Dr. Szilágyi Annamária

Dr. Szilágyi Annamária

ortopéd sebész, háziorvos
Bemutatkozás:
Tanulmányaim:
1991-ben érettségiztem a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban.
Orvosi tanulmányaimat 1991-1997-ig végeztem Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
Diplomaszerzést követően a békéscsabai Réthy Pál Kórház Ortopédiai Osztályán helyezkedtem el.
1996-2001-ig dolgoztam az országos Mentőszolgálatnál is mentőtiszt, illetve mentőorvosként.
1997-2014-ig a békéscsabai kórház Ortopédiai Osztályán dolgoztam.
2002-ben szakvizsgáztam ortopédiából.
2014-ben tettem le a háziorvosi szakvizsgát.
2014. március 1. óta a békéscsabai 6-os számú felnőtt háziorvosi körzetben dolgozom, e mellet gyomaendrődi és szarvasi szakrendelőkben ortopédiát rendelek.
 
Család:
Férjem a békéscsabai Mentőállomás vezetője.
Gyermekeim 2001, 2007 és 2012-ben születtek. 2 kislány és egy kisfiú boldog édesanyja vagyok.
Legutóbbi válaszai

Mit szedjek

Kedves Aranka! Kedves Kolléga! A D-vitamin referencia szintje a labordiagnosztikában változik. Egyre magasabb szinteket engedünk meg. Általában 75-225 nmol/ml vagy 30-90 ng/ml szintben határozzák meg. A csontritkulás kezelése során szokták nézni a béta-keresztkötés szintjét is, ez talán pontosabban jellemzi a szerves és szervetlen anyagok beépülését a csontokba. A terápiával a fenti adatok alapján nincs gond. Az osteoporosis gondozás fontos pillére a mozgás, torna, séta is. Ebben érdemes még továbbfejlődni! Őszinte üdvözlettel és tisztelettel: Szilágyi Annamária

Javaslat porcerősítő készítményre

Kedves Uram/Hölgyem! Azt tanácsolom Önöknek, hogy mielőtt bármilyen porcerősítőt vennének, keressenek meg egy ortopéd sebészt! Ha porckopása van a térdének, meg kell nézni, hogy esetleg nincs-e szükség protézis műtétre? Ha a térdírületben 3 dl folyadék volt, az nagy valószínűséggel vér lehetett! Elképzelhető, hogy a véralvadásgátló mellékhatása volt. Ennek sem a porcerősítő a megoldása! Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Dermoid Ciszta

Tisztelt Hölgyem! Először is azzal szeretném kezdeni, hogy a dermoid cysta nem tályog. Az egy jóindulatú daganat. Mivel nem tudom, hogy pontosan honnan kellett eltávolítania sebész kollégámnak, nagyon nehéz véleményt mondanom. Nem tudom, hogy milyen rétegből, mélységből kellett azt kioperálni, milyen szöveteket érintett a műtét. Ebben az ügyben az operáló orvos a legilletékesebb nyilatkozni. Javaslom keresse meg őt, mondja el a panaszait, kérjen kontroll vizsgálatot! Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Mellkasi fájdalom

Tisztelt Hölgyem! Mellkasi fájdalom nagyon sok szervből eredhet. Az, hogy a mellkas Rtg neg., jó jel, így nem a daganatos betegségek jutnak első sorban az eszembe. Egy negatív EKG-val azért én nem mernén kizárni a kardiális (szív) eredetet. Szerintem egy légzésfunkciós vizsgálattal lehetne kiegészíteni a tüdő diagnosztikáját. /Zárójelben jegyzem meg, hogy Covid fertőzés után nagyon gyakran találkozunk hasonló tünetekkel, melyek hátterében semmilyen szervi elváltozást nem tudunk kimutatni. Talán a gyulladás utáni hegesedő szövetek okozhatják a panaszt./ Ha a tüdő és a szív betegségeit kizártuk, akkor maradnak a mozgásszervi és az idegi eredetű betegségek. Ezen tünetek gyulladáscsökkentő, izomlazító terápiára jól reagálnak! Kívánok gyors gyógyulást, üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Lábtőcsont-törés

Kedves B! Ahhoz, hogy korrekt választ tudjak adni a kérdésére, fontos lenne tudni, hogy melyik lábtőcsont sérült, s mekkora a letört darab. Az Rtg felvétel nélkül nem adhatok erre szakmailag helytálló választ. Az, hogy nincs elmozdulás jó. A rögzítés jó! Javaslom bízzon a traumatológus kollégámban, aki kezeli Önt. Ő a felvételket látva tud pontos választ adni ezekre a kérdésekre. Mindenképpen érdemes egy ismételt Rtg-t készíteni 4-6 héttel a törés után. Ennek függvényében lehet nyilatkozni a terhelhetőségről. Üdvözlettel: Szilágyi Annamária