• Cukorbetegség (diabétesz) cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-05-04 04:06
    Cukorbetegség
    Jelenleg még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz) bizonyos embereknél, ám a fő rizikótényezők egyértelműek. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-25 13:33
    Magyarországon a becslések szerint mintegy félmillió diagnosztizált cukorbeteg él, de valószínűleg még nagyjából ennyi ember nem tud a betegségéről. Ami a depressziót illeti, havonta 200 000 beteggel számolhatunk, de közülük mindössze 25-30 százalék áll kezelés alatt.
    Élet betegséggel
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész
    2019-05-25 04:33
    A cukorbetegség szövődményei közül az egyik legsúlyosabb a szemek állapotát érinti. Az elváltozások hosszú ideig tünetmentesek maradhatnak, gyakran már visszafordíthatatlan stádiumban kerülnek felismerésre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs.K., fordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2019-05-24 19:03
    Általánosan elterjedt tévhit, hogy a 2-es típusú cukorbetegség 1-es típusú diabétesszé alakulhat, ha a beteg inzulint kap. Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség számos közös jellemzővel rendelkezik, a két állapot azonban teljesen különálló, és az egyik nem változik idővel a másikká. Az alábbi cikkben megvizsgáljuk a két cukorbetegség közötti különbséget.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-23 17:03
    A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-21 16:05
    A száraz bőr komoly veszélyforrást jelenthet, hiszen a hámréteg fontos védőfunkciót lát el a fertőzések megelőzősével kapcsolatosan, így ennek sérülése, akár apró sérülések formájában is behatolási kaput jelent a kórokozóknak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-05-19 11:35
    A 2-es típusú diabétesz komoly betegség, de megelőzhető, és ha mégis kialakul, karbantartható, sőt korai stádiumban még vissza is fordítható!
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus
    2019-05-16 04:06
    A cukorbetegség sokszor már csak előrehaladott stádiumban okoz tüneteket, azonban tudnunk kell, hogy számos tényező hajlamosít a kialakulására. Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus a stresszről mint önálló rizikófaktorról beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2019-05-15 23:31
    A vizeletinkontinenciától szenvedő emberek bőre különleges bánásmódot igényel mind a tisztálkodás, mind az ápolás terén. A legtöbb érintett az idősebb korosztályba tartozik, náluk a bőr regenerációs képessége már gyengébb. Ugyanez elmondható életkortól függetlenül az immungyengeségben és diabéteszben szenvedő betegekről is. Az inkontinencia az egyébként egészséges embereknél is kiemelt figyelmet és különleges gondoskodást igényel.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Fövényi József
    2019-05-11 11:36
    Köztudott, hogy a 2-es típusú cukorbetegek 95 százaléka súlyfelesleggel rendelkezik, mely már a diabétesz diagnosztizálásakor is fennállott, és egyik fő okát képezte a cukorbetegség kifejlődésének.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-05-09 13:03
    A 2-es típusú cukorbetegséget nehéz felismerni a betegség korai stádiumában, ám a betegség az összes szervet érinti, és megfelelő kezelés nélkül súlyos szövődményekhez vezet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!