Hirdetés
   • Bőrbetegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2019-11-15 16:05
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász
    2019-08-25 15:06
    A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2019-08-22 13:03
    Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennáll. A fekély nagysága és mélysége igen széles határok közt változhat, lokalizációját tekintve az egyik leggyakoribb érintett terület a boka régiója.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2019-08-19 15:06
    Azoknak, akik kénytelenek „együtt élni” egy vagy több krónikus betegséggel, és tartós gyógyszerszedésre szorulnak, bizonyos összetevőjű gyógyszerek szedése mellett kifejezetten tilos napozniuk, mivel e készítmények alapanyagai/összetevői túlérzékennyé tesznek a napfényre.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2019-08-18 09:36
    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-08-15 14:35
    Pikkelysömör
    A pikkelysömör (psoriasis) a bőr fokozott elszarusodásával járó nem fertőző betegség, amely leggyakrabban 20-30 éves kor körül jelentkezik. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-08-12 03:06
    A verejtékmirigyek hőség hatására bekövetkező gyulladása is okozhat bőrkiütést, úgynevezett melegkiütést, amit szaknyelven miliariának neveznek. A melegkiütés akkor keletkezik, ha a verejtékmirigyek kivezető csövei elzáródnak.
    Panaszok
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-08-07 14:35
    Fitofotodermatitisz akkor jelentkezik, ha bizonyos növényekből fényérzékenyítő anyag kerül a bőrre, ami napfénnyel érintkezve égési sérüléshez hasonló tüneteket okoz. Külföldi szaklapokból válogatott tanulságos esetekkel hívjuk fel a figyelmet az ilyen esetek súlyosságára.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-08-07 13:03
    Sokan szeretik a napozást, a kellemes melegben történő napfürdőzést. Azonban a napsugárzásnak lehetnek kellemetlen mellékhatásai is. Fontos, hogy mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak már tavasszal is, mert a leégés mellett akár súlyosabb következményei is lehetnek egy kellemes strandolásnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, Dr. Bodnár Edina
    2019-08-05 13:33
    Ha lábgombáról (tudományos nevén Tinea pedis) beszélünk, akkor térségünk egyik legelterjedtebb fertőző betegsége a téma. Ennek ellenére kevesen ismerik fel a tüneteit, ezért nem is kezelik azt.
    Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2019-08-03 17:36
    Csak úgy ragyogsz! - a mondat, amit minden várandós kismama szeretne hallani, még akkor is, ha a hónapok előrehaladtával nemcsak a pocak mérete nő, hanem ezzel együtt egyre több gondot okoznak a különböző bőrproblémák is. Valakinek az életét gyulladt pattanások, vagy terhességi csíkok keserítik, más a szokatlan helyeken megjelenő szőrszálaktól vagy az állandó bőrviszketéstől szabadulna.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!