Cikkek

Akupunktúrás mikobakteriózis

MTI - 2010.03.19. 13:47
Egyszer használatos akupunktúrás tűk alkalmazását, valamint a bőr megfelelő fertőtlenítési eljárását lenne szükséges előírni. Szigorítanák az engedélyek kiadásának feltételeit és a szabályozást is.
A terhességhez kapcsolódó mítoszokhoz tartozik - csakúgy mint az uborkaevés -, de most kutatás is megerősítette, hogy a terhesség valóban feledékenyebbé teszi a nőket.
A kutatás remélhetőleg segít magyarázatot adni arra, miért veszítik el e képességüket a hallássérültek, azaz miért nem tudják függetleníteni hallásukat a háttérzajtól.

Szívinfarktus - Halandóbbak a nők?

Medipress - 2010.03.18. 10:09
Pszichológiai eltérések is vannak a férfiak és a nők között, amelyeket számításba kell venni akkor, amikor a különböző nemhez tartozó betegeknek ugyanazt a kezelést javasolják szívroham után.

A kopaszodás előnyös is lehet

MTI - 2010.03.18. 09:06
Harmincadik életévére a férfiak 25-30 százaléka hullajtja el haját valamennyire, 50 éves korára pedig minden második alaposan megkopaszodik.

Kalcium a hosszabb élet titka?

Medipress - 2010.03.17. 10:07
Bár sok kutató vizsgálta már a kalcium és magnéziumbevitel, valamint a krónikus betegségek kockázatát; de keveset tudtak arról, hogy milyen összefüggésben áll ezen tápanyagok fogyasztása a halálozással.
A bőrátültetés hatásos kezelés lehet a vitiligo nevű bőrbetegség esetén, állítják amerikai kutatók. Egy detroiti csapat egészséges bőrsejteket ültetett be 32 olyan beteg bőrébe, akiknek bizonyos testfelületei...

Az agresszió magyarázata

MTI - 2010.03.17. 02:53
A kokain, az alkohol és a nikotin is hatással van az agy dopamin egyensúlyára, de az utóbbival kapcsolatba hozható több diszfunkció is, például az autizmus, a skizofrénia és a figyelemzavaros rendellenesség (ADHD).

Hogyan hat a nikotin?

Medipress - 2010.03.16. 21:51
A kutatók összehasonlították 13 függő és 10 nemfüggő dohányos adatait, meglepetten tapasztalták, hogy a függő dohányosoknál lassabban halmozódik fel a nikotin az agyban.

Olivaolajjal és zöldséggel a cukorbaj ellen

Független Hírügynökség - 2010.03.16. 16:03
A mediterrán étrend, amely arról ismert, hogy hasznos az érrendszernek, a felnőttkori cukorbaj ellen is jó, állapították meg spanyol kutatók.
Sikeresebben kezelte a szívritmuszavart egy kísérleti ablációs terápiás rendszer, amely ballonos katéterezéssel fagyasztja el a szív szöveteit, mint a korábbi, gyógyszeres terápia - közölték hétfőn amerikai kutatók.
A szívnek betegségek következtében rosszul záró vagy nyíló billentyűit szükség esetén műtéttel évtizedek óta tudják kezelni, cserélni, de egy új technika az egyik billentyű hibáját a mellkas fölnyitása nélkül is...
Statisztikailag szignifikáns összefüggés volt a katarakta diagnózisa, illetve katarakta miatti sebészeti beavatkozás, és a kórelőzményben szereplő szelektív szerotonin visszavételt gátló (SSRI) antidepresszáns szedése...

Mágneses eszközzel a migrén ellen

Medipress - 2010.03.13. 22:08
Egy új készülék lehet a jelenlegi gyógyszeres migrénkezelések alternatívája – az eszköz működésének alapját mágneses impulzusok képezik.