• Elhízás cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus
    2020-09-16 15:35
    Talán még azok sem szeretnének hirtelen nagy súlyt felszedni, akik kicsivel szeretnének gömbölydedebbek lenni. Bár a hirtelen fogyás sokkal riasztóbb, mint a testsúly gyarapodása, ez is jelezhet súlyos megbetegedést.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2020-09-16 05:06
    Rendszeres, szükségleten felüli táplálkozás esetén annyi glükóz keletkezik a szervezetben, amennyire a sejteknek már nincs szüksége. A glükózzal telített sejtek kevésbé reagálnak az inzulinra, vagyis inzulinrezisztencia alakul ki, ennek szövődményeként pedig a cukorbetegség mellé magas vérnyomás, infarktus, stroke is társul.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-09-03 14:35
    A túlsúlyhoz és kifejezetten az elhízáshoz társuló betegségekről számos adat áll rendelkezésünkre. Közismert a jelentős anyagcsere-betegségekkel történő társulás, ezek hátterét is jobban ismerjük, talán azért, mert ezek a kórállapotok gyakrabban fordulnak elő.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-08-25 05:06
    Ha Ön hízásra hajlamos, tanácsos minél előbb szakemberhez fordulnia és a stressz kezeléséhez segítséget kérnie, így nem alakul ki a stressz indukálta, elhízáshoz vezető ördögi kör.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
    2020-08-23 11:35
    Az elhízás jelentős egészségügyi probléma az egész világon. Nem egyszerűen esztétikai hiba. Még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy a nagy súly miatt tönkremennek az alsó végtagok nagy ízületei, illetve degeneratív gerincbetegség jelenik meg, bár ezek is megkeserítik a beteg életét. A kövérség egyfajta anyagcserezavart jelent.
    WEBBeteg - K. J. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-08-20 19:03
    Az étkezés a végéhez ért, az éhség rég eltűnt (talán nem is volt), ám az emberek többsége nem áll meg, tizenkilencre lapot húz, és akkor is képtelen lemondani a desszertről, amikor maga is érzi, hogy degeszre ette magát. A jelenségért nem mi, hanem egy hormonunk a felelős – mondhatnánk széttárt kezekkel…
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2020-08-20 13:13
    Számos olyan tévhit van, ami nagyon megnehezíti a vágyott cél - a formás alak és az egészséges test - elérését. Ismerkedjünk meg a tíz leggyakrabban előforduló tévhittel!
    Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont - Dr. Békési Gábor PhD, endokrinológus
    2020-08-12 07:03
    Sok nő és férfi hosszú időn keresztül küzd az esetleges súlyfeleslegével, és komoly fogyókúrák sorozata után sem képesek tartósan megszabadulni a túlsúlyuktól. Ilyenkor felvetődik a hormonzavar lehetősége. Arról, hogy milyen vizsgálatokat érdemes ekkor elvégeztetni, dr. Békési Gábor PhD endokrinológus beszélt.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-08-02 04:33
    Okoznak-e a light termékek túlsúlyt? Lassú-e az elhízottak anyagcseréje? A túlsúlyos személyek alacsonyabb önkontrollal rendelkeznek, mint sovány társaik? Cáfolunk néhány tévhitet.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-07-12 22:03
    A horkolást okozhatja a megnagyobbodott pajzsmirigy, de kialakulhat a pajzsmirigy-alulműködéssel gyakran társuló elhízás következtében is. Prof. Balázs Csaba, endokrinológus a horkolás és a pajzsmirigybetegség közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!