Koronavírus téma

Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

WEBBeteg.hu

Koronavírus

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

Ismét emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A korábbi stagnálást követően országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja.

COVID-fertőzöttség esetén kevés az 5 napos karantén

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró, Dr. Szabó Zsuzsanna háziorvos

Nem megfelelő hosszúságú az 5 napos izoláció, amit - jó esetben - akkor indít a megfertőzött személy, amikor megkapja első pozitív koronavírus tesztjét. A legújabb adatok szerint nem ad elégséges biztonságot a visszatéréshez az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention) javasolta időtáv.

Koronavírus - 21 840 új fertőzött és elhunyt 96 beteg

Koronavírus Sajtóközpont

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 413 971 fő, közülük 6 200 631 fő a második, 3 889 453 fő a harmadik, 320 083 fő már a negyedik oltását is felvette.

Mit tudunk jelenleg az omikron új, Centaurusként emlegetett alvariánsáról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos

Létezik egy új omikron-alváltozat, a BA.2.75 szubvariáns, melyet egyesek „Centaurus”-nak (kentaur variánsnak) hívnak. De mi ez az új variáns, miért így nevezték el, és adhat-e aggodalomra okot a felbukkanása?

Koronavírus - 14 402 új fertőzött és elhunyt 54 beteg

Koronavírus Sajtóközpont

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 413 420 fő, közülük 6 200 225 fő a második, 3 888 311 fő a harmadik, 315 917 fő már a negyedik oltását is felvette.

Koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Magyarországon

WEBBeteg, Koronavírus Sajtóközpont

Koronavírus

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta frissül.

COVID-19 elleni vakcina és menzesz - Új adatok láttak napvilágot

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró, lektorálta: Dr. Szabó Zsuzsanna

Szakértők szerint a COVID-19 ellen beadott védőoltás hatással van a menstruációs periódusra, befolyásolhatja hosszát, gyakoriságát, a vérzés erősségét - erre a következtetésre jutottak szakértők az eddigi legnagyobbnak tartott vizsgálat adatai alapján.

Az omikron gyakorlatilag a falon is átmegy

MTI

A budapesti Honvédkórház főigazgatója szerint a régióban jelentősen emelkedik a koronavírus-fertőzöttek aránya, de intenzív osztályon, illetve lélegeztetőgépen egyelőre csak "elvétve" vannak páciensek.

Koronavírus - 10 255 új fertőzött és elhunyt 40 beteg

Koronavírus Sajtóközpont

Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 412 843 fő, közülük 6 199 845 fő a második, 3 887 027 fő a harmadik, 311 547 fő már a negyedik oltását is felvette.