Dr. Petróczi István

Dr. Petróczi István

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

Tanulmányok:

  • 1967-ben végeztem a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen,
  • 1971-ben szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból,
  • 2003.-ban letettem az akkor bevezetett, menopauzakezelésben való jártasságot igazoló nemzetközi 3mo vizsgát.

Munkahelyek:

  • 1967-80-ig az Uzsoki utcai Kórházban, majd
  • 1980-2003. között (bezárásáig) a Csepeli Weiss Manfréd Kórházban dolgoztam, és onnan, mint az osztályvezető helyettese főorvosként mentem nyugdíjba.
  • 1993-ban részt vettem a Csepeli Osteoporosis Decentrum alapításában, majd
  • 1994-ben a Csepeli Menopauza Ambulanciát szerveztem meg.

Tagja vagyok a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Menopauza Társaság-nak és a Magyar Osteoporosis Társaságnak.

Tudományos munkásságom:

  • 13 hazai és idegen nyelvű cikk,
  • 20 előadás és 16 poszter hazai és külföldi kongresszusokon.

Tevékenységeim: Nagyon pártolom az együttszülést, foglalkozom meddőség kezelésével, terhes gondozással, fogamzásgátlási tanácsadással, a vérzészavarok kezelésével, a folyás gyógyításával, természetesen végzek rákszűrést és kezelem a változáskori problémákat (klimax ambulancia).

Szülészeti-Nõgyógyászati Magánrendeléseim Idõpontjai:

  • Budapest XI. Bocskai út 7: hétfõn és szerdán délután
  • Budapest VII. Hársfa utca 17: kedd délután és csütörtök délelőtt
    Előzetes bejelentkezés szükséges.

Elérhetőségeim: Mobil: +36-20-470-20-80 (rendelés alatt kérem, ne hívjanak!)

Honlap: www.drpetroczi.hu

Legutóbbi válaszai

Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45

Tisztelt Hölgyem, tenyésztéses kivizsgálást kellene végezni, mert hüvelyfertőzés lehet a kiváltó ok, s az jól gyógyítható. Szerintem most nincs más teendő. 2-3 hónap múlva meg kell ismételni a citológiát és CYNTEC-et is kell végezni. Egyébként a HSIL a legenyhébb a kóros leletek között. Együttlét csak gumi óvszerrel történjen!!! Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a folyásról írottakat. Jobbulást és ne idegeskedjen, nem lesz baj: Petróczi dr.

Fogamzásgátló hasmenés esetén

Tisztelt Hölgyem, nem zavarják egymást. Azonkivűl gondoljon arra, hogy a tabletta a 7 napos szünet alatt is teljes védelmet ad. Ez a hasmenés nem jelent gondot. Az én betegeim azért imádják a 3 havonta adandó injekciót, mert azt nem kell naponta bevenni. (Ezen kívül mellette nincs a sok nőt nagyon zavaró megvonásos -mű- vérzés....) Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Fogamzásgátlás

Egyszerűbb, ha egy nappal megtoldja a szünetet. Utána nincs teendője, mindig hétfőn kezdődik a vérzés. A hétvége szabad. DE: ha zavarja a vérzés (amit a szünetbeli hormonszintesés okoz) miért nem a 3 havonta adandó injekcióval védekezik? Amellett nincs vérzés. Nekünk van amerikai betegünk, aki 15 éve kapja folyamatosan, s azóta nem volt vérzése. (Ott a nők akkor akarnak vérezni, ha gyereket akarnak szülni. Azt mondják, ha nem kell szülés, akkor minek a vérzés. Szerintem van benne valami....) Ja, és 50 éves korig adható... Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kétségbeesés

Kedves Kérdező! Végül is szedi az alvadásgátlót, írasson nyugodtan sürgősségi tablettát. Nem írja életkorát, de ha még van peteérése (ez hormonvizsgálattal eldönthető) , érdemes lenne egy spirált feltetetni, s akkor nyugodtabb lenne az élete. Ez lenne a hosszú távú megoldás..... Üdvözlettel: Petróczi dr.

Szülés utáni panaszok

Tisztelt Hölgyem! Levelét olvasva, sajnálom Önt, hogy a szülés és a baba csodálatos élménye helyett ennyi baj szakadt a nyakába. Tanácsaim: 1./ a férjét miért nem kezelték? Mindketten ugyanazt a hatóanyagot kellett volna, hogy kapják, (+ bizonyos szabályokat be kell tartani a visszafertőződés megelőzésére. Ezeket mellékelem.) 2./ Javaslom, keressen fel urológust, ott is van gyógyítani való. 3./ A hányinger refluxbetegség tünete lehet. Volt ilyen baja? . Ezen gastroenterológus tud segíteni. (A családorvos most túlterhelt.) Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat. Jobbulást kívánok: dr. Petróczi István