• Dr. Petróczi István

        Szülész-nőgyógyász

        48

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Tanulmányok:




        • 1967-ben végeztem a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen,


        • 1971-ben szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból,


        • 2003.-ban letettem az akkor bevezetett, menopauzakezelésben való jártasságot igazoló nemzetközi 3mo vizsgát.



        Munkahelyek:




        • 1967-80-ig az Uzsoki utcai Kórházban, majd


        • 1980-2003. között (bezárásáig) a Csepeli Weiss Manfréd Kórházban dolgoztam, és onnan, mint az osztályvezető helyettese főorvosként mentem nyugdíjba.


        • 1993-ban részt vettem a Csepeli Osteoporosis Decentrum alapításában, majd


        • 1994-ben a Csepeli Menopauza Ambulanciát szerveztem meg.



        Tagja vagyok a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Menopauza Társaság-nak és a Magyar Osteoporosis Társaságnak.



        Tudományos munkásságom:




        • 13 hazai és idegen nyelvű cikk,


        • 20 előadás és 16 poszter hazai és külföldi kongresszusokon.



        Tevékenységeim: Nagyon pártolom az együttszülést, foglalkozom meddőség kezelésével, terhes gondozással, fogamzásgátlási tanácsadással, a vérzészavarok kezelésével, a folyás gyógyításával, természetesen végzek rákszűrést és kezelem a változáskori problémákat (klimax ambulancia).



        Szülészeti-Nõgyógyászati Magánrendeléseim Idõpontjai:




        • Budapest XI. Bocskai út 7: hétfõn és szerdán délután


        • Budapest VII. Hársfa utca 17: kedd délután és csütörtök délelőtt

          Előzetes bejelentkezés szükséges.



        Elérhetőségeim: Mobil: +36-20-470-20-80 (rendelés alatt kérem, ne hívjanak!)



