Koronavírus téma

Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

WEBBeteg.hu

Koronavírus

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

Koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Magyarországon

WEBBeteg, koronavirus.gov.hu

Koronavírus

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta frissül.

A COVID-19 védőoltásra jelentkezők oltási rendje

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Koronavírus

A Covid-19 vakcinával történő oltás a TAJ számmal rendelkező 18 év feletti állampolgárokat érinti, akik az elmúlt 6 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegdés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen oltható.

Ne féljünk a gyermekek COVID-tesztelésétől!

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A koronavírus-járvány harmadik hullámában jóval több megbetegedés fordul elő a gyermekek között, mint az első vagy akár a második hullám során. Jelenleg a koronavírusos fertőzöttek száma ismét emelkedő tendenciát mutat, habár az adatokból nem, vagy csak hiányosan derül ki a fertőzöttek életkora, oltottsági státusza.

Koronavírus - 531 új fertőzött, elhunyt 6 beteg

koronavirus.gov.hu/MTI

531 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 820 078 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 151 főre emelkedett.

COVID-19 - Újabb bizonyíték, hogy a beoltottaknál csak enyhe fertőzés alakulhat ki

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Azon vakcinált - és a beoltásuk után megfertőződött - COVID-19-páciensek 57 százalékának, akik 2021 első félévében, elvi védettségük ellenére, kórházba kerültek, koronavírus-fertőzése csak enyhe tünetekkel járt, vagy náluk éppenséggel semmilyen szimptómák nem mutatkoztak. Ezt az eredményt közölte egy nemrégiben publikált tanulmány.

Koronavírus - 526 új fertőzött, elhunyt 2 beteg

koronavirus.gov.hu/MTI

526 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 819 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 145 főre emelkedett.

Koronavírus - 501 új fertőzött, elhunyt 2 beteg

koronavirus.gov.hu

A beoltottak száma 5 865 865, közülük 5 591 911 fő már a második oltását is megkapta, 646 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Koronavírus - 289 új fertőzött, elhunyt 5 beteg

koronavirus.gov.hu

A beoltottak száma 5 862 458, közülük 5 579 231 fő már a második oltását is megkapta, 626 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

MTI

Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve.