• Fájdalom cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2019-05-25 11:36
    Bordaközi fájdalom
    Amikor valakinek mellkasi fájdalma kezdődik, hajlamos szinte mindig a legrosszabbra gondolni: biztosan szívrohama van. Pedig a törzs eme, felső területén jelentkező panaszok hátterében számos esetben valamilyen kisebb, banális probléma áll.
    Panaszok
    WEBBeteg - S. F., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-09-17 16:05
    Ha az övvonal alatt fájdalmat érez, az valószínű ágyéki fájdalom lehet. Fontos, hogy a fájdalom oka kiderüljön.
    Betegségek megértése
    Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista
    2019-09-15 17:36
    A hátunk középső része számos ok miatt fájhat, hiszen a háti gerinc 12 csigolyája, az izmok, a szalagok bonyolult rendszere könnyen sérülhet, irritálódhat, elhasználódhat. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint nem mindig könnyű a diagnózist felállítani, de csak ez lehet az alapja az eredményes kezelésnek.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes
    2019-09-08 09:33
    A legtöbb ember tudja, mit jelent a hátfájás, hiszen életünk valamely szakaszában szinte mindenki megtapasztalja ezt az érzést. A panaszokat számos tényező okozhatja, melyek lehetnek egészen ártalmatlanok, de akár súlyosak is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Dr. Szappanos Zsuzsanna
    2019-09-07 11:36
    A migrén krónikus betegség, amelyet gyakran nem diagnosztizálnak és ezért nem is kezelnek megfelelően. Súlyos vagy szokatlan tünetek esetén keresse fel kezelőorvosát!
    Panaszok
    WEBBeteg - S. F., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-09-05 17:05
    A légvétel közbeni hátfájás sok betegségre utalhat. Ha a fájdalom éles, lehetséges a mellhártyagyulladás, gerincprobléma, tüdőgyulladás, tüdőrák, tüdőembólia is. Ha a hátfájás mellett légszomj vagy mellkasi fájdalom tapasztalható, akkor fennáll a szívroham vagy a tüdőembólia lehetősége. Ebben a cikkben a légzés közbeni hátfájás néhány lehetséges okát vizsgáljuk és leírjuk, mikor kell orvoshoz fordulnia.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    2019-09-02 16:09
    Elsősorban nagyon fontos, hogy mindenkiben tudatosuljon az, hogy egészségének megőrzése érdekében saját maga tehet a legtöbbet. Bizony egyre több azoknak a száma, akik mozgásszegény életmódot élnek, ülő- vagy állómunkát végeznek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-08-15 16:05
    Az Achenbach-szindróma (a kéz paroxizmális haematomája) egy ritka kórkép, mely során a kéz vagy akár a láb ujjain külső behatás nélkül, fájdalmas vérömlenyek (haematomák (hematómák)) jelennek meg. Mindkét nemet érinti, de gyakrabban a nőket, előfordulási gyakorisága 50 év felett növekszik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus szakorvos
    2019-07-29 18:35
    A migrén a leggyakoribb önálló fejfájás kórkép. Az aurás migrén (MA) és az aura nélküli, közönséges migrén (MO) ugyanabban a betegben keveredhet egymással. Egyértelmű genetikai háttér egyikben sem ismert, azonban az aurával járó típus eltérő panaszokkal jellemezhető.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus
    2019-07-27 20:35
    A krónikus fájdalom mindig megnehezíti a beteg életét. A legtöbben tartós ideggyógyászati, mozgásszervi megbetegedés miatt kerülnek kapcsolatba hasonló panaszokkal, de bizonyos daganatos megbetegedések késői stádiumaiban is elfordulhat.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kovács Diána, reumatológus
    2019-07-26 09:36
    Mozgásszervi panaszok tüneti kezelése céljából a szájon át alkalmazott készítmények (tabletták, kapszulák, granulátumok stb.) mellett külsőleg alkalmazható, úgynevezett topikus készítmények is rendelkezésünkre állnak. Ezeket a tapasz, gél, krém és spray formájában elérhető szereket praktikusan a fájdalom helyének megfelelő bőrfelszínen alkalmazzuk.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!