Hirdetés
   • Bőrbetegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-11-21 02:47
    Viszketés
    A száraz bőr abban az esetben is okozhat viszketést, ha egyéb bőrelváltozással, például kiütéssel nem társul. A viszketés hátterében azonban komoly bőrgyógyászati vagy egyéb betegség is állhat.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász
    2019-11-18 03:06
    Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2019-11-16 15:06
    A pikkelysömör (psoriasis) a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg még nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán. Tesztelje tudását!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2019-11-15 16:05
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetikus
    2019-11-14 02:51
    Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek?
    Élet betegséggel
    K. M., Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-11-11 17:05
    Annyi minden van, ami miatt feszengünk az első randi vagy akár a párunkkal való első együttlét előtt. A pikkelysömörben szenvedők esetében a bőrbetegség okozta elváltozás további szorongást okoz, de tudatosítani kell magunkban: nem szabad, hogy ez gátja legyen bárminek is! El is mondjuk, hogyan.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - dr. Kalas Diána
    2019-11-10 15:06
    Jellemzően a fiatal és felnőtt korúak betegsége a közönséges szemölcs (verruca), amely tulajdonképpen egy vírusfertőzés.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász, kozmetológus
    2019-11-05 05:06
    Visszatérően viszkető, vörös foltok, nedvedző hólyagcsák jelentkeznek a bőrén? Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász, kozmetológus szerint az ekcéma gondos kezeléssel és megfelelő életmóddal karbantartható.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2019-11-01 02:06
    A pikkelysömör (psoriasis) olyan bőrbetegség, mely gyakran vörös, hámló foltokkal jelentkezik. Több típusa is van, de legtöbb esetben a beteg egyszerre csak egyféle típustól szenved. Néha előfordul, hogy a tünetek elmúlnak, majd egy idő múlva valamilyen külső vagy belső kiváltó tényező hatására a betegség egy másik fajtája jelentkezik. Cikkünkben a pikkelysömör legfőbb típusairól olvashat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-10-29 18:33
    A cukorbetegség a szénhidrát-anyagcsere összetett zavara, amely kezeletlenül az egész szervezetre kiterjedő következményekkel, szövődményekkel járhat. A diabetes mellitus során sokfajta, többnyire nem specifikus bőrjelenség keletkezhet, amelyek olykor megelőzik a betegség egyéb jeleit.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!