• Visszérbetegség cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-06-19 14:33
    Visszér
    A visszérbetegség kezelése belgyógyász, érsebész és bőrgyógyász közreműködését egyaránt igényli, ugyanakkor az eredményes terápia a betegtől is életmódváltást követel meg, a mindennapi tevékenységekre való odafigyelést igényli.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-03-20 09:21
    A visszeres panaszok megjelenését, későbbi szövődmények kialakulását nemcsak az orvos által előírt gyógyszerekkel, kompressziós fásli viselésével, különböző sebészi beavatkozásokkal, hanem megfelelő életvitellel is késleltetni lehet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-02-22 18:56
    A visszérproblémák orvosi kezelése mellett szinte minden esetben fontos az életmódváltás, de a visszérproblémák megjelenésére hajlamos egyéneknek is célszerű olyan életvitelt folytatniuk, amely nem fokozza az alsó végtagokban a visszaáramló vér pangását. Hogyan?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-02-16 18:56
    A szervezet bármely vénájában kialakuló vérrögöt trombusnak nevezzük, embóliának pedig a trombusból leszakadó vérrögöt, amely valamelyik szerv vénás érrendszerében elakadva helyileg, az eredeti kialakulási helytől távolabb okoz vérelfolyási zavart, vagyis vénás tromboembóliát (VTE).
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-02-14 18:56
    Amikor a beteg vagy feltételezett beteg orvoshoz kerül, fontos a kórtörténet alapos felmérése. Ennek érdekében orvosa számos kérdést fog feltenni Önnek, amelyre jó, ha előre felkészül. Mi történik ezen kívül a kivizsgáláson?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-02-13 13:11
    Mivel a tromboembólia akár az életet veszélyeztető állapottá is válhat, felismerése és mielőbbi kezelése létfontosságú. Miből áll a terápia? Mit lehet tenni a kialakulása ellen?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-01-23 16:04
    A trombofília, vagyis a trombózishajlam lehet örökletes (familiáris) vagy szerzett állapot is, sőt, a kettő társulhat is egymással.
    Élet betegséggel
    Életmód Orvosi Központ - Sekk Patrícia, gyógytornász
    2018-01-22 16:04
    A visszértágulatok amellett, hogy esztétikailag zavaró látványt nyújtanak, komoly szövődményeket okozhatnak, ráadásul igen fájdalmasak is lehetnek. A közhiedelemmel ellentétben nem csupán nyáron, a meleg, párás időben okozhatnak panaszokat, de télen is, főleg azok körében, akik munkájuk során sokat töltenek egy helyben ülve vagy állva.
    Panaszok
    Oxygen Medical - dr. Sepa György, sebész, érsebész
    2017-10-03 20:09
    A visszérbetegség főként az álló foglalkozásúakat és többnyire a női populációt érintő betegség, amely nemcsak esztétikailag zavaró, de kezeletlenül súlyos szövődmények okozója lehet. Az életmód jelentőségéről és a kezelésről dr. Sepa György, sebész, érsebész beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-09-06 16:04
    A családi öröklődés, az életkor, az életmód és a testsúly mellett a szülés a visszértágulat egyik leggyakoribb rizikófaktora. Amennyiben Ön már visszérbetegségben szenved, a terhesség előtt érdemes kezeltetnie visszérproblémáit.
    Egészségmegőrzés
    Hypertonia - Prof. Dr. Járai Zoltán
    2017-08-28 20:09
    Az alsó végtagi, úgynevezett perifériás verőérbetegség, vagyis érszűkület az általános érelmeszesedés egyik formája. Jól ismertek azok a befolyásolható kockázati tényezők, amelyeknek szerepük van az alsó végtagi verőérbetegség kialakulásában. A négy legfontosabb ezek közül a magasvérnyomás-betegség, a dohányzás, a cukorbetegség és a vér magas koleszterinszintje. Az is egyértelmű, hogy időseknél, a 65 év feletti korosztálynál gyakorisága ugrásszerűen megnő.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!