Medipress -
2011.01.29. 14:10
Gondolta volna, hogy a passzív tévézés befolyásolhatja a táplálkozási szokásokat? Egy új tanulmány szerint, az indirekt médiahatás rendkívül káros hatással lehet különösen a tinédzserek...
Medipress -
2011.01.28. 14:41
A dietetikusok szerint a legfontosabb, az elérhető célok kitűzése és az állandó önellenőrzés. Mostanra, valószínűleg a legtöbbünknek az újévi fogadalmak már csak kósza emléket jelentenek...
A nyál nemcsak a szájüreg nedvesítője, nélküle nem éreznénk az étel ízé, nem tudnánk nyelni, sőt ez a folyadék indítja el az emésztés folyamatát is.
WEBBeteg - K. J., fordító -
2011.01.17. 21:41
A táplálkozási zavarok terén messze a nők „vezetnek”. Az aggasztó statisztikát még figyelemfelkeltőbbé teszi, hogy nem csak a felnőtt nők érintettek a jelenségben, hanem a fiatalkorúak is...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2011.01.06. 18:14
Ha Ön nő, és éppen fogyókúra vagy étkezési szokásain való változtatás elkezdését fontolgatja, óvakodjon a magas proteintartalmú készítményektől! - figyelmeztet a Medbroadcast internetes...
WEBBeteg - Ötvenentúl.hu -
2011.01.06. 17:14
Az utóbbi években egyre nő az érdeklődés az egészség megőrzésének lehetőségei iránt. Ennek jele, hogy mind többen próbálkoznak a különféle reformtáplálkozási módszerekkel.
A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine...
WEBBeteg - K. J., fordító -
2010.12.27. 17:21
A Mikulás édességeket hozó látogatása után, és a karácsonyi finomságok időszaka előtt, különösen ajánlatos tisztában lennünk azzal, hogy a túlzott cukorfogyasztás is függőséghez, valamint...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2010.12.19. 09:21
Azok a dohányzók, illetve cigarettáról már leszokottak esetében, akik sok brokkolit és egyéb keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak, kisebb a tüdőrák kialakulásának kockázata - állítják a...
A magyar Gyermekorvosok Társaságának felmérése szerint már az 1-3 éves magyar gyermekek fele az ajánlottnál több koleszterint fogyaszt.
Medipress -
2010.12.06. 11:33
Svájci kutatók kimutatták, hogy a kis mennyiségű alkoholt fogyasztók esetén mintegy 30 százalékkal csökken a metabolikus szindróma kockázata.
Medipress -
2010.12.01. 08:34
Korábbi évek kutatásai egyértelműen bizonyították a gránátalmalé jótékony egészségügyi hatásait. A gyümölcs leve antioxidánsokban gazdag és csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást...
Egyenek húst, de minél kevesebb fehérkenyér féleség és krumplipüré társaságában - ezt tanácsolja az ünnepek előtt megjelent nagyszabású tanulmány, amely szerint a fehérjében gazdag, de...
Medipress -
2010.11.23. 08:37
Egy nemrég végzett kutatás végre fényt deríthet arra, miért hatékonyabb a zsírégetés a nap bizonyos szakaszaiban.
Jelentősen csökkenne felnőttkorban a szívbetegségek és a szélütés kockázata, ha már tizenévesként kevesebb sót fogyasztanának a fiatalok - közölték számítógépes modellezésük eredményét...
Medipress/MTI -
2010.10.30. 12:37
A Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a már sokat emlegetett omega-3 zsírsavak egy más területen is hasznosnak bizonyultak. Ugyanis ezek a halolajban megtalálható értékes...
Medipress -
2010.10.26. 17:12
A keserű csokoládé egyik összetevője segíthet a magas koleszterin szint szabályozásában. A Hull Egyetem vizsgálatai szerint a magas kakaó tartalmú csokoládé polifenolban (antioxidáns hatású...
WEBBeteg - K. J., fordító -
2010.10.09. 01:33
Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni...
Medipress -
2010.09.27. 11:17
Az Egyesült Államokban 2009-ben, 165 millió kilogramm termesztett áfonyát fogyasztott el a lakosság.
Medipress -
2010.08.27. 09:38
Dr. Niva Shapira és a Tel Avivi Egyetem kutatói megállapították, hogy étrendünk segítségével biztonságosabbá tehetjük a napsütést.
Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg...
A sok konyhasó azért kedvezőtlen, mert emeli a vérnyomást és így az agyi katasztrófák, a szívinfarktus egyik legfontosabb kockázati tényezője.
A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentő gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek...
Medipress -
2010.08.09. 17:13
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül...
A londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes...