Koronavírus téma

Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

WEBBeteg.hu

Koronavírus

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

Koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Magyarországon

WEBBeteg, koronavirus.gov.hu

Koronavírus

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta frissül.

Miért kell a reméltnél tovább várni a COVID-tesztek eredményére?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

Tesztekről, laborokról, csúszásokról - közérthetően. Az omikron gyorsan végigsöpört a világ nagy részen, így az Egyesült Államokon is, ahol nem sokkal e vírusvariáns megjelenése után már ez okozta a COVID-19-esetek több mint 98 százalékát. Ezért egyre nagyobb lett a laboratóriumokon a terhelés.

Koronavírus - 20 174 új fertőzött és elhunyt 69 beteg

koronavirus.gov.hu

A beoltottak száma 6 345 766 fő, közülük 6 083 949 fő már a második, 3 567 044 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Koronavírus örökítőanyag - tovább emelkedik

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A korábbi lassú emelkedés után, több hetes tendenciát tekintve határozott növekedés látható a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában.

Koronavírus - 9717 új fertőzött és elhunyt 74 beteg

koronavirus.gov.hu

A beoltottak száma 6 344 089 fő, közülük 6 082 196 fő már a második, 3 560 753 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Koronavírus - 39 928 új fertőzött és elhunyt 122 beteg

koronavirus.gov.hu

A hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 342 496 fő, közülük 6 080 592 fő már a második, 3 554 502 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Fordulóponthoz érkezett az omikron-hullám, s így a világjárvány is?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Úgy hírlik, Dél-Afrika túljutott az omikron-perióduson, és ez reménységet önthet a világ többi országának lakosságába is.

Védőoltások kontra omikron - Mit tudunk most?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

Minden alkalommal, amikor a koronavírus replikálódik - ami meglehetősen gyorsan megy végbe -, fennáll annak az esélye, hogy mutáció következik be. Ez minden vírusra igaz. A tudósok becslése szerint a SARS-CoV-2 RNS-genomja körülbelül két egybetűs változást vesz fel havonta, ami körülbelül fele olyan gyors, mint az influenzavírusé.

Amit a koronavírus-újrafertőződésről tudni lehet

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A legtöbb COVID-19-ből felépülő ember rendelkezik valamilyen védelemmel a COVID-19 ellen az antitesteknek és egyéb immunválaszoknak köszönhetően. Az újabb és újabb koronavírus-változatok azonban megkerülhetik ezt az immunvédelmet, így aki felépült a COVID-19-ből, akár újra elkaphatja a koronavírus-fertőzés egy újabb fajtáját. Milyen tényezők befolyásolják az újrafertőződés esélyét, és annak lefolyását?