• Bőrbetegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Horváth Balázs, Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-12-17 16:05
    Az ekcémák általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedések. A kiváltó ok tisztázása és a kezelés hosszadalmas. A kellemetlenségek a pácienseket türelmetlenné és orvosukkal szemben bizalmatlanná tehetik.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász
    2020-01-16 05:06
    A hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2020-01-13 03:06
    A csalánbetegség kezelésében a kiváltó tényező megszüntetése, kezelése az első és legfontosabb feladat, ezen túl a panaszokat enyhítő számos gyógyszer is rendelkezésre áll. Nagy kihívást jelent azonban, hogy az esetek jelentős részében nem sikerül azonosítani a kiváltó okokat, továbbá a betegek egy része nem reagál a hagyományos kezelésekre (terápiarezisztens).
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2020-01-02 03:06
    Bár a betegségre elsősorban a jellegzetes bőrelváltozások utalnak, mégis a gyomor-bélrendszer, a tüdők, a szív, valamint a vesék érintettsége az, amely a beteg életét kezeletlen esetben fenyegetheti.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2019-12-21 13:33
    A psoriasis (pikkelysömör) egy gyulladásos betegség, ezért a gyulladáskeltő élelmiszerek étrendből való elhagyásával, illetve gyulladáscsökkentő élelmiszerek fogyasztásával a tünetek jelentősen csökkenthetők.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-12-20 16:05
    A vérhólyag a bőrt ért erős dörzsölés vagy nyomás hatására jön létre, amikor a hám alatti rétegben, az irhában található kis erek megnyílnak és a trauma hatására létrejövő hólyagot vérrel töltik meg.
    Betegségek megértése
    Német Borbála, klinikai szakpszichológus
    2019-12-20 13:03
    A bőrtünet és a pszichénk kapcsolata kétirányú. Egyrészt a krónikus bőrproblémák hátterében lelki tényezők is állhatnak. Másrészt a látható bőrtünetek maguk is nehézségeket okoznak, mely a negatív stressz és a bőrtünet ördögi körét képezi.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2019-12-19 02:36
    Télen a bőrünk ellenálló képessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor az alacsony légnedvesség-tartalom miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász
    2019-12-18 17:05
    A sebgyógyulás egy bonyolult, egymásba kapcsolódó és többlépcsős folyamat eredménye. A sebgyógyulás optimálisan 7 nap alatt megy végbe, melynek sorrendje a következő: véralvadás, gyulladás, új erek képződése, hámosodás és az érés - ekkor indul el a heg átalakulásának folyamata, mely 6 hónaptól 1,5-2 évig is eltarthat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2019-12-12 02:03
    A bőr az emberi test legelső védelmi vonala, épsége, integritása igen fontos a különféle környezeti ártalmak, kórokozók elleni védekezésben. Az egészséges bőr kellően hidratált, ép, jó turgorú (vízzel kellően telített). Sokan szenvednek ugyanakkor a hámló, irritált, sebesülésre hajlamos bőrüktől. Mi lehet ennek a hátterében? Mit tehetünk ezek megelőzéséért, kezeléséért?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!