• Cukorbetegség (diabétesz) cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-01-02 17:05
    Milyen betegségek, panaszok esetén lehet hasznos a lökéshullám-terápia? Hogyan történik maga a terápia? Milyen mechanizmus útján fejt ki pozitív hatást? Kb. hány kezelés múlva várható érezhető javulás? Van-e esetleg olyan betegség, állapot, amely mellett ellenjavallt az alkalmazása? Ki végezheti el a kezelést? Cikkünkben választ kap ezekre a kérdésekre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-02-19 20:36
    A 3-as típusú cukorbetegség elnevezéssel a diabétesz mellitusz különböző formáit foglalják össze, amelyek nem sorolhatóak be egyértelműen sem az 1-es, sem a 2-es típusba.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2020-02-19 03:06
    A cukorbetegség a felnőtt lakosság körében a fejlett világban a leggyakoribb vaksági ok. A csak egy kis cukrom van felfogás nem helyén való. Cukorbetegség esetén az egész életét ennek megfelelően kell átszervezni, átértékelni.
    Élet betegséggel
    Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus
    2020-02-17 16:04
    A szénhidrát energiát adó tápanyag. Úgy kell a testünknek, mint autóba az üzemanyag. Túlzott fogyasztása - a szervezet számára szükséges mennyiségnél rendszeresen és lényegesen többet enni - éppúgy kerülendő, mint teljesen kihagyni az étrendből. De ez a többi tápanyagra is igaz.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2020-02-15 11:36
    Azoknál a cukorbetegeknél, akiknél évek óta fennáll a betegség, a magas vércukorszint számos szövődmény kialakulásához vezethet. Látásromlás, érszűkület, lábszárfekély köztudottan gyakran kialakulhat a diabéteszes betegeknél, bizonyos esetekben azonban szexuális zavarokkal is járhat a betegség mind férfiak, mind nők esetében. A cukorbeteg férfiakat nagyobb arányban sújtja ez a probléma.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2020-02-11 11:06
    A diabétesz rettegett szövődménye a ketoacidózis, illetve ennek legsúlyosabb állapota, a ketoacidotikus kóma.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-02-11 03:06
    Az 1-es típusú cukorbetegség hátterében álló patomechanizmusok, illetve a kórkép kialakulását lehetővé tevő körülmények a legszélesebb körben kutatott témák manapság az orvostudomány berkein belül.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus
    2020-02-03 20:35
    Cukorbetegeknél a szívbetegség kialakulásának kockázata fokozott: a diabéteszben szenvedőknél 2-4-szer nagyobb a kockázata a szív- és érrendszeri megbetegedés miatti halálozásnak, mint a nem cukorbetegeknél.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-01-30 18:35
    A magas vérnyomás gyakran észlelhető kórkép diabetesben szenvedő betegeknél. Fontos kiemelni, hogy a magas vérnyomás szempontjából az 1-es és a 2-es típusú diabetes eltér egymástól.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos
    2020-01-27 20:35
    A tudomány már régóta ismeri a rossz szájhigiénia és a különböző egészségi problémák közti összefüggéseket. Fogaink és ínyünk egészségének, épségének egyik alapköve a fogkő szakszerű eltávolítása, amelyről dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya, családorvos
    2020-01-26 15:06
    A műtéten átesett cukorbetegek számára a mielőbbi felépüléshez a vércukorszint kordában tartása kiemelten fontos teendő. Egyes betegek számára ehhez elegendő a beavatkozás után megemelni a gyógyszeradagot, míg mások számára a korábbi rutin már nem elegendő a vércukor szinten tartásához, így a műtét utáni napokban vagy hetekben magas vagy alacsony lehet a vércukorszintjük - ami teljesen normálisnak tekinthető.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!