• Bőrbetegségek cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2018-11-15 11:05
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    Betegségek megértése
    Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus
    2018-11-16 16:19
    A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kiss Borbála, bőrgyógyász
    2018-11-16 14:36
    Régóta szenvedek a problémától. Tudom, hogy a napi 100 hajszál elvesztése normális, mégis szeretném a lehetséges okokat kideríteni. Vérvizsgálaton voltam, de minden értékem normális volt. Mi okozhatja? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Betegségek megértése
    Német Borbála, klinikai szakpszichológus
    2018-11-15 13:03
    A negatív stressz nemcsak lelki, hanem fizikai panaszokat is előidézhet, az általa kiváltott tünetek pedig amellett, hogy gyomorpanaszok, szorító mellkas vagy magas vérnyomás formájában jelentkezhetnek, a bőrön is megjelenhetnek. Kevésbé köztudott, hogy a krónikus bőrproblémák vagy a bőrviszketés hátterében gyakran lelki faktorok húzódhatnak meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-11-14 21:06
    A pityriasis latin fordításban finom hámlást jelent, így a pityriasis betegségcsoportba olyan kórképek tartoznak, melyekre finom hámlás jellemző. A pityriasis elnevezés nem egységes betegségcsoportot jelöl, vannak köztük allergiás eredetű, de vírus és gomba által okozott betegségek is.
    Panaszok
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Molnár Katalin PhD, bőrgyógyász, allergológus
    2018-11-08 18:23
    A nyugati típusú életmódot folytató országokban a lakosság több mint 20 százaléka allergiás. Az allergiások részben bőrgyógyászati tünetekkel járó betegségben szenvednek, például ekcéma, akut és krónikus csalánkiütés, ételérzékenység, ételintolerancia, kontakt dermatitisz vagy gyógyszerérzékenység.
    Egészségmegőrzés
    Ötvenenentul.hu
    2018-11-07 20:52
    A viszketés élettani okainak kérdése borzasztóan összetett: helyi vérbőség és vérellátási zavarok, a bőr extrém felmelegedése vagy lehűlése, biológiailag aktív anyagok, például hisztamin felszabadulása is állhat a hátterében.
    Panaszok
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-11-04 21:55
    Bőrirritációt a hétköznapokban gyakran használt, a legtöbb háztartásban megtalálható készítmények is okozhatnak. Kiütések, bőrpír, bőrszárazság kialakulhat krémektől, szappantól, tisztítószerektől, sőt bizonyos ruhaneműktől is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-10-30 20:57
    Tisztelt Szakértő! Május óta krónikus csalánkiütésem van, kórházban is voltam, nem tudtak semmit megállapítani, mert szteroidokat kaptam. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-10-29 14:46
    A bőrrákok közül a legagresszívebb a melanoma, ami könnyen ad áttétet és sokszor végzetes kimenetelű is lehet. Fontos viszont, hogy időbeni felismeréssel megelőzhető a komolyabb baj, ezért mindenkinek ajánlott évente melanomaszűrésre járnia.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!