H1N1 - A védekezés egyszerű szabályai

Medipress
megjelent:

Védelmet nyújt a rendszeres kézmosás, illetve tüsszögés, köhögés esetén a száj és orr elé tett kéz, valamint a beteg környezetében eltöltött idő minimálisra való csökkentése.

Egyszerű viselkedési normák betartásával korlátozni lehet a H1N1 otthoni terjedését – írja a The Journal of Infectious Diseases április 1-jei száma, mely online már olvasható.

Az influenza tüneteit mutató egyéneknek azt szokás tanácsolni, hogy ne járjanak iskolába, vagy dolgozni, hanem maradjanak otthon – ez viszont felveti a betegség otthoni átadását.

"Mivel a H1N1 a járvány kitörése esetén a közösségekben még nem terjedt el, ezért a fertőzések zöme otthon történt" – állítja Dr. Anne Marie France (Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ, CDC) tanulmánya, mely 2009 áprilisa óta vizsgálja a H1N1 terjedését a New Yorki főiskolások körében.

Hogyan védekezzen otthonában?

A vizsgálat szerint a diákok például szüleiket fertőzhetik meg, leginkább TV-nézés és videojáték közben. Mivel a korai fázisban még vakcina nem állt rendelkezésre, a fertőzést csak egyszerű normák betartásával lehetett kivédeni.

Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen
Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen, állapította meg egy tanulmány. Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen

A tanulmány megállapította, hogy a fertőzésnek fontos kockázati tényezője a kor (5 év alatt, illetve 55 év fölött), vagyis a család ilyen korú tagjait el kell különíteni a betegtől

További védelmet nyújt a rendszeres kézmosás, illetve tüsszögés, köhögés esetén a száj és orr elé tett kéz, valamint a beteg környezetében eltöltött idő minimálisra való csökkentése. A tanulmány szintén beszámol a korai, vagy megelőző vírusellenes gyógyszeres kezelés előnyéről. Azonban másik oldalról az alkalmazás segíti a gyógyszer-rezisztencia kialakulását.

(Medipress)

Cikkajánló

A penészgomba
A penészgomba

Hogyan előzhetjük meg a megtelepedését?

Kobalt
Kobalt

Milyen szerepet tölt be a szervezetben?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Cs. K., fordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.