Hirdetés
   • Cukorbetegség (diabétesz) cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-01-02 17:05
    Milyen betegségek, panaszok esetén lehet hasznos a lökéshullám-terápia? Hogyan történik maga a terápia? Milyen mechanizmus útján fejt ki pozitív hatást? Kb. hány kezelés múlva várható érezhető javulás? Van-e esetleg olyan betegség, állapot, amely mellett ellenjavallt az alkalmazása? Ki végezheti el a kezelést? Cikkünkben választ kap ezekre a kérdésekre.
    Élet betegséggel
    Prof. Dr. Barkai László, MTA doktor, egyetemi tanár, diabetológus
    2019-12-05 02:10
    Jelenlegi ismereteink alapján úgy becsülhető, hogy a cukorbetegek mintegy harmada szenved olyan panasztól, mely a neuropátiával hozható összefüggésbe. A 2-es típusú cukorbetegek esetében már a diabetes megállapításának időpontjában fennállhatnak panaszok, illetve tünetek (1).
    Élet betegséggel
    Diabetes - Dr. Kocsis Győző, diabetológus, belgyógyász főorvos
    2019-12-04 05:06
    Az alábbiak elsősorban gyakorlati összegzést nyújtanak a pumpakezelés iránt érdeklődő diabéteszes betegeknek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Sz. M., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-12-03 17:05
    A szívbetegségen átesett betegeknek hetente kétszer intenzíven mozogniuk kell, megfelelő légzésszám-emelkedés eléréséig (állapotfüggő, hogy ez a mozgás hányadik percében következik be).
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Fövényi József
    2019-12-03 13:03
    A cukorbetegség térhódítása miatt az egészségügy számos területén számíthatunk a kórkép felbukkanására, legyen az egy szemészeti, egy vese-, egy ideggyógyászati vagy éppen egy bőrgyógyászati szakrendelés.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Faar Ida, újságíró
    2019-11-28 16:05
    A csicsóka fontos szerepet játszhat a cukorbetegek étrendjében, mert kalóriaszegény, és édeskés íze ellenére sem okoz szélsőséges vércukor-ingadozást, tartós fogyasztás esetén sem növeli a vércukorszintet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2019-11-27 14:35
    Diabétesz
    A többszöri kis étkezések beiktatása mérsékli az étkezést követő vércukorszint-emelkedést - mondta Varga Dóra, a Cukorbetegközpont dietetikusa a táplálkozásterápiáról és annak újdonságairól tartott előadásában.
    Panaszok
    Dr. Vándorfi Győző, belgyógyász-diabetológus főorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2019-11-25 15:06
    Mindenki fél? Mindenki! Hogyne félne, hiszen önmagát kell megszúrnia, lehet, hogy napjában többször, vércukrot kell mérnie, nem mindegy az étkezés időpontja, gyakorisága, mennyisége, a kezelés velejárója lehet a kórosan alacsony vércukor, a hipoglikémia, mely rosszullétet okozhat. Hát ez elég komoly változás mindenki életében és a változástól mindig félünk.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-11-22 13:03
    Van-e összefüggés a cukorbetegség és a hasnyálmirigy-daganat között? Mekkora az esélye, hogy egy cukorbetegnél hasnyálmirigy-daganat alakulhat ki? És annak, hogy ilyen daganat áll a cukorbetegség hátterében? Mit tehet egy cukorbeteg, hogy megelőzze a hasnyálmirigy-daganat kialakulását?
    Betegségek megértése
    MTI
    2019-11-20 13:03
    A kormány intézkedéscsomaggal segíti az 1-es típusú cukorbetegséggel élő mintegy 4000 gyermeket, szüleik - indokolt esetben - jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára - közölte az emberi erőforrások minisztere.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2019-11-14 18:35
    A gasztroparézis kezelése a tünetek súlyosságától függ. Az esetek többségében a kezelés a betegséget nem gyógyítja, viszont egy kielégítő egészségi állapotot segít fenntartani.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!