• Elhízás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2018-10-11 14:45
    A gyermekkori elhízás elkerülésére a diéta helyett az egészséges életmód jelenthet megoldást. Ebben az életkorban a szülők felelőssége kifejezetten nagy.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-10-11 11:00
    Világszinten is a negyedik helyen állunk - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentése.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
    2018-10-06 15:15
    Az utóbbi évtizedekben nőtt a gastrooesophagealis reflux (GERD) tüneteinek és különböző komplikációinak a gyakorisága. Ezzel szinte párhuzamosan emelkedik az elhízott emberek aránya a populációban, elsősorban az Egyesült Államokban, de Európa és Ázsia egyes régióiban is. Nagy kérdés, hogy a kettő pusztán párhuzamosan emelkedik, vagy a túlsúly felelős a refluxbetegség és szövődményeinek kialakulásáért.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Tänczer Tímea, diabetológus
    2018-09-24 13:01
    Az elhízás és a 2-es típusú diabétesz napjainkban az iparilag fejlett országok legjelentősebb népegészségügyi problémája, gyakoriságuk az elmúlt években járványszerűen emelkedett. A két betegség társulása igen gyakori. Az elhízottak jelentős részénél már észlelhető valamilyen metabolikus anyagcsere-eltérés, prediabétesz, diabétesz. A krónikus szövődmények, társbetegségek kialakulásának kockázata a két betegség társulása esetén összeadódik, tovább emelkedik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2018-09-24 06:10
    Szív-érrendszeri megbetegedések fokozott hajlama, mozgásszervi panaszok, cukorbetegség, kóros anyagcsere-eltérések, magas vérzsírszint... Sorolhatnánk még azokat a betegségeket, panaszokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve a túlsúlyhoz köthetők.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2018-09-06 11:25
    A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika obezitás centrumában az év eleje óta tartó kutatómunka célja a túlsúllyal szembeni hatékonyabb fellépés– mondta Dr. Szabó András.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-09-03 05:21
    Túlsúly, kóros soványság, normál testsúly, elhízás. A testtömeg index alapján határozható meg, hogy ki melyik csoportba tartozik. A testtömeg index (BMI) a testsúly és a magasság ismeretében kiszámolható.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus
    2018-08-27 13:01
    Talán még azok sem szeretnének hirtelen nagy súlyt felszedni, akik kicsivel szeretnének gömbölydedebbek lenni. Bár a hirtelen fogyás sokkal riasztóbb, mint a testsúly gyarapodása, ez is jelezhet súlyos megbetegedést.
    Élet betegséggel
    Diabetes - Szűcs Zsuzsanna MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2018-08-26 16:04
    Az elhízás-járvány nemcsak a felnőtteket érinti, hanem nagy számban a gyerekeket és kamaszokat is. A World Obesity Federation adatai szerint napjainkban világszerte több mint 223 millió iskolás elhízott vagy túlsúlyos, és ez a szám 2025-re várhatóan 268 millióra emelkedik, hacsak nem cselekszünk azonnal.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-08-19 12:51
    Ha Ön hízásra hajlamos, tanácsos minél előbb szakemberhez fordulnia és a stressz kezeléséhez segítséget kérnie, így nem alakul ki a stressz indukálta, elhízáshoz vezető ördögi kör.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!