Elsősegély - Panaszok cikkek

Elsősegély - Panaszok cikkek

Napszúrás tünetei és veszélyei

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-05-14 10:57

A lehűlés után ismét meleg napok várhatóak, ezért nem árt már most felkészülni a napozásra, annak kellemetlen következményeire. Hasznos tanácsok a háziorvostól.

Baleset: Minden hetedik embertől várhatunk csak aktív segítséget

WEBBeteg/Szinapszis
2011-09-08 16:21

A felnőtt lakosság, csupán 15 százaléka segítene aktívan a sérültek ellátásában egy közúti balesetnél, a balesetet látottak 13 százaléka pedig segítséghívás nélkül tovább menne − derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb lakossági kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes betegportál megbízásából készített. Az eredményeket Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kommentálta.

Életmentő lenne, mégsem segítünk

WEBBeteg/Szinapszis
2011-09-08 11:38

A Szinapszis Kft. a Webbeteg.hu internetes betegportál megbízásából készült kérdőíves kutatása választ várt a felnőtt lakosság elsősegélynyújtási hajlandóságáról és aktivitásáról. A kutatás eredményéről és tanulságairól megkérdeztük az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált is, aki a kiábrándító valóságról, a gyakorlatban nem létező elsősegélynyújtási hajlandóságról mesélt.

A gyilkos galóca

freepress.eu
2011-05-04 11:37

A Magyarországon fellelhető több száz gombafaj közül a legveszélyesebb a gyilkos galóca.

"Ezt próbáld ki, tuti nem lesz bajod!" - Életveszélyes gyógyszerek

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †
2011-02-11 15:07

Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.

Kocogás közben iPodot hallgatott - Belecsapott a villám

WEBBeteg - T.A.
2010-08-03 20:07

Igaznak bizonyult az állítás, mely szerint az elektromos készülékek (mint az iPod és a mobiltelefon) súlyosbíthatja a villámcsapás testi tüneteit, akár végzetes belső sérüléseket is okozhatnak.