• Bőrbetegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2018-11-15 11:05
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2018-10-29 14:45
    A psoriasis (pikkelysömör) egy gyulladásos betegség, ezért a gyulladáskeltő élelmiszerek étrendből való elhagyásával, illetve gyulladáscsökkentő élelmiszerek fogyasztásával a tünetek jelentősen csökkenthetők.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-10-29 13:01
    A cukorbetegség a szénhidrát-anyagcsere összetett zavara, amely kezeletlenül az egész szervezetre kiterjedő következményekkel, szövődményekkel járhat. A diabetes mellitus során sokfajta, többnyire nem specifikus bőrjelenség keletkezhet, amelyek olykor megelőzik a betegség egyéb jeleit.
    Panaszok
    Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus
    2018-10-28 20:43
    A hormonális változások mellett egyéb okokból is megjelenhetnek időnként pattanások az arcon. De vajon igaz-e, hogy a felnőttkori bőrproblémákat a túl sok csokoládé, a stressz, a kozmetikumok vagy egy bőrön élő élősködő, a bőratka is okozhatja?
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2018-10-28 17:43
    Nemcsak pigmentfoltok vagy megváltozott anyajegyek esetén kell bőrrákra gyanakodni, vannak ugyanis bőrszínű kinövések formájában jelentkező, hámsejtekből kiinduló daganatok is, ráadásul egyre gyakoribb az előfordulásuk - hívta fel a figyelmet Dr. Wikonkál Norbert.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász, kozmetológus
    2018-10-26 05:21
    Visszatérően viszkető, vörös foltok, nedvedző hólyagcsák jelentkeznek a bőrén? Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász, kozmetológus szerint az ekcéma gondos kezeléssel és megfelelő életmóddal karbantartható.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Babai László, prevenciós szakértő
    2018-10-24 14:55
    Amikor az ekcémát kiváltó élelmiszert keresik, a betegeket sajnos - alapos kivizsgálás nélkül is - gyakran tiltják el bizonyos élelmiszerek fogyasztásától, vagy egyoldalú diétát írnak elő számukra, amely hosszú időn keresztül hiánytüneteket is okozhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2018-10-23 18:56
    A betegség elnevezésének alapja, hogy a bőrrel közvetlenül érintkező (kontaktusba kerülő) anyagok hozzák létre a bőr gyulladását. Kémiai irritánsok vagy allergének okozhatják.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-10-22 15:03
    Anyajegyek az egész testfelületen, bárhol előfordulhatnak különböző színekben, formában és méretben. Általában jóindulatúak, egyes esetekben azonban rákos elváltozásokká fajulhatnak. Cikkünkből kiderül, hogyan ismerheti fel a veszélyes anyajegyeket, és milyen lehetőségek léteznek a kezelésükre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2018-10-20 17:25
    Valószínűleg csalánkiütések jelentek meg Önön, amennyiben bőrén viszkető, vörös duzzanatok alakultak ki, jellemzően égő érzéssel és fájdalommal párosulva, amelyek 24 órán belül eltűnnek, majd napokig más-más bőrfelületen jelennek meg. A csalánkiütés a leggyakoribb bőrgyógyászati elváltozások egyike. Mi okozza, és hogyan diagnosztizálható?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-10-18 18:56
    Rosacea
    A rosacea igen gyakori bőrbetegség, amely általában a harmincas életévekben kezdődik. Bár a nők gyakrabban érintettek, az igazán extrém súlyosságúvá (pl. borvirágos orrá) fajuló rosacea formák a férfiakra jellemzőek.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!