• Kevés spermium

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Andrológiai vizsgálat eredménye alacsony spermiumszám (12 millió).Egyéb férfi problémám nincsen. Az orvosom Gynositol szedését javasolta, majd vérvizsgálat után (LH 3.62, FSH 3.64, Prolaktin 128.4, tesztoszeron 10.3) Clostilbegyt szedését javasolta 3 hónapig. Egy ismerős orvos viszont a proviront javasolta, szintén 3 hónapig. Elég tanácstalan vagyok, nem értem a clostilbegyt hatásmechanizmusát, hiszen a párom ovulációjának erősítésére is ezt kapta, de tartok a proviron szteroid tartalmától. Ön mit tanácsol, mi a véleménye a felírt gyógyszerekről?

        Dr. Papos István válasza a sperma témában

        A Clostilbegyt az emelkedett prolaktin szint helyreállításátcélozza. A proviron szedése az ön eseében ellenjavallt, hiszen ez egy tesztoszteront potló tabletta, és nem segíti a spermiumképződést, sőt az ellenkező hatást válthatja ki.


        Kérdés: 2019. június 04., 21:37; Megválaszolva: 2019. június 04., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: