• Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2019-04-22 16:33
    Vérnyomás
    A vérnyomást befolyásolja a testhelyzet, a napszak, az érzelmi állapot. Gyakran az orvosi rendelőben magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az otthon mért vérnyomásértékek. A magasvérnyomás-betegség diagnózisának felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának felmérésében is segíthet az otthoni mérés.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2019-04-21 04:33
    A szívritmusunkat számos természetes jelenség is befolyásolhatja, de bizonyos állapotok már kórosnak tekinthetők. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta segít megérteni, mi vezethet a normális szívveréstől a szívritmuszavarig.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-04-20 20:36
    Leggyakrabban a parodontózis és a fogszuvasodás felelős a fogfájásért és az állcsontokban érzett fájdalomért. A fájdalom jellege és pontos helyének meghatározása alapján általában könnyű megtalálni az okot.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - D.B.
    2019-04-20 19:03
    A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Papos István, urológus
    2019-04-20 17:36
    Az uroszepszis olyan állapot, mikor a húgyúti fertőzést okozó baktérium vagy gomba a véráramba jutva szisztémás fertőzést okoz, mely a vérrel a testben kering. Ezt a fajta vérfertőzést szepszisnek (köznyelvben pedig gyakran vérmérgezésnek) hívják. A szepszist leginkább tüdő vagy hasi fertőzések okozzák, az érintettek csak kisebb hányadánál (kb. 5%) áll húgyúti fertőzés a betegség hátterében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2019-04-20 15:06
    Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt. 
    Egészségmegőrzés
    Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ
    2019-04-20 13:33
    A világ legnagyobb elhízással kapcsolatos vizsgálatát az USA-ban végezték. Dallas városában véletlenszerűen válogattak be önkénteseket, és 2971 embernél végeztek labor, teljes kardiológiai és a legmodernebb képalkotó vizsgálatokat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2019-04-20 11:36
    Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt, hiszen a személyi higiénia hiányában a különféle betegségek is könnyebben kialakulnak. A tisztálkodás alapjait már gyermekkorban elsajátítjuk, érdemes azonban ezen felül is néhány dologra odafigyelni.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    2019-04-20 09:33
    A fájdalmakat többféle szempont szerint csoportosítják: a kezdete óta eltelt idő alapján különböztetjük meg a heveny (akut), a visszatérő és a krónikus fájdalmat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2019-04-20 04:33
    Nem minden sonka, ami annak látszik. A termék származási helye sokat elárul. A megszokott helyről vásároljunk. Ilyen tippeket, tanácsokat adhatunk a háziasszonyoknak, mielőtt vásárolni mennek. De hogyan ismerhetjük fel a minőségi sonkát?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
    2019-04-19 20:36
    A fogamzásgátló módszerek megjelenésével és egyre szélesebb körben való elterjedésével jelentősen megváltozott a nők szexualitása, hiszen a nem kívánt terhesség megelőzése mindig is fontos részét képezte az emberi gondolkodásnak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!