• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2018-11-15 11:05
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos
    2018-11-19 20:36
    Bőrünk a káros hatásokra emlékezik, vagyis egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos a rizikófaktorokról és rendszeres szűrésekről beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-11-19 04:33
    Az akne, amely a zsíros bőrön kialakuló pattanásokat jelenti, nagyon gyakori betegség. Kialakulásában több tényező együttesen vesz részt, ennek megfelelően a kezelés során is több támadásponton normalizálják a bőr pórusait.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-11-17 17:36
    Az atópiás dermatitiszben és az ekcémában a legrosszabb a bőr rendkívül erős viszketése. A vakarás csak ingerli a bőrt és még jobban fokozza a viszketést.
    Betegségek megértése
    Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus
    2018-11-16 16:19
    A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kiss Borbála, bőrgyógyász
    2018-11-16 14:36
    Régóta szenvedek a problémától. Tudom, hogy a napi 100 hajszál elvesztése normális, mégis szeretném a lehetséges okokat kideríteni. Vérvizsgálaton voltam, de minden értékem normális volt. Mi okozhatja? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Betegségek megértése
    Német Borbála, klinikai szakpszichológus
    2018-11-15 13:03
    A negatív stressz nemcsak lelki, hanem fizikai panaszokat is előidézhet, az általa kiváltott tünetek pedig amellett, hogy gyomorpanaszok, szorító mellkas vagy magas vérnyomás formájában jelentkezhetnek, a bőrön is megjelenhetnek. Kevésbé köztudott, hogy a krónikus bőrproblémák vagy a bőrviszketés hátterében gyakran lelki faktorok húzódhatnak meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-11-14 21:06
    A pityriasis latin fordításban finom hámlást jelent, így a pityriasis betegségcsoportba olyan kórképek tartoznak, melyekre finom hámlás jellemző. A pityriasis elnevezés nem egységes betegségcsoportot jelöl, vannak köztük allergiás eredetű, de vírus és gomba által okozott betegségek is.
    Panaszok
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Molnár Katalin PhD, bőrgyógyász, allergológus
    2018-11-08 18:23
    A nyugati típusú életmódot folytató országokban a lakosság több mint 20 százaléka allergiás. Az allergiások részben bőrgyógyászati tünetekkel járó betegségben szenvednek, például ekcéma, akut és krónikus csalánkiütés, ételérzékenység, ételintolerancia, kontakt dermatitisz vagy gyógyszerérzékenység.
    Egészségmegőrzés
    Ötvenenentul.hu
    2018-11-07 20:52
    A viszketés élettani okainak kérdése borzasztóan összetett: helyi vérbőség és vérellátási zavarok, a bőr extrém felmelegedése vagy lehűlése, biológiailag aktív anyagok, például hisztamin felszabadulása is állhat a hátterében.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!