Az ejakuláció intenzitásának mértéke - Az orvos válaszol

Dr. Ujj Zsófia Ágnes
szerző: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - WEBBeteg
megjelent:

Ejakulálás közben a spermám kilövellése már nem olyan erős, mint korábban. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az ondó mennyiségi változásának okai

Az ejakuláció intenzitásának mértéke több okból is megváltozhat. Az ondó normál kilövellését befolyásolhatja a húgycsőben keletkező valamilyen elváltozás. Ilyenkor megváltozhat a vizelet sugara, illetve a vizeletürítéssel és a szexuális aktussal összefüggésben egyéb panaszok is tapasztalhatóak.

Az ondó volumenének 70 százalékát az ondóhólyag adja, 28 százalékát a prosztata és 2 százalékát a herék. Ennek következtében, ha az ondóhólyag kivezető nyílásai elzáródnak, akkor lényegesen lecsökken az ondó mennyisége. Hasonló tüneteket produkálhat egy ciszta vagy a hímivarsejtek képzésében részt vevő valamelyik szerv gyulladása, illetve működési rendellenessége.

Orvoshoz kell fordulni!

A tünetek önmaguktól nem szűnnek meg, idővel rosszabbodhatnak. Sok férfi kényelmetlenül érzi magát, és nem fordul orvoshoz, pedig a pontos diagnózis felállításához mindenképp urológus szakorvos által végzett teljes kivizsgálás szükséges, ha a panasz tartósan fennáll vagy rosszabbodik.

Tovább

Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológusForrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Cikkajánló

Korai magömlés: Hogyan segíthet a párjának?

Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
A korai magömlés problémája bármely életkorú férfit érinthet, leggyakrabban azonban a szexuális élet kezdetén, illetve időskorban jelentkezik. Tizenéves fiúknál, fiatal felnőtt férfiaknál normális jelenség lehet, ha viszont állandósul, kórosnak tekinthető. Mit tehet, ha párja is ezzel a problémával küzd?
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.