• Táplálkozás téma

        WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
        A szellemi leépülés előrehaladásával egyre nagyobb gondot jelent a betegek táplálása. Az agyban található idegsejtek károsodásával elvész az evőeszközök használatához szükséges motoros koordináció, csökken az étvágy, majd a nyelési folyamatok zavara miatt egyre nehezebb lesz a betegek táplálása, ami rengeteg odafigyelést és türelmet igényel a hozzátartozóktól és az ápoló személyzettől.
        WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
        A normál bélflóra jelentős szerepet tölt be immunrendszerünk működésében. Ahhoz, hogy ez a rendszer optimális szinten működjön, elengedhetetlen egészségének megőrzése. Mit tehet annak érdekében, hogy bélflórája és immunrendszere is tökéletesen működjön?
        WEBBeteg
        Táplálkozás
        Az immunrendszer működését helyes táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással edzhetjük, erősíthetjük.
        Több mint TestŐr
        Az állati fehérje lebomlása során a bélrendszerben trimetilamin-N-oxid keletkezik. Mivel ez egy igen káros gáznemű anyag, a bélfalon keresztülszivárogva a véráramba jutva visszamérgezi a szervezetet. Megállapították, hogy ez az egyik legfőbb kiváltója az érelmeszesedés kialakulásának. Érdekes eredmény viszont, hogy azoknál, akik vegetáriánusok, a tojás fogyasztásánál nem termelődik trimetilamin-N-oxid. Valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy ők nem rendszeresen fogyasztanak állati fehérjét.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Az anyaméhben fejlődő magzat minden szükséges tápanyagát az édesanya biztosítja számára, de ez nem azt jelenti, hogy kettő helyett kell táplálkozni, vagyis nem a mennyiséget kell növelni, hanem a minőségi táplálkozásra kell nagy figyelmet fordítani.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
        A chiamagról sokat hallani mostanában, szuper élelmiszerként (superfood) emlegetik, de vajon mivel érdemelte ki ezt a címet, milyen tápanyagokat tartalmaz, és tényleg értékes eleme lehet étrendünknek?
        WEBBeteg - B. M. szakfordító; Irinyi-Barta Tünde táplálkozástudományi szakember, Lektorálta: Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus szakorvos
        A reflux betegségre jellemző tünetek – gyomorégés, rekedtség, köhögés – gyakran közvetlenül étkezés után vagy lefekvéskor jelentkeznek, súlyosbodnak. Speciális táplálkozással, néhány diétás szabály betartásával enyhíthetők a panaszok, a helyes étkezési szokások azonban önmagukban legtöbbször nem jelentenek megoldást a problémára, csupán a megfelelő terápia kiegészítéseként járulnak hozzá a panaszok javulásához.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus - tartja az elterjedt mondás. A mai világban sajnos elég nehéz, bár nem lehetetlen betartani azokat a szabályokat, amelyekkel megőrizhetjük egészségünket.
        Henn Dóra, dietetikus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
        A fűszerek amellett, hogy ételízesítésre szolgálnak, a megfelelő emésztéshez is hozzájárulnak. Meghozzák az étvágyat, serkentik a nyál és a bélnedvek termelődését, ezzel elősegítve a tökéletesebb emésztést és felszívódást.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        A jód olyan ásványi anyag, amely fontos szerepet tölt be az emberi szervezet működésében. A pajzsmirigy kiszűri a jódot a véráramból és elraktározza, ezért fontos, hogy a táplálékkal és ivóvízzel elegendő mennyiségben vigyük be a szervezetbe, ha valamilyen pajzsmirigyproblémánk van.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
      • Hirdetések
      • Orvos válaszol

        Dr. Tóth Judit

        Dr. Tóth Judit

        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus


        Kérdezzen Ön is

      • Hirdetés