Spontán terhesség ilyen spermaképpel?

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Az alábbi spermavizsgálati eredménnyel milyen eséllyel igyekszünk természetes úton teherbe esni? Mi okozhatja a gyenge eredményeket (viszkozitás, magas fehérvérsejtszám, progresszív mozgás, vitalitás)? Amennyiben ezek fertőzésre utaló jelek, milyen fertőzésre utalhatnak? Rendelkezésre áll-e ilyen spermaképpel gyógyítási mód, vagy csak mesterséges út kerülhet szóba? térfogat: 2.5 ml ph: 7, 5 ml elfolyósodás: > 60 perc viszkozitás: 20 cm koncentráció: 57 millió / ml összesen: 140 millió / ejakulátum mozgó spermium: 50% Progresszívan mozgó spermium: 24% Agglutináció: nincs Fehérvérsejtek: 3 millió / ml Normál alak: 7% Vitalitás: 52% Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza spermium témában

A "gyenge" eredményt fertőzés okozhatja. Javasolt ondó tenyésztés elvégzése, célzott antibiotikus kezelés, majd ezt követően 3 hónappal kontroll spermiogram.

Kérdés: 2019. február 14., 09:19; Megválaszolva: 2019. február 18., 20:14
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.