        Honlap: www.drpetroczi.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Petróczi István legutóbbi válaszai
        Nem írja hány éves... és hogy szeretne-e babát a nyári sikertelen próbálkozás után. Ha babát szeretne, azt most kellene sürgősen, mert romolhatnak az értékei és akkor egyrészt műteni kell, másrész következményként meddőség alakulhat ki. (A petefészek eltávolítás vagy csonkolás miatt.) Meg kellene határozni az un. ROMA indexet (Risk of Ovarian Malignancy Algorithm) ehhez CA125 és HE4 nevű tumormarkerek vérbőli meghatározása szükséges. Ez fizetős. A CA125 Önnél emelkedett. Én az tanácsolom, ha a ROMA jó, akkor sürgős szülés, utána kontroll vizsgálatok félévente. Remélem segítettem dönteni. Üdvözlettel: Petróczi dr.
        Tisztelt Hölgyem! Én azt javaslom, hogy egy hétig napi 2x kenje be Pimafucorttal, utána negyed órát ne vegyen bugyit. (Mert letörli...) Utána, várjon két hetet. Vízbe ne üljön! Ekkor ha nem javulna menjen vissza orvosához és kérjen tenyésztéses kivizsgálást. Jobbulást kívánok: Petróczi dr.
        Tisztelt Hölgyem, én így nem adnék rá gyógyszert, hanem tenyésztéses kivizsgálást végeznék és annak eredménye dönti el, van-e fertőzése. A leleten egyben az is rajta van, hogy a vizsgálat során mi volt a hatásos gyógyszer. Én azt adom a nőnek is és a párjának is, majd kezelés után megismétlem a tenyésztést, hogy sikeres volt-e a kezelés. Ezen túlmenően a párnak néhány szabályt a lelkére kötök. Kérjen ilyen tenyésztést..... Üdvözlettel: dr. Petróczi István
        A TABLETTA A 7 NAPOS SZÜNET ALATT IS VÉD! Tehát semmi gond, 1-1 tabletta kihagyása/késői bevétele nem jár következményekkel! Ön védve van. DE: nem lenne jobb a 3 havonta adandó injekcióval védekezni??? Az én betegeim nagyon szeretik, sokkal kényelmesebb. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
        Tisztelt Hölgyem, nen kell félnie, a babák nem úgy vannak kitalálva, hogy a mama zaklatott lelkiállapota miatt bajuk essen. Nem lesz semmi baj! Gratulálok a sikeres vizsgához, most viszont lazítson, engedje el magát. Élvezze a boldog semmittevést. Gratulálok a sikeres vizsgához: Petróczi dr.
        Igen, ez lehetséges, vegyen be '"utáni'" tablettát! DE: miért kockáztatja az abortuszt és a meddővé válást? Nem kellene idegeskednie,ha úgy, mint a többi nő szedne tablettát. A fiúnak nem lesz baja!!! Csak Ön kockáztat! Ha most megússza nagyon ajánlom kezdje el a korszerű védekezést! Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
        Tisztelt Hölgyem! 1./ TABLETTA MELLETT NINCS HAVIBAJ! A csomag végén leesik a hormonszint és erre egy művérzés lép fel, ami nem hasonlít az igazira, amit a petefészek vezérel. Nem lehet/szabad összehasonlítani a kettőt! Sok nő egyáltalán nem vérzik a szünetben emiatt. 2./ A nők egy jelentős részének csak kellemetlenség a vérzés, '"csak akkor akarnak vérezni, ha szülni szeretnének'". Ők az injekciós védekezést választják. Az 3 havonta egy injekció és 50 éves korig folyamatosan adható. Nem lenne jobb Önnek is arra áttérni? Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
        Tisztelt Hölgyem, a Norcolutot kettesével a ciklus 15. napján kezdje el szedni, s hazamenetel napjáig szedje. Ha befekvéskor abbahagyja bármikor megjöhet, ami nem jó. Nincs lehetősége, hogy egy vérzés után rögtön feküdjön be? Akkor nem kellene gyógyszert szednie..... Üdvözlettel: Petróczi dr.
        Kedves Olvasó! Ezt orvosával kellene megbeszélnie..... Érzésem szerint császározni is fogják, de előbb hagyják vajúdni, hogy a méhszáj kitáguljon. Ma ez a divat. A szüléstől ne féljen, ez egy nőnek természetes életfolyamat.... A nőknek ez természetes, semmi szörnyűség sincs benne. És utána a csodálatos öröm, amikor megpuszilja a síró babáját, ez egy életre szóló élmény..... Ön is (és én is) így jöttünk a világra. Ez a női lét csúcsa! A kora miatt, illetve a baba súlya miatt ne féljen! Én fiatalon rengeteg 49 éves nő hüvelyi szülését vezettem, s 4900 grammos is volt köztük. Segítségként nézze meg honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a babás filmeket. Jó szülést kívánok: Petróczi dr.
        Tisztelt Hölgyem, mielőbb ismételtesse meg az ultrahang vizsgálatot és keressen fel emlősebészetben jártas sebészt a lelet értékeléséhez. Én nem hiszem, hogy rákja lenne, de ki kell vizsgálni. A fájdalomnak sok más oka is lehet, pl. sok refluxosnak (=gyomor-nyelőcső működészavar) vannak ijesztő mellkasi panaszai..... Jobbulást kívánok: Petróczi dr.
        Önnek két gondja van: 1./ hüvelyi fertőzés, ami miatt baktérium+gomba+gyakori vírusok+HPV kivizsgálást kellene végezni az ok kiderítésére és az eredményes kezeléshez. A vaktában kezelés semmit sem ér. 2./ A ciklus ingadozás és más vérzésgondok hormonzavarra vezethetők vissza. erre is a kivizsgálás eredményének megfelelő kezelés a megoldás. Honlapomon (www.drpetroczi.hu) talál további adatokat. Mielőbb menjen orvoshoz, nehogy méhszájseb alakulhat ki. Üdvözlettel: Petróczi dr.
        Önnek hormonzavara van, valószínűleg baj van a peteéréssel. A kezelésre 2 lehetőség van: 1./ ha most nem akar szülni, a tabletta a választandó. (Ha nincs partnere akkor hormonpótló tabletta is szóbajön.) (Ezzel helyreáll a hormonegyensúly.) 2./ ha majd szülni akar akkor pedig rendbe kell tenni a peteérését, az a végleges megoldás. A sárgatest müködés zavara a mai nők között népbetegség, amíg fiatalok, addig nincs tömeges rákkockázat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
        Az első vérzés megjövetele nagyon egyéni. Van akinek 2, van akinek 9 hónap, de minden variáció előfordul A szoptatástól is függ. A hasi görcsök lehetnek a méh visszafejlődése miatt is, de belek is okozhatják. Széklete rendben van? Nyelve nem fehér? Javaslom keresse fel orvosát, hogy minden rendben van-e? Üdvözlettel: Petróczi dr.
        Miért hagyta abba, szülni szeretne? Nyelve nem fehér? Mindent meg tud enni? Nincs hasmenése? Vizelési panasza? Javaslom, ne várjon, menjen el privát orvoshoz, de érzésem szerint nem női baj okozza a panaszait. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
        3-4 napnál tovább nem szoktak vérezni, s az is gyorsan csökken. Ha nem így lenne, menjen vissza a kórházba. A szövettant is ott tudja meg 7-10 nap múlva. Attól ne várjon sokat. 3 hét szex szünet nagyon ajánlott. Utána menjen labor ellenőrzésre, hogy a cukra és a pajzsmirigye jól van-e beállítva. 3 hó után jöhet az új baba. Az a kisérlet biztos sikerül, s lesz babájuk. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vetélésről és az előkészületről írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés