Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

Éjszakai hipoglikémia: a rejtőzködő gyilkos

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2022-09-01 17:03

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyerekek szüleinek egyik legnagyobb félelme, hogy nem tudják, másnap reggel ébren találják-e gyermeküket. Ez az egyik oka annak, hogy az 1-es típusú diabéteszes gyermek szülei nagyon keveset alszanak. Miért?

Oviból suliba - Készüljünk fel az iskolakezdésre!

WEBBeteg - Máténé Áfra Viktória, klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
2022-08-31 18:03

Az óvodalátogatás nemcsak a képességek fejlesztésében és a szocializációs folyamatokban játszik nagy szerepet, hanem az iskolás éveket is előkészíti.

Iskolakezdésre elhíznak a gyerekek

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2022-08-26 22:03

Sok általános iskolás gyermek meghízik a nyári szünidő alatt. Az általános iskolás kor az elhízás szempontjából a legkritikusabb időszaknak számít.

Iskolakezdés zökkenőmentesen

Budai Allergiaközpont - Tóth Krisztina, családterapeuta
2022-08-24 19:33

Diákok, tanárok és nem utolsósorban a szülők is új évet kezdenek a tanév indulásakor. Hogyan legyen boldog, zökkenőmentes az évkezdés, hogyan kerüljük el a kezdeti lendületet követő fáradtságot, az őszi lehangoltságot? - erre ad választ Tóth Krisztina, családterapeuta.

Az iskolakezdés minden gyermek számára más élményt jelent

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-08-23 16:33

Hamarosan kezdetét veszi az új tanév, amit sok diák kedvtelenül vesz tudomásul, míg mások, elsősorban a leendő általános iskolások, izgalommal, ugyanakkor érdeklődéssel várják az óvoda után.

Úton az iskolába: Tanácsok a biztonságos megérkezéshez

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2022-08-22 18:03

Statisztikák szerint minden hatodik közlekedési baleset, amelyben gyermekek érintettek, az iskolába vezető úton következik be. A megfelelő viselkedés, magatartás azonban tanulható! 8 fontos tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével felkészítheti gyermekét a biztonságos közlekedésre.

Gyermekeinkre leselkedő veszélyek nyáron

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-08-21 04:33

Gyermekeink boldogsággal élvezik a nyári vakációt, a jól megérdemelt szabadságukat, csakhogy a szülők többsége nem minden esetben nyugodt, mivel csemetéje felügyelete nehezen megoldható. S mindezek mellett megannyi nyári veszély is leselkedik a gyermekek egészségére, biztonságára.

Milyen esetben fontos foniáterhez fordulni, még az iskolakezdés előtt?

Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, foniáter
2022-08-19 09:33

A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő fejlődését, így ha korábban nem tettük, az iskolakezdés előtt mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, ha azt gyanítjuk, hogy gond lehet a gyermek hallásával.

Problémás iskolakezdés - Rengeteg gyermek szorong

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-08-18 17:03

Az új tanév indulása a kisiskolásoknak okozza a legkomolyabb kihívást. Ez az időszak az új élmények iránti olthatatlan kíváncsiság mellett szorongással is együtt járhat.