• Bőrbetegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-11-21 02:47
    Viszketés
    A száraz bőr abban az esetben is okozhat viszketést, ha egyéb bőrelváltozással, például kiütéssel nem társul. A viszketés hátterében azonban komoly bőrgyógyászati vagy egyéb betegség is állhat.
    Panaszok
    Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus
    2019-12-07 17:36
    A hormonális változások mellett egyéb okokból is megjelenhetnek időnként pattanások az arcon. De vajon igaz-e, hogy a felnőttkori bőrproblémákat a túl sok csokoládé, a stressz, a kozmetikumok vagy egy bőrön élő élősködő, a bőratka is okozhatja?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-12-06 02:05
    A bőrszárazság egyre gyakoribb probléma, mely nemtől függetlenül minden korosztályt érint. Viszketéssel, berepedezéssel, érdes tapintással, továbbá hámlással, bőrhúzódással, idősebb korban pedig apró ráncok megjelenésével jár. Igen kellemetlen tünet, melytől a betegek gyakran nem tudnak aludni, illetve az iskolában és a munkahelyen koncentrálni.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Fövényi József
    2019-12-03 13:03
    A cukorbetegség térhódítása miatt az egészségügy számos területén számíthatunk a kórkép felbukkanására, legyen az egy szemészeti, egy vese-, egy ideggyógyászati vagy éppen egy bőrgyógyászati szakrendelés.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-11-28 09:36
    Az akne, amely a zsíros bőrön kialakuló pattanásokat jelenti, nagyon gyakori betegség. Kialakulásában több tényező együttesen vesz részt, ennek megfelelően a kezelés során is több támadásponton normalizálják a bőr pórusait.
    Egészségmegőrzés
    Semmelweis Egyetem
    2019-11-27 11:06
    Egyebek mellett melanoma- és fogászati szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus
    2019-11-27 09:33
    Az arcon és a fejbőrön is tüneteket okozhat az apró, szabad szemmel nem látható élősködő. Ilyenkor hiába minden idő és pénz, a legdrágább kozmetikum vagy kezelés is csak átmeneti javulást hoz, amíg a probléma valódi kiváltó okát, a bőratkát nem távolítjuk el.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2019-11-26 19:03
    Becslések szerint a lakosság több mint fele hordozza a herpeszes sebeket okozó herpes simplex vírust, a fertőzöttek 20 százaléka pedig visszatérően szenved a fájdalmas állapottól.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász
    2019-11-18 03:06
    Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2019-11-16 15:06
    A pikkelysömör (psoriasis) a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg még nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán. Tesztelje tudását!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!