Klimax téma

A klimaxos panaszok hatásos és biztonságos kezelése hormonok nélkül

Remifemin - Szponzorált tartalom
2020-04-21 10:58

A változókor avagy klimax idején számos testi és lelki tünet gyötörheti a nőket. Anyáink-nagyanyáink jobb híján összeszorított foggal tűrték a hőhullámokat, a fokozott izzadást, a hangulatingadozásokat, ám egy mai nőnek már számos lehetősége van klimaxos panaszai enyhítésére. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk a különböző kezelési módok kockázataival is. (x)

Ön mennyit tud a menopauza tüneteiről? Tudásteszt

WEBBeteg
2019-08-19 17:36

A menopauza természetes biológiai állapot, amely a termékenység korának végét jelenti. Ettől függetlenül a menopauza kellemetlen testi tüneteket és érzelmi labilitást, veszteségérzést okozhat. Mikor alakul ki? Milyen tünetek kísérik? Tesztelje tudását!

Szex a klimax évei alatt

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2019-08-03 19:03

Felmérések szerint a klimaxos nők 80 százaléka vágyik továbbra is aktív szexuális életre, de szégyellnek orvoshoz fordulni ilyen jellegű problémáikkal.

Klimax: a nők alig 1 százaléka kap hormonpótlást

Semmelweis Egyetem
2018-12-06 11:06

A menopauza éveiben az ösztrogénszint csökkenése miatt számos kórkép kockázata megemelkedik, és bár az érintettek 10-20 százalékának szüksége lenne hormonpótló kezelésre, mégis kevesebb mint egy százalékuk részesül benne - hívta fel a figyelmet Dr. Várbíró Szabolcs, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi docense.

Létezik-e férfi-klimax?

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2018-03-19 11:25

Az 50-es évei végén járó férfiak egyre gyakrabban ébredhetnek arra, hogy már nem olyan energikusak, mint régen, és már a szex sem érdekli őket annyira. Egyre többször fordulhat elő, hogy nincs kedvük semmihez, sőt, a barátaik szerint is ingerlékenyebbek.

Magas a vérnyomása? Segíthet a lépcsőzés

MTI
2018-02-15 09:11

Nemcsak a vérnyomást csökkenti, hanem erősíti a lábizmokat a lépcsőzés, különösen az ösztrogénhormon hiányában szenvedő klimaxos nőknél, akik hajlamosak a szív- és érrendszeri és izomproblémákra - derítette ki az Észak-amerikai Menopauza Társaság Menopause című folyóiratában közzétett új tanulmány.

Andropauza - A középkorú férfiak krízise

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2017-09-18 09:41

Hosszú évek óta ismert a középkorú férfiaknál tapasztalható fizikai és érzelmi változások ténye. A kutatók egyre gyakrabban hangoztatják, hogy ez nem más, mint a menopauza férfi változata, az andropauza, azaz férfiklimax.

Menopauza-teszt

2017-06-15 16:00
Menopauza

Ez már a klimax? Töltse ki tesztünket és kiderül, a menopauzával járó tünetek érintik-e Önt is.

Menopauza és nőgyógyászati vizsgálat

Oxygen Medical
2017-01-26 07:38

Az ötvenedik életév különösen fontos egy nő életében: ekkor valószínűleg már találkozik a klimax tüneteivel. Dr. Demjén László, nőgyógyász, a korszak jelentőségéről és azokról a betegségekről beszélt, amelyeknek ekkortájt megnőhet a kockázata.

Legyőzhető a nők legnagyobb ellensége

Diamond Agency
2016-06-21 17:25

Hőhullámok, álmatlanság, hangulati ingadozás, éjszakai verejtékezés, vérzészavarok keserítik meg a mindennapjait? Nem kétség, belépett a változókorba. Azonban nem kell ettől megijedni, ez nem jelenti az öregkor kezdetét, nem egyenlő a nőiesség érzésének elhalványulásával. A menopauza kellemetlen tüneteit könnyebb elviselni, sokat tehetünk ellene, ha szemérmesség nélkül beszélünk róla.