• Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek

      • Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        2019-04-11 18:33
        Gesztációs diabétesz
        A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.
        Panaszok
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        2019-10-16 13:03
        A rostfogyasztás jótékony hatásait már jól ismerhetjük, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy magasabb rosttartalmú étrend mellett kiemelten fontos figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
        2019-10-13 11:35
        A tökfélék családjába (Cucurbitaceae) tartozó növény változatos formájú: lehet hosszúkás, ovális vagy kerek, kicsi vagy nagy a sárga különböző árnyalataiban. Az őszi hónapok csemegéje nemcsak finom, hanem kiváló vitaminforrás is.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
        2019-10-10 16:05
        A gyermekkori elhízás elkerülésére a diéta helyett az egészséges életmód jelenthet megoldást. Ebben az életkorban a szülők felelőssége kifejezetten nagy.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Pukoli Dániel
        2019-10-09 17:05
        A C-vitamin a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyag, ezért fontos odafigyelnünk a folyamatos és megfelelő mennyiségű bevitelére. Azonban nem mindegy, hogy milyen formában és mennyiségben fogyasztunk C-vitamint, mivel egyes vizsgálatok eredményei alapján a túlzott C-vitamin-bevitellel nemcsak, hogy jót nem teszünk szervezetünknek, de akár még árthatunk is.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
        2019-10-07 18:35
        Az egészségmegőrzés mára külön tudományággá nőtte ki magát, melynek egyik eleme a korszerű táplálkozás lett. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - T. A., újságíró
        2019-10-06 17:36
        Általában fontos és meghatározó számunkra a saját egészségünk, de általában sokkal kevesebben vagyunk elégedettek azzal, amit az egészségünkért valóban megteszünk. Más dolog tudni róla és más cselekedni - véli a sportpszichológus. Az ideális testtömeg sokunk számára elérhetetlennek tűnő cél, pedig kis odafigyeléssel, apró változtatásokkal sokat tehetünk a testünkért, az egészségünkért - biztat bennünket a dietetikus.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        2019-10-02 17:05
        A P-vitamin (vagy másik nevén az L-vitamin (bioflavonoidok)) egy vízoldékony C-komplex vitamin, melynek összetevői között vannak a flavonok, a citrin, a rutin és a heszperidin.
        Élet betegséggel
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        2019-10-02 03:06
        Amíg a táplálkozás egy egészséges embernél általában tudatos, belső indíttatás által vezérelt (például éhség), élvezettel teli cselekedet, addig a táplálás legtöbb esetben egy passzív, kívülről irányított folyamat valamilyen betegségben szenvedő ember számára.
        Egészségmegőrzés
        WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
        2019-10-01 13:03
        A sovány embereknek általában az anyagcsere lebontó folyamata zajlik gyorsabban, felfokozottan. Ez gyakran alkati kérdés, aminek genetikai háttere nyomon követhető. A soványabb testalkatú emberek többsége nem eszik tudatosan kevesebbet, noha sokan ügyelnek az egészséges étrend megválasztására, gyakran érzik azt, hogy többet esznek, mint kellene, mégsem híznak. Az alultápláltak szervezete ezzel szemben fontos tápanyagokból szenved hiányt, aminek következtében számos hiánytünet, hiánybetegség alakulhatnak ki náluk.
        Egészségmegőrzés
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        2019-09-28 17:36
        Hazánkban valamikor nagy hagyománya és kultúrája volt a halfogyasztásnak, napjainkban azonban ez sajnos már nem mondható el. Az európai átlagtól messzemenően elmaradó halmennyiség az egészségi állapotunkat is befolyásolja, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növekedéséhez.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!