Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

Útmutató a szüléssel, születéssel kapcsolatos segítők útvesztőjében

WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
2022-09-15 13:03

Sokan úgy képzelik, hogy a szüléshez elegendő egy anya, egy pocakban lévő baba, meg mondjuk egy orvos vagy bába, aztán a többi megy magától. Részben ez persze igaz lehet, de ma már sokkal több segítő szakember bevonható a folyamatba, ami nem biztos, hogy ördögtől való. Ki kicsoda, és kire mikor lehet szükség?

Hisztis a gyerekem - A pszichológus válaszol

WEBBeteg - Ujpál Zsófia, pszichológus
2022-09-13 13:03

Egyedülálló anyuka vagyok, a szüleimnél lakunk. Van egy nagyon értelmes 2 éves kisfiam. Mintha nem lenne vele minden rendben... - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.

Minden szülőt ez érdekel - mitől jó egy babakocsi?

Tudatos Vásárlók Egyesülete
2022-09-12 14:36

A babakocsi vásárlása hatalmas feladat, hiszen minden szülő a legjobbat szeretné csemetéjének. De mitől jó egy babakocsi? Biztonságos? Könnyen kezelhető? Könnyű, nagyon picire összecsukható? Pihepuha, komfortos? A Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztelt, pontozott, értékelt, Ön pedig megnézheti, mire jutottak.

Iskolakezdés - Segítsünk gyermekeinknek leküzdeni a nehézségeket

WEBBeteg - Faar Ida, újságíró
2022-09-11 12:21

Fontos, hogy a szülő mindig a gyerek képességeinek – tehetségének megfelelő tevékenységet válasszon, amikor szóba kerül a különóra lehetősége –, s ne a saját be nem teljesült álmait akarja megvalósíttatni vele.

Rotavírus-fertőzés: Előzze meg idejében oltóanyaggal!

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2022-09-08 14:33

A csecsemők és kisgyerekek vírusos bélfertőzésének egyik leggyakoribb oka a rotavírus-fertőzés. A vírusok erősen fertőzőképesek, és könnyen terjednek, a kisgyerekek pedig általában hajlamosak a gyomor-bélrendszeri fertőzésekre. De lehet ellene védekezni!

Ingyenes tanácsadás a túlsúllyal küzdő gyerekeknek

Semmelweis Egyetem
2022-09-08 08:20

Ingyenes tanácsadással várja a túlsúlyos, súlyproblémával küzdő gyerekeket és családjukat a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Életmód Ambulanciája szeptember 21-től.

Hogyan kezeljük hiperaktív gyermekünket?

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
2022-09-07 17:03

Az esetek túlnyomó többségében a hiperaktivitás megfelelő terápia mellett jól kezelhető és a tünetek az életkor előrehaladtával enyhülnek, de valamennyi figyelemzavar szinte minden esetben tartósan megmaradhat, végigkísérve a beteget egész életútján.

3 ötlet házi készítésű tízóraihoz

Budai Allergiaközpont - Varga Dóra, dietetikus
2022-09-07 15:03

Az iskola kezdetével sokunknak okoz napi szintű fejtörést, hogy változatos és lehetőleg egészséges falatokkal töltsük fel az uzsonnás dobozt. Varga Dóra, dietetikus kipróbált receptjeiből szemezgettünk gyorsan elkészíthető és a menza rendelettel is összeegyeztethető ételeket.

Mit ettél ma egész nap?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
2022-09-06 12:42

Gyakran hangzik el este a családokban az a kérdés, hogy mi volt a suliban, mit ettél ma az iskolában. A gyermekek, serdülők jellemzően 5-8 órát töltenek az iskolában, majd sokan mennek tovább különórákra, edzésekre és csak későn érnek haza.

Az autista gyermekeknek felnőttkorukban is boldogulniuk kellene

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-09-04 13:03

A magyar oktatásban sajnos nincs egységes, kidolgozott integrációs és oktatási-nevelési terv egyes, sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztésére. Így minden iskola úgy integrálja például az autista tanulóit, ahogyan tudja és ahogyan akarja.