Stockholm-diéta - Mit érdemes tudnunk róla?

Irinyi-Barta Tünde
szerző: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - WEBBeteg
frissítve:

Az elmúlt években a 10 legkeresettebb étrend között a Stockholm-diéta is szerepelt. Cikkünkben részletezzük, hogyan épül fel ez a diéta, valamint hogy mennyire sikeres.

A Stockholm-diéta személyre szabott étrendet kínál, és azt ígérik, hogy ha betartják a menüsort, akkor sikeres fogyás érhető el, és a leadott kilók sem fognak visszakúszni. Az étrendet egyéni kérdőív kitöltése és fizetés után kapja meg a fogyni vágyó. Ha nem sikerül a fogyás, akkor pénzvisszafizetési garanciát vállalnak. A diéta honlapján finom ételekkel kecsegtetnek, mértékkel, de mindent lehet enni, és a fárasztó testmozgással szemben a pihenést helyezik előtérbe.

Sajnos kevés a konkrét információ, amit egy laikus, nem regisztrált tag olvashat erről a diétáról, viszont annál több a jól hangzó, kecsegtető ígéret. A fogyókúrázó nem talál konkrét mintaétrendet, csak utalásokat, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető ételek fogyasztásával, fáradtság nélkül érhető el a testtömegcsökkenés.

Nem ajánlott ezt a diétát elkezdeni

Tudományosan nem vizsgált, kézzel fogható eredményről még nem érkezett hiteles beszámoló. A menüben szereplő ételek nem helyettesíthetők mással, így hiába személyre szabott, nem engedi a változtatásokat, különben a „vásárló” nem éri el az áhított testsúlyt. Az online kitöltött általános kérdőív nem helyettesíti a szakember jelenlétében végzett személyes konzultációt, amely által megvalósítható lenne a valóban egyénre, életmódra, betegségekre és ízlésre szabott étrend. Hiába a könnyed ígéret, miszerint pihenéssel, kevés energiaráfordítással, pusztán gyorsan elkészített ételekkel egy hét alatt több kilogrammot is veszíthetünk. Ha ez drasztikus és szigorú, tápanyaghiányos étrenddel még meg is valósul, a diéta abbahagyása után a korábbi szokások visszatérte miatt semmi esetre sem lenne tartós, viszont mindenképpen egészségtelen. A legjobb, amit tehet a fogyókúrázó, ha átalakítja életmódját, étrendjét és szokásait, ahelyett, hogy ilyen hiteltelen diétákra kétségbeesetten bedőlve pénzt utal.

Tovább Életmódváltással a túlsúly ellen

Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakemberForrás: WEBBeteg
Szakértőnk: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.