• Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-11-27 16:17
    Megfázás
    A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel. Ezért gyermekek, idősek és valamilyen alapbetegségben szenvedők esetében azonnal orvoshoz kell fordulni! Az egyébként egészséges felnőttek esetében pedig akkor kell orvoshoz fordulni, ha néhány napon belül nem szűnnek a tünetek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg
    2018-12-07 14:36
    Folyadékpótlás
    A folyadékháztartás egyensúlyának fenntartása télen is fontos.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2018-12-07 13:05
    A szívritmuszavarnak összességében két fő formája van: vagy túl gyorsan, vagy túl lassan ver a szív. A szakértők pedig nemcsak aszerint osztályozzák a szívritmuszavart, hogy honnan ered, de a szívverés sebessége alapján is. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a tachycardiáról beszélt, amikor 100-nál többet ver a szív egy perc alatt.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-12-07 11:03
    Az intézmény csecsemő- és gyermekosztályán szakmai csoport bevonásával vizsgálják a gyerekek alvási zavarai mögött meghúzódó okokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2018-12-07 09:36
    A hypodensitás az orvosi képalkotó diagnosztikában alkalmazott fogalom. Konkrét jelentése: alacsony sűrűségű terület, az adott szervre, szövetre jellegzetes sűrűségnél - a denzitásnál - alacsonyabb sűrűség.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-12-07 04:06
    A herpesz enyhébb formában semmiféle teendőt nem igényel, a herpeszellenes kenőcsök is csak a panaszokon enyhítenek, nem magát a fertőzést gyógyítják. Előfordulnak azonban akár életet veszélyeztető herpeszvírus-fertőzések is, ahol azonnali vírusellenes kezelés szükséges.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2018-12-06 21:05
    A Schlatter-Osgood-betegség a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, pszichoterapeuta, klinikai farmakológus
    2018-12-06 18:41
    Mivel nincsenek olyan tünetek, amelyek kizárólag erre a betegségre lennének jellemzőek, fontos, hogy kizárjunk más, hasonló emésztőrendszeri betegségeket.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
    2018-12-06 16:07
    A fogantatás pillanatától kezdődően az anyai szervezet egy közel 40 hétig tartó csoda része, letéteményese és kivitelezője is egyben, melynek eredménye egy új élet születése.
    Panaszok
    WEBBeteg - Lektorálta: Dr. Laki András, radiológus
    2018-12-06 14:36
    Az ultrahang a 70-es évek elején terjedt el az orvosi gyakorlatban. Napjainkban igen gyakran használt vizsgálati módszer, hiszen semmilyen kellemetlenséget vagy kockázatot nem jelent a páciens számára.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-12-06 12:32
    Egyre többen küzdenek ételallergiákkal, ételintoleranciával. Az ő számukra leszűkül a paletta, hogy mit ehetnek. Szerencsére a szakemberek folyamatosan kísérleteznek, és egyre több olyan íz és sütemény létezik már, ami például a karácsonyi asztalra is feltálalható. A gyömbér, a fahéj, a mák, a kakaó pedig ízében is visszaadja a karácsonyi hangulatot.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!