• Új influenza: gyermek és körzeti orvos halt meg

    Szerző: MTI

    Meghalt egy gyermek és egy körzeti orvos Nagy-Britanniában azután, hogy az új influenzavírussal fertőződtek - közölték hétfőn a brit egészségügyi hatóságok.

    A hatéves Chloe Buckley még csütörtökön halt meg Londonban.

    Hirdetés

     WHO - számvetés

    Az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi, múlt hétfői összesítése szerint a járvány kitörése óta csaknem 100 ezer ember betegedett meg a világon bizonyíthatóan az új vírustól, és a fertőzés 440 esetben végződött halállal.

    A szakértők vizsgálják, hogy a fertőzés mellett a kislánynak voltak-e egyéb olyan egészségügyi problémái, amelyek hozzájárulhattak halálához.

    Michael Day körzeti orvos szombaton halt meg a Londontól északra fekvő Luton kórházában, de az ő esetében sem egyértelmű még, hogy halálát közvetlenül a H1N1 influenzavírus okozta-e.

    Nagy-Britanniában eddig tizenheten haltak meg az új vírus fertőzöttjei közül.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.07.14 10:16
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

    Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni, és megelőzni a sok betegséget?

    Az intim higiénia nyári kérdései

    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.

    Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

    Az MRSA-fertőzést a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium okozza. Ez egy olyan Staphylococcus aureus baktérium törzs, mely már számos alkalmazott antibiotikumra – többek között a meticillinre – is rezisztens.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.