Dr. Petróczi István

Dr. Petróczi István

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Tanulmányok:

  • 1967-ben végeztem a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen,
  • 1971-ben szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból,
  • 2003.-ban letettem az akkor bevezetett, menopauzakezelésben való jártasságot igazoló nemzetközi 3mo vizsgát.

Munkahelyek:

  • 1967-80-ig az Uzsoki utcai Kórházban, majd
  • 1980-2003. között (bezárásáig) a Csepeli Weiss Manfréd Kórházban dolgoztam, és onnan, mint az osztályvezető helyettese főorvosként mentem nyugdíjba.
  • 1993-ban részt vettem a Csepeli Osteoporosis Decentrum alapításában, majd
  • 1994-ben a Csepeli Menopauza Ambulanciát szerveztem meg.

Tagja vagyok a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Menopauza Társaság-nak és a Magyar Osteoporosis Társaságnak.

Tudományos munkásságom:

  • 13 hazai és idegen nyelvű cikk,
  • 20 előadás és 16 poszter hazai és külföldi kongresszusokon.

Tevékenységeim: Nagyon pártolom az együttszülést, foglalkozom meddőség kezelésével, terhes gondozással, fogamzásgátlási tanácsadással, a vérzészavarok kezelésével, a folyás gyógyításával, természetesen végzek rákszűrést és kezelem a változáskori problémákat (klimax ambulancia).

Szülészeti-Nõgyógyászati Magánrendeléseim Idõpontjai:

  • Budapest VII. Hársfa utca 17: kedd és szerda 15-19 óra között
    Előzetes bejelentkezés szükséges.

Elérhetőségeim: Mobil: +36-20-470-20-80 (rendelés alatt kérem, ne hívjanak!)

Honlap: www.drpetroczi.hu

Legutóbbi válaszai

Korai terhességi ,alhasi fájdalom

A baba akkor biztos, ha ultrahangon látni lehet. A tesztek tévedhetnek. Én azt javaslom, menjen el vizsgálatra. (Őszinte leszek: a baba lehet méhen kivül is....) Az orvosnak, mondja el, hogy hasi fájdalmai vannak, s majd ő ad biztos gyógyszert. Esetleg kérdezze meg, hogy írassa-e ki magát a körzetijével táppénzre. Nézze meg honlapomon (https://drpetroczi.hu) a baba videókat! Drukkolok, hogy sikerüljön! Petróczi dr.

Fogamzásgátló

Gyógyszerét csak egy másik női hormonnal lehetne megzavarni, a felsoroltakkal nem. Ezek nem befolyásolják a peteérést. Egyre vigyázzon, 40 felett már mással (injekció) kell védekezni. Ez nagyon kényelmes, 3 havonta egy szuri. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Vérzészavar

Női rendellenes vérzést vagy daganat (jó vagy rosszindulatú) vagy hormonzavar, vagy -ritkán- méhszájseb okozhat. Én a hormonzavarra tippelek, amit elég könnyű megszűntetni. Én hormonális kivizsgálást csináltatnék. (No és részletes tenyésztéses kivizsgálást.) Szerintem így kiderülne panaszai oka, s célzottan lehetne kezelni. A folyás esetén mindkét felet kezelni kell. (A férfinak prosztatagyulladása lehet, ami rákhoz vezethet.) A folyásról olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Barnás pecsételés

Figyelje, hogy csökken-e a barnázás. Ha 5-6 napnál tovább tart keresse fel orvosát sürgősséggel. Szex és kádban fürdés tilos. Gondolom, első babája, érthető, hogy aggódik. De ez pár nap után el szokott múlni. Görcsei nincsenek, nagy gond nem lehet. Nézze meg honlapomon () a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a babavideókat. Jobbulást kívánok: dr. Petróczi István

Csecsemő beütötte a fejét

Ez természetes! Csak szakember tudja megállapítani, hogy van-e kezelendő baja a picinek (ami esetleg egész életére kihat), vagy se. Én remélem és kívánom, hogy ne legyen, de nyugodtan csak a vizsgálat után alhatnak. Drukkolok! Petróczi dr.