Cikkek

A gyermekkori elhízás világszerte mind nagyobb gond, a tizenéves lányok pedig különösen veszélyeztetett csoportot képeznek.

Nem járvány, vérmégezés! - Nagy orvosi felfedezések

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2011.07.01. 07:38
Semmelweis Ignác kezdte sejteni (amit ma már senki nem vonna kétségbe), hogy egy alapos fertőtlenítős kézmosás megakadályozhatja a gyermekágyas anyák halálát. Igencsak meg kellett küzdenie igaza elismertetéséért.

Az e. coli bélbaktérium új variánsa

Medipress - 2011.06.30. 14:47
Az Escherichia coli nevű bélbaktérium új variánsa olyan kulcsfontosságú változásokat mutat, ami megnehezíti az ellene való harcot.
Ha a betegek számához képest csökken a megfelelően képzett ápolónők létszáma, vagy bármilyen okból romlik az ápolás minősége, az mérhetően megnöveli a halálozást az érintett betegosztályon.

Iatrophobia: Rettegés az orvostól

WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter - 2011.06.29. 13:11
Félek az orvosi vizsgálatoktól, eltolom az orvos kezét, nem akarom, hogy hozzám érjenek. Hogyan küzdhetném le ezt a félelmet? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kokain károsítja a szívizmot

MTI - 2011.06.28. 21:41
A fiatalkori szívinfarktusok sokkal gyakrabban fordulnak elő azoknál, akik kokainisták, mint ahogy azt egyéb kockázati tényezőik alapján várni lehetne.

Napozás - Tanácsok A-tól Z-ig

Oxygen Medical - 2011.06.28. 07:38
Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta...
Sokan a pajzsmirigyet teszik bűnbakká a felszedett kilók miatt. Könnyű hibáztatni. Olyan könnyű, hogy még a legjobb barátaink is forgatni kezdik a szemüket, amikor meghallják „Nem tudok fogyni! Biztosan a...

A vashiány tünetei

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2011.06.27. 15:47
A vas elengedhetetlenül fontos a szervezet egészséges működéséhez, ezért lényeges, hogy táplálkozásunk során kellő mennyiséget fogyasszunk belőle. A vas alkotóeleme a hemoglobinnak, amely a tüdőből érkező oxigén...
A kiesett fogak pótlására használt titán fogimplantátumok területén komoly technológiai előrelépés várható, melynek köszönhetően a gyógyulási idő jelentősen lerövidülhet, állítják a Göteborgi Egyetem kutatói.

Gombás háztartási gépek

Medipress - 2011.06.27. 12:11
A konyhai mosogatógép, vagy a kávéfőző kiváló táptalaja lehet az akár halálos fertőzéseket is okozó baktériumoknak, állítják a tudósok.
Édesanyám 74 éves, 7 hónapja idősek otthonában van és rohamosan romlik az állapota. Állapotán nem javít a gyógyszerterápia. Sokszor agresszív, nem akar enni, hullik a haja és folyik a nyála. Szeretném megtudni, van-e...
Habár az Egyesült Államokban a megengedett véralkoholszint 0,08 százalék, már minimális mennyiségű alkohol elfogyasztása után sem biztonságos az autóvezetés, állítják San Diego-i szociológusok.

Peridurális érzéstelenítés a szülés során

Szülőklapja.hu - 2011.06.26. 16:41
Egyes esetekben a szülészorvos is dönthet a peridurális érzéstelenítés mellett. Azoknál a nőknél, akiknek magas a vérnyomása vagy terhességi mérgezésben szenvednek, a peridurális érzéstelenítés megkönnyítheti a magzat...

A nyáktömlő-gyulladás (burzitisz)

Medipress - 2011.06.25. 12:21
Az intenzív testmozgás az ízületek fájdalmához és duzzanatához vezethet. Bár csábító megoldás lehet figyelmen kívül hagyni ezt a fájdalmat, vagy csupán vény nélkül kapható készítményekkel kezelni, pedig bölcsebb dolog...

Az akut vírushepatitis tünetei és kezelése

Ötvenentúl - 2011.06.25. 10:41
A heveny vírusos májgyulladás (akut vírushepatitis), az öt hepatitisvírus (hepatitis A, B, C, D, E) egyike által okozott fertőzés. A legtöbb esetben a gyulladás hirtelen kezdődik, és néhány hét alatt lezajlik.

Szükségesek a probiotikumok az egészséges étrendbe?

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2011.06.24. 23:23
A kísérleti eredmények pontosításához további kutatások szükségesek, de az eddigi tapasztalatok alapján is nyilvánvaló, hogy a probiotikumok számos betegség kezelésében segíthetnek.

Házikedvencek és a szőrallergia

MTI - 2011.06.24. 21:41
Egyes szülők óvják gyermeküket az állatokkal történő érintkezéstől, félve, hogy az növeli egy későbbi szőrallergia kialakulásának kockázatát.

Minden az EHEC-ről

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2011.06.24. 18:37
Az Escherichia coli (E. coli) baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, ahol fontos szerepet töltenek be; részük van vitaminok (K2, B) termelésében, és...
Aki szereti a gyümölcsöt, és sok zöldséget is fogyaszt, az sokkal ritkábban fejezi be életét szívroham következtében, mint az, akinek étrendjében kevés fordul elő ezekből az egészséges ételekből.

Életmódtanácsok pacemakeres betegeknek

Tamara Hagen Consulting - 2011.06.24. 12:11
A nyári hónapok általában megteremtik a pihenés és kikapcsolódás lehetőségét sokak számára, azonban az egészségügyi problémákkal küszködőknek ebben az időszakban, az önfeledt feltöltődés közben is több dologra kell...