Hirdetés
   • Bőrbetegségek cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-09-28 13:33
    Bőrrák
    A közönséges anyajegyek a hétköznapi ember számára nem különíthetők el sem az úgynevezett atípusos anyajegyektől, sem magától a kialakult bőrráktól, ezért fontos, hogy minden változást bőrgyógyász ellenőrizzen.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-10-12 11:35
    Az élesztőallergia, pontosabban élesztőgomba-allergia meglehetősen ritka betegség. Viszont nagyon sok élelmiszer van, ami élesztőt tartalmaz, és ezek mindegyike az élesztőre érzékenyeknél allergiás reakciót vált ki.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-10-08 06:33
    A csecsemők és gyermekek leggyakoribb bőrgyógyászati betegsége az atópiás eredetű bőrgyulladás (atópiás dermatitisz). Fő tünete a majdnem állandó jelleggel fennálló és alig csillapítható viszketés és száraz bőr.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2019-10-06 13:33
    A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikailag zavaró, míg mások a szervezet betegségére utalhatnak. A kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos beszélt.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr Csuth Ágnes, családorvos
    2019-10-06 09:33
    A láb fájdalma egy nagyon gyakori probléma. A lábfejben 26 csont és 33 ízület, emellett több mint 120 izom, szalagok és idegek találhatók. Minden egyes lépés olyan erőkifejtést jelent a lábfejünkre, amely testsúlyunk két-háromszorosának felel meg.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-09-30 23:05
    Az atópiás dermatitiszben és az ekcémában a legrosszabb a bőr rendkívül erős viszketése. A vakarás csak ingerli a bőrt és még jobban fokozza a viszketést.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-09-30 03:06
    A pikkelysömör élethosszig tartó odafigyelést igényel, így fontos, hogy a betegek ismerjék a terápiával kapcsolatos tényeket és gyakori tévedéseket.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2019-09-23 08:05
    A bőrszárazság egyre gyakoribb probléma, mely nemtől függetlenül minden korosztályt érint. Viszketéssel, berepedezéssel, érdes tapintással, továbbá hámlással, bőrhúzódással, idősebb korban pedig apró ráncok megjelenésével jár. Igen kellemetlen tünet, melytől a betegek gyakran nem tudnak aludni, illetve az iskolában és a munkahelyen koncentrálni.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus
    2019-09-12 16:03
    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2019-09-12 03:06
    Bizonyos gombákat ugyanúgy az egészséges szervezet részének tartunk, mint a bélbaktériumokat, melyekkel egészséges immunitású szervezetünk úgy képes együtt élni, hogy számára nem fenyegetnek betegséggel. Az immunrendszer gyengülése vagy egy véletlen sérülés azonban kaput és lehetőséget nyithat a gombafertőzések kialakulásához.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!