• Bőrbetegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2019-02-10 15:06
    Herpesz
    A herpeszvírus egyes típusa a bőrön és nyálkahártyákon jelentkezik, ajakherpeszt, szájüregi herpeszt okozva. A kettes típusú vírus a nemi szerveket érinti és a nemi herpeszt (herpes genitalis) okozza. Bár egy víruscsaládról van szó, különböző típusba sorolhatóak a kórokozók, és eltérő az egyes fertőzések kezelése is.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2019-03-16 15:06
    A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-03-13 13:03
    Egy az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a viszketésről beszámoló személyek körében kétszer akkora az esélye egyes pszichiátriai megbetegedések jelenlétének, mint más bőrgyógyászati kórképben szenvedő betegek esetében.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-03-11 13:06
    A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek.
    Panaszok
    WEBBeteg, Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász
    2019-03-09 17:36
    A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2019-02-28 14:36
    Télen a bőrünk ellenálló képessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor az alacsony légnedvesség-tartalom miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2019-02-26 17:04
    Az első három hónapban kizárólag anyatejjel táplált babák hatévesen jelentősen kisebb eséllyel lesznek ekcémásak, mint hasonló korú, de nem anyatejes vagy rövidebb ideig szoptatott társaik egy új kutatás szerint.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász, onkológus
    2019-02-26 16:09
    A Darier-kór (follikuláris keratózis) egy ritkán előforduló, genetikailag meghatározott, autoszomális dominánsan (AD) öröklődő bőrbetegség, melynek hátterében az ATP2A2 gén áll. A betegség a férfiakat gyakrabban érinti. A tünetek fiatal felnőttkorban, általában a 3. évtized körül jelentkeznek, utána többnyire krónikusan, hullámzó mértékben állnak fenn.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2019-02-24 13:03
    Vörös, vaskos, pikkelyes foltok, melyek elsősorban a térdeken, könyököknél, fejbőrön és a testhajlatokban jelentkeznek. Mit tegyünk, hogyan védekezzünk a pikkelysömör makacs, kiújuló tünetei ellen?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2019-02-23 17:36
    A fejbőr betegségei akár látványosak, akár nem, rendkívül kellemetlenek. Az érintetteket az esztétikai szempontok gyakran jobban zavarhatják, mint maga a fizikai tünet, mivel a fokozott hajhullás vagy a jól ismert „havazás” megjelenésünkön is sokat ronthat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2019-02-23 13:33
    Az emberek többségének életében legalább egyszer gondot okoz a bőr gombás megbetegedése. Ha már kialakult a probléma, több lehetőség is kínálkozik a kezelésre, de a kellemetlen tünetek megelőzésére is van lehetőség.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!