Hímivarsejt téma

Helyreállítható a hímivarsejtek megtermékenyítő képessége

MTI

Egy majmokkal végzett amerikai tanulmány eredménye azt ígéri, hogy megőrzött őssejtjeik segítségével később egészséges hímivarsejteket termelhet azoknak a férfiaknak a szervezete is, akik a gyerekkori rákbetegségük kezelésére adott kemo- és sugárterápia miatt terméketlenné váltak.

FER14: Ezért ajánlják az orvosok!

WEBBeteg

Ismert tény, hogy a házasságok mintegy 15 százalékában a tervezett gyermeknemzés nem következik be, az okok kb. fele-fele arányban vezethetők vissza a férfi, illetve a nő szervezetében észlelhető kiváltó okokra.

Valóra vált az álmuk

WEBBeteg

Bálint Tímea és a párja, Tamás, évekig próbálkoztak a gyermekvállalással, sikertelenül. Egy speciális összetevőkből álló vitaminkészítménynek köszönhetően azonban négy év küzdelem után új feladat előtt állnak: nyárra várják a kisfiukat! (x)

A világ első mesterséges ivarsejtje - Mire lehet megoldás?

MTI

A világ első, laboratóriumi körülmények között előállított, életképes férfi ivarsejtjének létrehozásáról számoltak be brit kutatók.

Termékenyülés

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tisztelt Szakértő! Nem rég olvastam arról, hogy míg régen általánosan elfogadott volt az, hogy a hímivarsejtek közül mindegyik képes a megtermékenyítésre (ezek versenyeznek egymással a megtermékenyítésért) úgy a legújabb kutatások szerint a sejte