• Menopauza cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-09-10 09:33
    Változókor
    A változókor a nők életének természetes fázisa, a női szervezet hormonális átállásának időszaka. Ne tekintsük tehát betegségnek! A hormonális változás számos testi és lelki változással jár együtt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2018-08-04 20:09
    A mai nők sokkal aktívabbak, mint anyáik voltak, így természetes, hogy a klimax alatt is aktívabb, sokoldalúbb életet szeretnének élni. Készüljön fel napjaink modern életszemléletére a menopauza alatt és után!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2018-07-16 09:41
    A menopauza jól érzékelhető testi és lelki tünetei mellett néhány láthatatlan tünettel is számolniuk kell a változókorba lépő vagy már változókorban járó nőknek. A hormonális hatások változása miatt ugyanis ebben az időszakban fokozottabban megemelkedhet a koleszterinszint.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2018-07-15 09:41
    Az intimlézert az intim szépség és fiatalság megőrzésére, az inkontinencia és a hüvelyszárazság kezelésére, illetve a szexuális élet javítása érdekében alkalmazzák. A nőgyógyászati lézerkezelések utóbbi években tapasztalt népszerűsége a módszer hatékonyságának és biztonságosságának köszönhető. Hogyan is működik az intimlézer, és milyen esetekben használják?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-05-17 16:04
    Az inkontinencia nem betegség, hanem egy mélyebben gyökerező egészségügyi probléma tünete. Azonban kezelés nélkül elszigeteltséget, állandó szégyenérzetet, s akár depressziót is okozhat.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
    2018-05-08 05:21
    A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma. Mégis, az utóbbi időkben számos tudományos publikációban tanulmányozott, egészségre gyakorolt kedvező hatását a benne lévő különleges olajokra és lignánokra lehet visszavezetni.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2018-05-05 20:09
    A menopauza a női lét természetes velejárója, és egy bizonyos életkor felett minden hölgyet érint. A változókor folyamatával tulajdonképpen a nők életük harmadik szakaszába lépnek, melynek végeredményeként a reproduktív, vagyis fogamzóképes életszakaszuk lezárul. Milyen étrend-kiegészítők segíthetnek átvészelni az időszakot?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-03-21 16:04
    Az 50 év feletti nők és férfiak is egyöntetűen állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és sokkal kevésbé vannak felkészülve megjelenésükre.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csősz György, szülész-nőgyógyász
    2018-03-16 16:04
    A változó kori védekezés örök probléma. Több olyan védekezési módszer is van, amely ebben az életszakaszban ideális a nők számára. De mik is ezek?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, pszichoterapeuta, klinikai farmakológus
    2018-03-09 16:04
    A menopauza - sokak félelmével ellentétben - nem szünteti meg a nőiességet és a szexuális életet, sőt sokakra felszabadítólag hat, hogy már nem kell aggódni a terhesség és a menstruáció miatt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2018-03-03 16:04
    A változókorban számos más tünet mellett a nők szexuális vágya is jelentősen csökken. Egy ausztrál kutatócsoport erre a problémára próbált megoldást találni.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!