• Csecsemőgondozás, gyermeknevelés cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-01-15 16:05
    A skarlát (régebbi nevén vörheny) egy bakteriális fertőzés, ami a test jelentős részét beborító vörös kiütések formájában jelentkezik. A betegség cseppfertőzéssel és kontakt úton terjed. A legtöbb esetben súlyos, 2-4 napos lappangási idő után kialakuló betegséget torokfájás, valamint láz kíséri.
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Balogh Andrea, Dr. Veress Dóra
    2019-11-19 05:06
    Az első fogak előbújásakor számos kérdés felmerülhet a szülőkben. Mikor indul meg a folyamat? Normális-e, ha hőemelkedés vagy hasmenés kíséri? Mit lehet tenni a fájdalom enyhítése érdekében? - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-11-17 11:36
    Tudta, hogy ha a baba a hátán fekszik, csökken a hirtelen csecsemőhalál kockázata? A szülőknek tulajdonképpen arra kell figyelniük, hogy a csecsemő ne mindig ugyanarra az oldalra fordítsa a fejét.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2019-11-15 16:05
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2019-11-12 09:36
    Az immunerősítés lehetőségei különösen az őszi és kora tavaszi időszakban gondolkodtatják el a szülőket: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gyermeküket jobb egészségi állapotba hozni?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-11-10 11:36
    Az sem gond, ha valaki ösztönösen masszírozza a kisbabáját, de azért jó, ha legalább néhány alapmozdulatot megtanulunk. A csecsemők bőre nagyon érzékeny az érintésre, ezért nagyon fontos, hogy lassan, fokozatosan kezdjünk hozzá.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermekgasztroenterológus
    2019-10-31 16:05
    A fogak romlását nem csak az elhanyagolt szájhigiéné vagy a túl sok cukrozott üdítő, édesség okozhatja. A gyermekkorban jelentkező fogromlás refluxbetegség jele is lehet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-10-31 09:36
    Néhány hét alatt gyűlt össze az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves kisfiú részére a létfontosságú kezeléséhez szükséges 700 millió forint összegű adomány a gyógyulására nyitott bankszámlán.
    Panaszok
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-10-29 13:03
    Az iskolai bántalmazás (bullying) egyre gyakrabban van napirenden hazánkban, s fordul elő az általános és középiskolákban, ezért is fontos, hogy beszéljünk róla. Amellett, hogy az áldozatok felnőtt korukig cipelhetik látens vagy felszínre került testi-lelki terheiket, megrázó emlékeiket, az egész közösségre hatással van az agresszivitás, a félelem érzete.
    Betegségek megértése
    MTI
    2019-10-29 11:06
    Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek - számoltak be az orvosok és a szülők.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-10-25 16:03
    A felső légúti fertőzések során fellépő orrfolyás, orrdugulás gyakori orrfújásra készteti a beteget. Legalábbis a felnőtteket. A gyermekeket többnyire figyelmeztetni kell, sőt az egészen kicsik még nem is tudják kifújni az orrukat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!