• Csecsemőgondozás, gyermeknevelés cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-01-15 16:05
    A skarlát (régebbi nevén vörheny) egy bakteriális fertőzés, ami a test jelentős részét beborító vörös kiütések formájában jelentkezik. A betegség cseppfertőzéssel és kontakt úton terjed. A legtöbb esetben súlyos, 2-4 napos lappangási idő után kialakuló betegséget torokfájás, valamint láz kíséri.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2020-01-17 13:03
    A felnőttek többnyire azt a mintát követik, amit gyermekként szüleiktől láttak, amivel erősítették önbecsülésüket, testi, lelki fejlődésüket, vagy épp amivel romba döntötték önértékelésüket, a reményt arra, hogy önállóan is értékesnek érezhessék magukat. A szülők folyamatosan azon igyekeznek, hogy a nekik megfelelő, kedvező helyüket megtalálják az élet számos területén.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya
    2020-01-16 20:35
    Csecsemőkorban a gyomortáj záródási elégtelenségének, azaz a refluxnak a leggyakoribb oka a gyomorszáj-záróizom lazasága, mely a kor előrehaladtával megerősödik, kivéve, ha a reflux oka veleszületett rekeszsérv.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    2020-01-16 03:06
    A babafogak fontosak, mert lehetővé teszik a csecsemő számára a megfelelő étrend fogyasztását, hozzájárulnak az arcformához és megjelenéshez, valamint a megfelelő állkapocs-növekedéshez, segítik a helyes beszéd kialakulását, és helyet biztosítanak a majdani felnőtt fogaknak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    2020-01-14 05:06
    Cikkünkben az anyatej szerepéről, a hozzátáplálásról és a tápszerekről olvashat.
    Betegségek megértése
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    2020-01-12 13:33
    A születés utáni időszakban a fejletlen bélrendszer nem minden esetben képes megbirkózni az anyatej vagy a tápszer megemésztésével. Dr. Kovács Tibor, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosa foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a témában.
    Élet betegséggel
    Horváth Liza, orvostanhallgató, Lektorálta: Dr. Pilling János, pszichológus
    2020-01-03 16:04
    A gyermekek halálképe teljesen más, mint a felnőtteké. Nem látnak halottakat, nem viszik el őket temetésre, a hozzátartozók legtöbbször igyekeznek kiiktatni a halálélményt. A természetes halál ismerete és magyarázata hiányzik a gyermekek életéből, ugyanakkor a média által közvetített szerencsétlenség, baleset, háború, agresszió állandóan jelen van.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2019-12-17 20:33
    A baba megszületését követően a kezdetben steril, kórokozómentes bélcsatorna néhány óra leforgása alatt benépesül baktériumokkal. A természetes úton született és anyatejjel táplált csecsemők bélcsatornájában hasznos baktériumtörzsek fognak elszaporodni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-12-13 16:05
    A gyermekek súly- és hosszfejlődését a percentilis görbék segítségével követhetjük nyomon.
    Betegségek megértése
    MTI
    2019-12-09 16:03
    Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek adventi jótékonysági vásárán, amelyet december 1-jén tartottak a MOM Sportközpontban - közölte a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!