Hirdetés
   • Bőrbetegségek cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-09-28 13:33
    Bőrrák
    A közönséges anyajegyek a hétköznapi ember számára nem különíthetők el sem az úgynevezett atípusos anyajegyektől, sem magától a kialakult bőrráktól, ezért fontos, hogy minden változást bőrgyógyász ellenőrizzen.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus
    2019-09-12 16:03
    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2019-09-12 03:06
    Bizonyos gombákat ugyanúgy az egészséges szervezet részének tartunk, mint a bélbaktériumokat, melyekkel egészséges immunitású szervezetünk úgy képes együtt élni, hogy számára nem fenyegetnek betegséggel. Az immunrendszer gyengülése vagy egy véletlen sérülés azonban kaput és lehetőséget nyithat a gombafertőzések kialakulásához.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2019-09-07 19:03
    Csalánkiütés, pikkelysömör, ekcéma, akne, rosacea, herpesz: bőrbetegségek, melyek tünetei súlyosbodhatnak, ha valamilyen külső környezeti tényező miatt kibillenünk lelki egyensúlyunkból.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-09-04 03:06
    A Merkel-sejtes bőrdaganat a bőrben elhelyezkedő speciális sejtekből, a Merkel-sejtekből kiinduló igen rosszindulatú daganat. A betegség ritka: évente kb. 300-500 ezer személyre jut egy új eset felismerése, de a valós előfordulás minden bizonnyal ennél gyakoribb.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-09-03 18:35
    A decubitus, más néven felfekvés vagy nyomási fekély sok tartósan ágyban fekvő, legtöbbször idős beteget érint. Az otthonukban ápolt betegeknél nagyon nehéz feladat a felfekvés megelőzése, kivédése. A megelőzés nemcsak a fájdalom kivédése miatt nagyon fontos teendő, hanem azért is, mert a kialakuló mély fekély súlyos fertőzés kialakulásához vezethet, ami veszélyeztetheti a beteg életét.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2019-08-28 18:35
    A teljes népességben a latexallergia gyakorisága 2-6 százalékra becsülhető, ugyanakkor az egészségügyben dolgozók körében előfordulása 25 százalékra tehető.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-08-28 05:05
    A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphylococcus aureus baktérium. Hogyan tudjuk megelőzni és orvosolni ezt a gyakori problémát?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - Tóth András, újságíró
    2019-08-26 13:03
    Férfiegészség
    Ön mikor járt legutóbb háziorvosnál? Beteg volt vagy egészséges? Részt vett már komplex szakorvosi szűrésen, vagy más megoldást keresett?
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász
    2019-08-25 15:06
    A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2019-08-22 13:03
    Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennáll. A fekély nagysága és mélysége igen széles határok közt változhat, lokalizációját tekintve az egyik leggyakoribb érintett terület a boka régiója.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!