• Fog- és szájbetegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Szendrey Gábor, fogszakorvos
    2019-12-07 15:06
    Fogzás
    A tejfogak száma 20, melyek már a magzati élet 8. hetében elkezdenek fejlődni érdekes módon úgy, hogy először a kis fog koronája fejlődik ki és később a gyökere. Leghamarabb az először kibúvó kis alsó tejmetszők koronája lesz kész olyannyira, hogy nem is ritkán a baba foggal születik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra
    2020-05-23 19:03
    A cukorbetegség az egész szervezetet, így a szájat is érinti. A helyes fogápolás, orális higiénia, így különösen fontos a cukorbetegek számára, hiszen a nem megfelelő vércukorszint miatt a szokásosnál sokkal nagyobb a kockázata az orális egészségügyi problémáknak.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-05-21 03:05
    Nincs mindenkinek ragyogó fehér fogsora. Pedig a mai társadalomban a vakítóan fehér fogak státuszszimbólumnak számítanak, és sokaknak egyet jelentenek a fiatalsággal, a szépséggel és az egészséggel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos
    2020-05-11 22:05
    Az esti fogmosás után sokan elégedetten dőlnek hátra a fotelben, karosszékben annak tudatában, hogy a fogaik patyolattiszták. Ha a fogköztisztítás elmaradt, akkor bizony nem végeztek alapos munkát.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-05-08 13:03
    Gingivitisznek nevezzük a fogíny akut vagy krónikus gyulladását. Az elnevezés tehát betegségek spektrumára utal, amelyek a fogínyt érintő különböző gyulladásos folyamatokkal járnak együtt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
    2020-05-04 03:33
    Sokáig azt mondta a fogorvosunk, hogy rosszul mosunk fogat, amiben lehet is némi igazság, hiszen sokan megrögzötten sikálunk. De nem csak ez lehet a probléma forrása. Életünk tele van stresszel, akár a munkahelyünkre, akár a magánéletünkre gondolunk. Ezt valahogy le kell vezetni. De mikor és hogyan?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    2020-04-26 20:36
    A fogkrémekben található fluorid allergén tulajdonságain kívül a fogkrém ízét biztosító egyéb összetevők is gyakran okozhatnak allergiás reakciót. Ezek közül a leggyakoribbak a fahéj, fodormenta, borsmenta, karvon és anetol. Mindezen kívül a fogkrémben található adalékanyagok és parabén is vezethet fogkrém-allergiához.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2020-04-13 13:33
    A fogakat támasztó és rögzítő szövetek betegségei megfelelő kezelés nélkül a fogak meglazulását, elvesztését okozhatják. Sajnos felismerésükkor általában már idült betegségek, ugyanis a fogak körüli szövet fertőződésekor sajnos még nem jelentkezünk a fogorvosnál.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - stern.de
    2020-04-05 13:33
    A dohány méreg - nemcsak a tüdő és a szív, hanem fogaink számára is. A dohányosok körében ötször nagyobb a fogíny és az fogágy gyulladásának esélye, így a fogaikat is nagyobb eséllyel veszítik el.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-03-29 19:03
    A száj kiszáradása teljesen normális jelenség stresszhelyzetben vagy idegesség hatására. Ha azonban a szájszárazság tartós állapottá válik, nem csupán kellemetlenséget okoz, hanem komoly egészségügyi problémára hívhatja fel a figyelmet.
    Panaszok
    RNDentist
    2020-03-26 11:06
    A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. március 17-től visszavonásig határozatban tiltja meg a nem sürgős fogászati beavatkozások elvégzését a fogászati szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók számára. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, arról az RNDentist számolt be.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!