• Fájdalom cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-05-26 14:35
    A porckorongsérv komoly fájdalmakkal járhat. A sérvet megelőző állapot, vagyis a porckorong kiboltosulása még visszafordítható folyamat, ezért, mint minden betegségnél, itt is fontos az időben megkezdett kezelés. Ellenkező esetben a porckorongsérv akár bénuláshoz is vezethet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Rybaltovszki Henrik
    2020-09-10 19:03
    Az ízületek sérülései általában a mozgástartomány határán túli feszítések hatására keletkeznek. Az ízületek bármelyik alkotórésze sérülhet, így beszélhetünk a csont, porc, szalag, ín vagy ízületi tok sérüléséről is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    2020-09-06 15:06
    Elsősorban nagyon fontos, hogy mindenkiben tudatosuljon az, hogy egészségének megőrzése érdekében saját maga tehet a legtöbbet. Bizony egyre több azoknak a száma, akik mozgásszegény életmódot élnek, ülő- vagy állómunkát végeznek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-09-03 11:03
    A csonthártyagyulladásnak (periostitis) két fajtáját különböztethetjük meg, az akut (hirtelen kialakuló) forma általában fertőzéses eredetű, míg a krónikus forma túlterhelés következtében alakul ki. A két típus más-más tünetekkel jár és különböző módon kezelhető.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus szakorvos
    2020-09-03 03:05
    A migrén a leggyakoribb önálló fejfájás kórkép. Az aurás migrén (MA) és az aura nélküli, közönséges migrén (MO) ugyanabban a betegben keveredhet egymással. Egyértelmű genetikai háttér egyikben sem ismert, azonban az aurával járó típus eltérő panaszokkal jellemezhető.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-08-25 13:03
    A csonthártyagyulladás (periostitis) egy olyan betegség, amelynek során a csontokat körülvevő szövet, a csonthártya gyullad be. A betegség leggyakrabban futóknál és nehéz súlyokat emelőknél, illetve sportolóknál alakul ki, azonban egyszeri megerőltetés hatására is (pl. kertészkedés, költözés, hobbi sport) jelentkezhetnek a panaszok.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-08-19 07:05
    Gerinccsatorna-szűkületről (stenosis canalis spinalis) akkor beszélünk, ha a gerincoszlop csigolyái által alkotott csontos csatorna (melyben a gerincvelő helyezkedik el) átmérője lecsökken. Emiatt nyomás alá kerülhetnek az érintett területen futó idegek, és a végtagokban zsibbadás, gyengeség, görcsök és fájdalom alakulhat ki. Súlyosabb esetben a folyamat a belekre és a húgyhólyagra is kihathat, illetve a szexuális életet is befolyásolhatja.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-08-18 20:35
    Az Achenbach-szindróma (a kéz paroxizmális haematomája) egy ritka kórkép, mely során a kéz vagy akár a láb ujjain külső behatás nélkül, fájdalmas vérömlenyek (haematomák (hematómák)) jelennek meg. Mindkét nemet érinti, de gyakrabban a nőket, előfordulási gyakorisága 50 év felett növekszik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2020-08-17 17:35
    Mikor és mitől válik valaki gyógyszerfüggővé? Miként alakul ki a gyógyszerfüggőség? Milyen súlyos következményei lehetnek? Hogyan lehet elkerülni a gyógyszerfüggővé válást?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2020-08-13 11:03
    A fájdalom csillapítására, főként ízületi és izomfájdalmak esetén, gyakran elegendő helyileg ható készítményeket használni. Ilyenek a különböző kenőcsök, krémek, gélek, illetve tapaszok.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2020-08-12 17:03
    A fájdalom számos problémát jelezhet, ezért okát minden esetben fontos kideríteni. Maga a fájdalom azonban komoly negatív hatással lehet mindennapjainkra, ezért a fájdalom csillapítása segíthet, amíg magának a fájdalmat okozó problémának a kezelésére nem kerül sor. A fájdalom csillapítása több módon is történhet: alkalmazhatunk közvetlenül a fájdalom helyén tapaszokat vagy krémeket, vagy használhatunk bevételre szánt fájdalomcsillapító tablettákat, kapszulákat is.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!