• Visszérbetegség cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-06-19 14:33
    Visszér
    A visszérbetegség kezelése belgyógyász, érsebész és bőrgyógyász közreműködését egyaránt igényli, ugyanakkor az eredményes terápia a betegtől is életmódváltást követel meg, a mindennapi tevékenységekre való odafigyelést igényli.
    Egészségmegőrzés
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
    2017-06-05 21:59
    A trombózis kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. Ezek közül vannak olyanok, amik ellen sokat tehetünk - odafigyelhetünk az életmódunkra, táplálkozásunkra.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
    2017-04-18 11:25
    A mélyvénás trombózis miatt több tízezer embernek kell élete végéig gyógyszert szednie, ám egy új sebészeti alternatíva képes visszaadni a betegek régi életét.
    Élet betegséggel
    Trombózisközpont - Dr. Nyiredy Géza, érsebész
    2017-03-22 02:51
    Napjainkban egyre több ember lábán jelennek meg zavaró visszerek, amiket sokan otthoni gyógymódokkal próbálnak kúrálgatni. Az egyik legnépszerűbb terápia az a kompressziós harisnya viselése, azonban a legfrissebb iránymutatások szerint ennek a módszernek azért vannak korlátai.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical
    2017-01-28 09:41
    Esztétikailag zavaróak és a komfortérzeten is rontanak a hajszálerek. Eltüntetésüknek számos lehetősége elérhető dr. Sepa György, sebész, érsebész főorvos szerint.
    Panaszok
    freepress.eu
    2016-12-27 02:11
    A magyar felnőtt lakosság 30 százaléka szenved alsó végtagi vénás megbetegedésben. Ha az elváltozás nagyobb vénatörzseket érint, akkor az már nem kozmetikai probléma, orvosi kezelést igényel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2016-11-25 13:11
    A visszérbetegség, illetve az általa kiváltott panaszok lassan, fokozatosan alakulnak ki. A panaszok megjelenését, későbbi szövődmények kialakulását az orvosi gyógymódok mellett megfelelő életvitellel, sportolással befolyásolni, késleltetni lehet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2016-11-10 07:38
    A mélyvénás trombózis számos súlyosabb szövődményt is eredményezhet, ezért fontos a betegség kezelése, és megelőzési céllal a fokozott figyelem életmódunkra, szokásainkra. A thrombophlebitis a felületi vénák elzáródását jelenti, melyet a környező szövetek gyulladása kísér.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina
    2016-10-22 16:07
    A visszérbetegség általában lassan, évek alatt alakul ki és sokáig panaszmentes marad, csupán kozmetikai problémát okoz. Panaszok akkor jelentkeznek, ha kialakul a krónikus vénás elégtelenség.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont
    2016-10-08 21:11
    A vénás keringési zavarok számtalan embert érintenek, így nem ritka, amikor visszérgyulladás lép fel. A probléma igen fájdalmas lehet, így könnyű összekeverni az életveszélyes mélyvénás trombózissal. Prof. Blaskó Györgytől, a Trombózisközpont véralvadási specialistájától megtudhatja, hogy lehet különbséget tenni a kettő között.
    Oxygen Medical
    2016-09-03 07:38
    A terhesség alatt több olyan változás is történik, amely elősegíti a visszerek kialakulását. Az első trimeszter idején főként a hormonális hatások, később pedig a vénakompressziót okozó, növekvő testsúly következtében változik meg a vénás keringés.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!