• Bőrbetegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-05-07 17:05
    Övsömör
    Az övsömör kialakulásáért ugyanazon vírus felelős, amely a bárányhimlőt is okozza - ez a herpes vírusok családjába tartozó varicella zoster vírus. Övsömör csak azokon alakulhat ki, akik korábban már átestek bárányhimlőn.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    2019-05-04 11:36
    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-05-02 04:33
    Bizonyos ételek fogyasztását követően allergiás panaszok jelentkezhetnek. A bőrtünetek közül is kimagasló, a lakosság közel 20 százalékát érintő probléma a csalánkiütés - más néven urticaria -, mely a bőr felsőbb rétegeinek duzzanatával járó tünetegyüttes.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-04-27 13:33
    A foltos hajhullás (alopecia areata), más néven körülírt hajhullás érintheti a fejbőrt, illetve valamennyi testrészt, ahol szőrnövekedés jellemző. Következtében tar foltok jelennek meg a fejbőrön, illetve a szőrzetben, például a szemöldökben, a szakállban stb.. Az érintettek közül sokak számára súlyos pszichés megterhelést jelent ez a probléma.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-04-23 14:36
    Lila, kék, majd zöld-sárga foltok láthatók a bőrünkön kisebb-nagyobb sérülések, ütések nyomán.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2019-04-22 18:06
    A narancsbőr (cellulit) legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. Már egy egész sereg cég próbál segíteni a nők millióit érintő problémán, a narancsbőr eltüntetésére igyekszik megoldást találni. A narancsbőr csökkentésére és megelőzésére már nagyon sokfajta stratégia létezik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Sasi Szabó László, általános sebész
    2019-04-19 19:03
    Már három éve benőtt körömmel küszködöm. Eddig otthon vágtam ki, de elkezdett nőni a vadhús is és az egész lábujjam be van gyulladva. Mit tegyek? Hová forduljak? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-04-18 04:06
    Európai kutatók szerint az MRI-vizsgálat valószínűleg biztonságos azok számára is, akik tetováltak.
    Panaszok
    WEBBeteg - N. A., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    2019-04-15 13:03
    A körömbenövés a nagylábujj körmére jellemző. A körömbenövés leginkább a fejlett országok lakóinál fordul elő. Azokban az országokban, ahol nem viselnek cipőt, nem jellemző ez a probléma.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás
    2019-04-13 19:03
    Bőrünk számos hatásnak van kitéve, télen könnyen kiszáradhat, nyáron pedig fontos megóvnunk a napsugarak káros hatásaitól. Vannak azonban olyan problémák, amelyeket nem tudunk elkerülni, így kialakulásuk után fontos a megfelelő kezelés betartása. A két leggyakoribb bőrproblémáról szól a WEBBeteg.hu összefoglalója.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-04-09 16:09
    Viszketés
    A száraz bőr abban az esetben is okozhat viszketést, ha egyéb bőrelváltozással, például kiütéssel nem társul. A viszketés hátterében azonban komoly bőrgyógyászati vagy egyéb betegség is állhat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!