• Elhízás cikkek

   • Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus
    2020-05-28 20:36
    Vitatott téma a szakértők közt, hogy az elhízás növeli-e a pajzsmirigybetegségek rizikóját, vagy a pajzsmirigy betegségeinek egyik tünete lehet-e a gyarapodó súly. Dr. Görömbey Zoltán endokrinológus a gyanú esetén szükséges kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Egészségmegőrzés
    Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ
    2020-05-28 13:03
    A világ legnagyobb elhízással kapcsolatos vizsgálatát az USA-ban végezték. Dallas városában véletlenszerűen válogattak be önkénteseket, és 2971 embernél végeztek labor-, teljes kardiológiai és a legmodernebb képalkotó vizsgálatokat.
    Betegségek megértése
    Dr. Vándorfi Győző, belgyógyász-diabetológus főorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2020-05-24 15:06
    Az álcázott hypertonia, azaz az orvosi rendelőben mért normális, de a megszokott napi tevékenység során magas vérnyomás gyakori probléma, amely jelentős szív-érrendszeri kockázati tényező.
    Betegségek megértése
    Suskó Eszter, orvostanhallgató, Semmelweis Egyetem, Lektorálta: dr. Babusa Bernadett, klinikai szakpszichológus
    2020-05-11 20:36
    A világon a felnőtt lakosság 39 százaléka túlsúlyos, közülük 13 százalék elhízott. Mivel sajnos 2018 második fele óta Magyarország hivatalosan is Európa legkövérebb nemzete lett, valószínűleg mindenki ismer olyan embereket a környezetében, akiknek életmódváltásra lenne szüksége.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
    2020-05-10 13:53
    Bár a testtömeg kialakulásában genetikai hatások is szerepelnek, a többletsúly oka az, hogy a bevitt kalória nagyobb, mint a felhasznált kalória. Ha Ön több kalóriát vesz fel, mint amennyit lead, akkor a szervezete zsír formájában tárolni fogja a felesleges kalóriamennyiséget.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-05-10 10:13
    A koleszterin a köztudatban szinte csak rossz tulajdonságai miatt vált ismertté, de a teljességhez az is hozzátartozik, hogy nagyon fontos a szervezet számára, ugyanis például létfontosságú eleme a sejthártyának, bizonyos hormonok, vitaminok, epesavak építőköve. A magas koleszterinszint azonban káros a szervezet számára.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-05-05 13:03
    A szakértők évek óta figyelmeztetik társadalmunkat, hogy nem teszünk eleget annak érdekében, hogy egy fertőző megbetegedés okozta világjárványra felkészüljünk. Idén, a koronavírus okozta COVID-19-pandémia következtében láthatjuk, mi történhet. Ugyanakkor a szakértők évek óta arra is figyelmeztetnek, hogy nem vesszük komolyan az egyre jobban, szinte járványszerűen terjedő elhízást sem.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2020-05-02 20:36
    Amennyiben több kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyit eléget, nem meglepő, hogy fölös kilókat szed fel. De mi van olyankor, mikor az étkezés és mozgás egyensúlyára odafigyel, ám mégis hízik? Ássunk a hízás mögött álló dolgok mélyére!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-05-02 11:33
    Az elhízás egészségre gyakorolt káros hatásairól nagyon sokat lehet hallani mostanában, ám kevéssé hangsúlyozzák a krónikus betegségek egyensúlyban tartására gyakorolt hatását.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2020-05-01 09:36
    Ahogy az a napi adatokból, tájékoztatókból is látszik, egyre több a COVID-19 beteg Magyarországon is. A világon eddig több mint 230 ezer ember vesztette el az életét az alapbetegségükre telepedő koronavírus miatt. A kutatók hatalmas energiákkal dolgoznak, keresik az ellenszert, azt a vakcinát, ami a védelmet jelentheti talán a jövő év második felében. Ezt viszont egyelőre egyetlen felelős szakember sem bátorkodik megerősíteni.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!