A menopauza tartós kezelést igényel

Szponzorált tartalom
megjelent:

A nők születéskor várható átlagos élettartama 2020-ra 79 évre emelkedett az 1980-as 72,8 évről. Ez azt is jelenti, hogy egyre hosszabbra nyúlik az az időszak, amikor már nem vagyunk termékenyek. A női változókor éveken, évtizedeken át tartó tünetei éppen ezért hosszan tartó kezelést igényelnek. (x)

A klimaxszal járó hormonális változások akár 15-20 éven át is meghatározhatják a nők mindennapjait. A negyvenes évek második felében hanyatlani kezd a petefészkek működése, csökken a női nemi hormonok szintje, ami miatt ki-kimaradozik, majd végleg megszűnik a menstruáció. Az öregedéssel járó, természetes folyamatot számos testi-lelki tünet kísérheti: fejfájás, súlygyarapodás, hőhullámok, éjszakai izzadás, álmatlanság, hangulatingadozás, ingerlékenység, koncentrációs zavar. Ezek intenzitása egyénenként más, sokaknál kifejezetten ronthatják az életminőséget.

Tudta?

Hazánkban átlagosan 51-52 éves korban következik be a havivérzés teljes elmaradása. A menopauza az utolsó olyan havivérzés időpontja, amelyet egy éven belül újabb már nem követ. A menopauza utáni éveket posztmenopauzának nevezzük: korai szakasza 60 éves korig terjed, késői szakasza 60 év fölött kezdődik.

Legyünk körültekintőek a tünetek enyhítésekor!

A változókori panaszok hormonkezeléssel hatékonyan enyhíthetők, ennek azonban szigorú szabályai vannak az egészségi kockázatok miatt. A terápia időtartama és a gyógyszerek dózisa egyaránt alapos orvosi mérlegelést és kontrollt igényel. Egyes esetekben (például ösztrogénérzékeny rosszindulatú daganatoknál) az ilyen típusú gyógyszerek használata ellenjavallt.

Tünetenyhítés hormonmentesen

A változókorral teljesen átalakul az életünk, ezért okos dolog az életmódunkat is újragondolni. A rendszeres testmozgás, az egészséges, kalciumban és D-vitaminban gazdag, csökkentett szénhidrát- és sótartalmú étrend nemcsak a testsúlykontroll miatt hasznos, hanem a klimax egyik veszélyes szövődményét, a csontritkulást is segíthet megelőzni. A természet patikájában is találunk olyan gyógynövényt, amely hormonmentesen, mégis biztonságosan enyhíti a kellemetlenségeket.

Cimicifuga racemosa: igazolt hatású segítség

A Cimicifuga racemosa (magyarul poloskavész) az észak-amerikai indiánok tradicionális gyógynövénye, amelyet egyebek között nőgyógyászati problémákra alkalmaztak. Európában a népi gyógyászatban a menstruációs zavarok és a klimaxhoz társuló zavaró tünetek kezelésére használták. Ennek a gyógynövénynek a speciális kivonatát tartalmazza a Remifemin Plus tabletta.

Enyhülés testnek és léleknek

A poloskavész-kivonatot tartalmazó Remifemin Plus igazoltan csökkenti a hőhullámokat és az éjszakai izzadást. Orbáncfűkivonat-tartalma révén a változókor lelki panaszait is enyhíti, jól alkalmazható álmatlanság, depressziós hangulat, belső feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentrálókészség, szorongásos panaszok és/vagy késztetési zavarok kezelésére.

Hosszú távú segítségMenopauza

A gyógyszer hatása pár héten belül jelentkezhet, de a kívánt tünetcsökkentés eléréséhez tartós alkalmazása szükséges. Dózisát a tünetek erősségéhez igazítva növelhetjük vagy csökkenthetjük – erősebb tünetek esetén napi 2x2 tablettát is be lehet venni. A Remifemin Plus biztonságos, hormonmentes alternatíva, amely orvosi javaslatra és kontroll mellett olyan pácienseknél is alkalmazható, akiknél a hormonkezelés kizárt – például bizonyos ösztrogénérzékeny daganatok, mint emlőrák esetén.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Tartós hidratálás a rejtett szövetek egészségéért

CikatridinaAz ösztrogénszint csökkenése a hüvelyszárazság leggyakoribb oka, hiszen ez a hormon felelős a hüvelyhám nedvesedéséért. A női nemi hormonok szintje azonban már a változókor előtt is csökkenhet egyes orvosi beavatkozások, gyógyszeres kezelés vagy szélsőséges diéta miatt csakúgy, mint a várandósság és a szoptatás időszaka alatt. A nem megfelelően hidratált hüvelyhám nemcsak a hálószobában lehet kellemetlen, de a kiszáradt szövetek a különféle fertőzésekre is fogékonyabbak.

A hüvelyszárazság kezelésére is találunk hormonmentes alternatívát. A Cikatridina hüvelykúp hialuronsavat és ápoló hatású gyógynövények kivonatát tartalmazza. A hialuronsav kiváló vízmegkötő hatása miatt kedvelt alapanyaga hidratáló krémeknek, illetve különböző esztétikai kezeléseket is végeznek vele. A hialuronsav a Cikatridina hüvelykúp összetevőjeként erősíti a szövetek szerkezetét és segíti a hüvely nedvességtartalmának helyreállítását. A kúpban lévő gyulladáscsökkentő, illetve hámregeneráló hatásukról ismert gyógynövényi összetevők pedig erősítik, táplálják a hüvelyt bélelő, érzékeny hámot. A készítmény használatával enyhíthetők az aktus során tapasztalt nehézségek, valamint az intim tájékon jelentkező általános viszkető-feszülő érzés. A Cikatridina hüvelykúp hosszabb távon, kúraszerűen is alkalmazható.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

A menopauzáról részletesen

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Menopauza
A menopauza - sokak félelmével ellentétben - nem szünteti meg a nőiességet és a szexuális életet, sőt sokakra felszabadítólag hat, hogy már nem kell aggódni a terhesség és a menstruáció miatt.
Elsősegély
Elsősegély

Elsősegély rovarcsípések esetén.

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Hazay Máté, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.