer

Medipress - 2011.05.04. 14:43
Azok, akik szeretnének sokáig, egészségben élni, jobban teszik, ha vesznek egy jó futócipőt, és még ma nekiindulnak. Idősebbek is elkezdhetik!

Sport: egészséges, mint leszokni a dohányzásról

WEBBeteg - K. J., fordító - 2011.04.28. 15:41
Újabb érvek állnak mindazok rendelkezésére, akikben érlelődik a dohányzásról való leszokás gondolata: a füstmentessé válás ugyanolyan mértékben növeli a várható élettartamunkat, mint a rendszeres testmozgás. A...

Miért sikertelen a legtöbb fogyókúra?

Medipress - 2011.04.15. 18:37
Sokan gondosan odafigyelnek arra, mit esznek, hetente négyszer izzadnak az edzőteremben, de a mérleg nyelve csak nem akar lefelé mozdulni. Mi lehet a baj?
Míg a szobakerékpárosok rögzített kerékpárokat hajtanak szimulált dombokra fel és azokról le, nem mennek sehová, de minden egyes tekerésért keményen megdolgoznak. Ez a spinning, vagy magyarosan mondva teremkerékpározás.
Az amerikaiak már hosszú ideje küzdenek a kilókkal, a kutatók mostanáig inkább arra összpontosítottak, hogyan kezelhető a túlsúly és az elhízás, nem pedig arra, hogyan előzhető meg a testtömeg-növekedés.

Miért jó sportolni? - Kutatás

WEBBeteg - K. J., fordító - 2009.12.05. 13:48
A rendszeres sportolás nem csak a fiatalossá tesz, hanem a testmozgást végzők sejtjei ténylegesen fiatalabbak mindazokénál, akik esetében a távirányító emelgetésében kimerül a fizikai aktivitás.

Ellenjavalt sport?

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2021.07.08. 14:32
Tisztelt Doktornő! A családban apai ágon sajnos a nagypapámtól kezdve mindenki szívbeteg (rosszul záródó szívbillentyűk), én áprilisban voltam szűrővizsgálaton, egyelőre semmi gond szerencsére. Mondjuk még csak 36...

Mozgás műtét után

Orvos valaszol - Dr. Papp Géza - 2016.04.05. 22:55
Tisztelt Doktornő! Méh eltávolító műtét és hasi aorta "y" műér beültetése után miért tiltott a kerékpározás és a lovagolás? Mindennapos testedzés közben szabad-e, vagy káros a helyben ugrálás? Válaszát köszönöm....

Szívinfarktus után konditerem

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2014.07.30. 11:00
Másfél éve szívinfarktusom volt, azóta teljes életet élek, maradandó szívkárosdás nélkül. Renszeres felülvizsgálatra járok, koleszterincsökkentő gyógyszer szedése mellett. Kérdésem az lenne, hogy szabad-e ilyen után...

Futópad vagy sem

Orvos valaszol - Dr. Németh Ágnes - 2012.01.31. 21:26
Üdvözlöm. Kérdésemmel fordulok Önhöz: Munkámból adódóan sokat vezetek, autó, teherautó, rakodógépek, mezőgazdasági gépek, tehát sok rázkódás éri a gerincem, néha, főleg hosszú munkanapok után tompa fájdalmat...