Tünetmentes H1N1 fertőzöttek

MTI
megjelent:

Azok közül, akiknek korábban pozitív H1N1 tesztjük volt, három tünetmentes beteg fekszik még a kórházban, de ők sem a H1N1, hanem nőgyógyászati kezelésük miatt vannak bent - mondta Jákó Kinga, a budapesti Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosszakmai igazgatója hétfőn az MTI-nek.

Közülük két nő gyermekágyas, egyikük vasárnap szült, a másikon a múlt csütörtökön végeztek császármetszést. Rajtuk kívül egy terhes nőnek múlt szerdán volt pozitív a H1N1 tesztje, de ő is tünetmentes, azért van kórházban, mert veszélyeztetett terhes. A klinikán jelenleg részleges látogatási tilalom van érvényben.

Az osztályokon elkülönített részt tartanak fenn a három nő számára, valamint azoknak, akik esetleg "az utcáról" kerülnek be a vírus miatt. A két nőhöz, aki már szült, csak az édesapa mehet be megfelelő védőfelszerelésben, és a veszélyeztetett terhes látogatását is korlátozták. A bent fekvő többi beteget viszont lehet látogatni - tette hozzá Jákó Kinga. Hozzátette: "senkinek nincs egy tüsszentésnyi tünete sem", a klinikán lezajlott a fertőzés. A nőgyógyászaton a múlt szerdán rendeltek el látogatási tilalmat, mert több kismamánál igazolták a H1N1 vírus jelenlétét.

(MTI)

Cikkajánló

Endometriózis
Endometriózis

A mozgás- és manuálterápia szerepe.

Lázcsillapítási módszerek
Lázcsillapítási módszerek

Mi a teendő láz esetén?

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.