• Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin, Dr. Rakk Erika, Dr. Tänczer Tímea, diabetológus
    2019-11-13 18:35
    Az inzulinrezisztencia (IR) azt jelenti, hogy az inzulin hatása a célsejteken gyengül, ezáltal több inzulinra van szükség a megfelelő vércukorszint fenntartásához. Mindez nehezen felismerhető tüneteket okozhat, ugyanakkor egyszerű laboratóriumi vizsgálattal is kimutatható.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2019-11-11 05:21
    A Duchenne-féle izomdystrophia az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-11-11 03:06
    A stressz nem egyszerűen nem tesz jót, hanem számos negatív hatása van az egészségre. A legveszélyesebb a tartós stressz.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2019-11-10 20:36
    Kozmetikumok összetevői közt válogattunk. Az egyes hatóanyagok értelmezéséhez Peterman Krisztina kozmetikus segítségét kértük.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2019-11-10 19:03
    A kálium olyan ásványi anyag, amely segíti a sejtek megfelelő működését. Elengedhetetlenül fontos az idegek, az izmok és a szív megfelelő működése szempontjából.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, nőgyógyász
    2019-11-10 17:36
    A menopauza miatt erős, hirtelen hőhullámaim vannak, ami a munkámban is zavar. Mit tehetek ellene? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - dr. Kalas Diána
    2019-11-10 15:06
    Jellemzően a fiatal és felnőtt korúak betegsége a közönséges szemölcs (verruca), amely tulajdonképpen egy vírusfertőzés.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-11-10 13:33
    Az Európai Unió több száz élelmiszer adalékot tart nyilván. Az összes EU-tagállamra, sőt világszerte érvényesek a jelölések. Elsősorban a készételek tartalmaznak adalékanyagokat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-11-10 11:36
    Az sem gond, ha valaki ösztönösen masszírozza a kisbabáját, de azért jó, ha legalább néhány alapmozdulatot megtanulunk. A csecsemők bőre nagyon érzékeny az érintésre, ezért nagyon fontos, hogy lassan, fokozatosan kezdjünk hozzá.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
    2019-11-10 09:33
    A gyomor-bélrendszerből származó vérzések nem gyakori oka a görögdinnye gyomor. Elnevezését a gyomortükrözés alkalmával látott képről kapta. A vizsgálat során a gyomorkijárat irányába futó vöröses színű csíkokat látunk - úgy néz ki, mint egy kifordított görögdinnye.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító; Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-11-10 04:33
    A legtöbben már megtapasztaltuk, mivel jár, ha begyullad és kivörösödik a szemünk. Gyakran viszketéssel, a szem megduzzadásával együtt jelentkezik. A tüneteknek számos oka lehet, a következőkben ezeket vesszük sorra.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!