Hirdetés
   • Bőrbetegségek cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-09-28 13:33
    Bőrrák
    A közönséges anyajegyek a hétköznapi ember számára nem különíthetők el sem az úgynevezett atípusos anyajegyektől, sem magától a kialakult bőrráktól, ezért fontos, hogy minden változást bőrgyógyász ellenőrizzen.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2019-08-19 15:06
    Azoknak, akik kénytelenek „együtt élni” egy vagy több krónikus betegséggel, és tartós gyógyszerszedésre szorulnak, bizonyos összetevőjű gyógyszerek szedése mellett kifejezetten tilos napozniuk, mivel e készítmények alapanyagai/összetevői túlérzékennyé tesznek a napfényre.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2019-08-18 09:36
    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-08-15 14:35
    Pikkelysömör
    A pikkelysömör (psoriasis) a bőr fokozott elszarusodásával járó nem fertőző betegség, amely leggyakrabban 20-30 éves kor körül jelentkezik. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-08-12 03:06
    A verejtékmirigyek hőség hatására bekövetkező gyulladása is okozhat bőrkiütést, úgynevezett melegkiütést, amit szaknyelven miliariának neveznek. A melegkiütés akkor keletkezik, ha a verejtékmirigyek kivezető csövei elzáródnak.
    Panaszok
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-08-07 14:35
    Fitofotodermatitisz akkor jelentkezik, ha bizonyos növényekből fényérzékenyítő anyag kerül a bőrre, ami napfénnyel érintkezve égési sérüléshez hasonló tüneteket okoz. Külföldi szaklapokból válogatott tanulságos esetekkel hívjuk fel a figyelmet az ilyen esetek súlyosságára.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-08-07 13:03
    Sokan szeretik a napozást, a kellemes melegben történő napfürdőzést. Azonban a napsugárzásnak lehetnek kellemetlen mellékhatásai is. Fontos, hogy mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak már tavasszal is, mert a leégés mellett akár súlyosabb következményei is lehetnek egy kellemes strandolásnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, Dr. Bodnár Edina
    2019-08-05 13:33
    Ha lábgombáról (tudományos nevén Tinea pedis) beszélünk, akkor térségünk egyik legelterjedtebb fertőző betegsége a téma. Ennek ellenére kevesen ismerik fel a tüneteit, ezért nem is kezelik azt.
    Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2019-08-03 17:36
    Csak úgy ragyogsz! - a mondat, amit minden várandós kismama szeretne hallani, még akkor is, ha a hónapok előrehaladtával nemcsak a pocak mérete nő, hanem ezzel együtt egyre több gondot okoznak a különböző bőrproblémák is. Valakinek az életét gyulladt pattanások, vagy terhességi csíkok keserítik, más a szokatlan helyeken megjelenő szőrszálaktól vagy az állandó bőrviszketéstől szabadulna.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-08-03 03:06
    A reumás láz nevű súlyos megbetegedés a szívet, az ízületeket, az idegrendszert és a bőrt érintheti. Napjainkban szerencsére egyre ritkábban fordul elő. A betegség leggyakrabban fiatal gyermekkorban és kamaszkorban - 6-15 év körül - lép fel, mindkét nemben egyforma gyakorisággal.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-07-27 15:05
    Az orbánc a bőr normál baktériumflórájának tagjai által okozott bőrgyulladás. Tünetei nem specifikusak, könnyen összetéveszthetőek lehetnek más kórképek tüneteivel, mint a mélyvénák gyulladása, az allergiás ekcéma, esetleg a kezdődő üszkösödés. Fontos hangsúlyozni, hogy az orbáncot - bár baktériumok okozzák - nem tartjuk a környezetre veszélyes fertőző betegségnek.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!