Hormonok kiértékelése

Tisztelt Doktor Úr! 2022. június 30-án vérvételen voltam magánlaborban. Mellékelten elküldöm, szeretném ha „röviden” kiértékelné nekem. Az endokrinológia részt szeretném, ha kiértékelné nekem Anti müller hormont és FSH-t. Azért vetettem le a két hormonra a vért, mert 6 éve Depo Proverát szedek. 2022. június 07-én betöltöttem az 50. évemet. Tudom a két hormon kimutatja, hogy kell-e még tovább „használom” a Depo Proverát. Azt szeretném kérdezni, hogy a két hormon alapján kell-e még használom az injekciót? A menopauza korba „beléptem”-e már? Míg a Depo-Proverát nem használtam, addig rendesen volt menstruációm. Mióta használom az injekciót, azóta nincsen menstruációm. Tudom ez az injekció miatt van. Gyermekem nincsen. Nem azért, mert nem lehetett, hanem azért, mert nem volt olyan párkapcsolatom. Feleslegesen nem akarom használni. De ha még a véreredmény miatt szükséges, akkor inkább használnám tovább. Én olyan típus vagyok, aki stresszel, ideges lenn amiatt, hogy még teherbe eshetek. Most van egy komoly párkapcsolatom, és elég sokat „összebújunk” a barátommal. Várom válaszát. Üdvözlettel: Koncz Enikő

Dr. Petróczi István válasza klimax témában

Kedves Kérdező!

A csatolmány sajnos, nem érkezett meg, de nem baj.

Én klimax-szal sokat foglalkozom, s látatlanban (más nők leletei alapján)

azt mondhatom, hogy nincs már szükség a védekezésre.

Ez a levelem jó része. Nincs peteérés, abbahagyhatja.

DE: Önnek leállt már a petefészek működése, ami nagy hormonhiánnyal jár

aminek következményei vannak.

Szerencsére erre van megoldás: az egész világon használt hormonpótlás.

Javaslom, az előírt kivizsgálás után azt kezdje el, hogy sokáig jó állapotban legyen.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. július 01., 11:12; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
menstruáció-menopausa
Tisztelt Uram! 48 éves vagyok egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta (Tri-regol) szedését. Azóta 24-26 naposak a menstruációim. A vérzés...
Változókor?
Tisztelt Doktornő! 54 éves leszek a nyáron. 2016 közepétől vérzészavarom jelentkezett, ami nagyon erős, bő vérzésben nyilvánult meg. 2017-től...
Terhesség vagy klimax?
Tisztelt Dr.úr/nő! 42 éves multam egy éve rendszertelen a menstruáciom 14-26 naponként változik.Jelenleg 3 hete voltam rákszürésen melynek az...
Alhasi fájdalom
3 éve nőgyógyászati műtétem volt, a jobb petefészkemet kivették.47 éves vagyok. A vérzésem 19- 20napra jön meg, erős, görcsös fájdalmaim...