• Fájdalom cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos, Dr. Bányai Tamás, ortopéd szakorvos
    2020-04-16 05:06
    Sarok
    A sarokfájdalom gyakori probléma, amely sokszor kellemetlen, de csak az esetek egy részében áll mögötte komoly betegség. A sarkak fájdalma általában magától elmúlik, de vannak esetek, amelyeket mindenképpen érdemes orvossal ellenőriztetni. Az okokról és a kezelés lehetőségeiről dr. Bányai Tamás, ortopéd szakorvos, sportorvos beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-05-21 11:04
    A Mortons neuroma kialakulásának egyik leggyakoribb oka az egészségtelen lábbelik viselése, emiatt nőkben csaknem ötször gyakrabban alakul ki, mint férfiakban. A betegség leggyakrabban 15-50 éves korban alakul ki.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Magyar Sporttudományi Társaság
    2020-05-20 18:35
    A sarkantyú az izmok eredésénél kialakuló csontkinövés. A saroksarkantyú két helyen alakulhat ki, a lábszárizom ínjának eredésénél, és a sarok talpi részén, ahol az aponeurosis plantaris (talpi bőnye) ered.
    Élet betegséggel
    Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista
    2020-05-12 20:36
    A hat hónapnál tovább tartó fájdalom esetében krónikus fájdalomról beszélhetünk, amely az ördögi kör kezdő elemeként beindíthat egy egyre romló folyamatot. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint azonban lehetséges megszakítani a lefelé tartó spirált.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2020-05-09 20:36
    Hasi görcsöt, diszkomfort érzést leggyakrabban gyomor- és bélrendszeri problémák, vese- és epekövesség, irritábilis bél szindróma, menstruációs panaszok okozhatnak. Lássunk néhány tényt, illetve tévhitet a hasi görcsökkel kapcsolatban!
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-04-30 20:50
    A fájdalomcsillapítás története az ember történelmének igen fontos része. Már az időszámításunk előtti sumér és ókori görög kultúrából is vannak írásos emlékei a fájdalomcsillapításnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2020-04-27 11:33
    A rákbetegek ellátásában, a gyógyító kezelésükre vonatkozó döntések megtervezésében napjainkban egyre inkább nélkülözhetetlenek a bioinformatikai, orvosbiológiai és orvosi szoftverek. E rendszerek döntéstámogató segítsége nélkül nem volna lehetséges a molekuláris diagnosztika eredményeinek gyors és hatékony gyakorlati alkalmazása, az egyénre szabott célzott terápia kiválasztása.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-04-27 03:06
    Az akut fájdalom egy figyelmeztető jel. Krónikus fájdalom esetén ezzel szemben a fájdalom eredeti jelző funkcióját elveszíti, és állandósul. Az idegsejtek újra és újra olyan fájdalmat jeleznek az agynak, amelynek már nincs oka.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2020-04-20 11:03
    A fájdalmakat többféle szempont szerint csoportosítják: a kezdete óta eltelt idő alapján különböztetjük meg a heveny (akut), a visszatérő és a krónikus fájdalmat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-04-20 03:06
    Ez az elváltozás symphysiolysis vagy symphyseolysis néven is ismert. Magyarul a szeméremcsont ízületének fellazulását jelenti. Leggyakrabban 10 és 50 év között jelentkezik, nőkön.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!