• Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek

      • Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        2019-04-11 18:33
        Gesztációs diabétesz
        A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
        2019-07-28 17:05
        Talán nincs olyan otthon, amelyben ne lenne megtalálható legalább egy fajta táplálékkiegészítő. A marketingfogások tengerében azonban eltűnik a túladagolásból származó veszélyek taglalása. Nagyobb dózisban a vas különösen veszélyes lehet - akár heveny, akár idült túladagolásról van szó.
        Betegségek megértése
        Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus, Szarka Dorottya, dietetikus
        2019-07-27 17:05
        Egy rosszul kivitelezett fogyókúra, egy koplalásra vagy bizonyos tápanyagok, élelmiszertípusok teljes megvonására épített diéta számos kellemetlen tünettel, negatív következménnyel járhat. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont kardiológusa és Szarka Dorottya, dietetikus ezekre és az egészséges életmódváltás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
        Egészségmegőrzés
        MTI
        2019-07-25 11:06
        Azoknak a szervezetében, akik az ősemberi étrendet követik, a szívbetegségekhez köthető, a vérből kimutatható jelzőanyag dupláját találta az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatócsoportja - számolt be róla a ScienceDaily.com tudományos-ismeretterjesztő portál.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
        2019-07-15 05:07
        Számos olyan tévhit van, amik nagyon megnehezítik a vágyott cél - a formás alak és egészséges test - elérését. Ismerkedjünk meg a tíz leggyakrabban előforduló tévhittel!
        Egészségmegőrzés
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        2019-07-14 15:06
        Egy felnőtt ember testtömegének mintegy 60 százaléka víz, legtöbb sejtünk (a zsírsejteket kivéve) legfőbb alkotója. Így érthető, miért létfontosságú, hogy a rendszeres étkezésen túl az állandó folyadékfogyasztásra is elegendő figyelmet fordítsunk.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - T. A., újságíró
        2019-07-14 11:36
        A több mint 1200 elérhető táborturnus közül a hagyományos táborok mellett egyre több különleges témájú tábort találni. Régészkedhetnek, nagyjátékfilm rendezésében segíthetnek, vagy éppen kertészeti táborban ügyeskedhetnek a kicsik. Mi a helyzet, ha például cukorbeteg, táplálékallergiás vagy laktózérzékeny a gyermekünk?
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        2019-07-14 04:33
        A jód olyan ásványi anyag, amely fontos szerepet tölt be az emberi szervezet működésében. A pajzsmirigy kiszűri a jódot a véráramból és elraktározza, ezért fontos, hogy a táplálékkal és ivóvízzel elegendő mennyiségben vigyük be a szervezetbe, ha valamilyen pajzsmirigyproblémánk van.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - S. J., újságíró, Lektorálta: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        2019-07-11 04:06
        Míg a tejcukorérzékeny (laktózintoleranciás) betegek speciális (laktózmentes) termékekkel pótolhatják a tejet, addig a tejfehérje (például kazein) allergiában szenvedőknek egyáltalán nem ajánlott a fogyasztása. Süteménybe, kávéba, müzlibe azonban mégis sokszor szükség lenne tejre. Mivel helyettesíthető? Összeszedtük azokat a tejpótló termékeket, amelyek beilleszthetőek a laktózintoleranciában és a kazeinallergiában szenvedők étrendjébe is.
        Betegségek megértése
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        2019-07-08 20:35
        A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        2019-07-07 17:05
        Jól ismert dolog, hogy az ételeket megpróbálják színesebbé tenni, hiszen így könnyebben eladhatóak. Azonban vásárláskor megnézzük-e, hogy mitől is van ilyen szép színe? Megvásárolnánk-e, ha színtelen vagy nem olyan szép élénk színű lenne?
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!