T-vitamin - Miért fontos?

Irinyi-Barta Tünde
Szerző: WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület.

A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület, amelyről annyit lehet tudni, hogy szerepe van a vérzékenység, a vérszegénység és az ödéma megakadályozásában. Ezt a hatását érfalvédő tulajdonságának köszönhetjük, ezért visszérbetegségekben, és vénás keringési elégtelenségben alkalmazható vitamin.

Kimutatható a szezámmagban, valamint a tojássárgájában. A szükséges napi beviteli mennyiségét még nem határozták meg.

A vérzékenység

A vérzékenység tág fogalom, a kissé elhúzódó banális vérzésektől az életveszélyes betegségekig terjed. A véralvadási folyamatokat több szinten, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszerek szabályozzák a szervezetben, ezek bármelyike sérülhet, így a véralvadás elhúzódását vagy elmaradását, ezzel vérzékenységet okozva. A vérzékenység lehetséges okai

Irinyi-Barta TündeForrás: WEBBeteg
Szerzőnk: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Hat táplálkozási szokás, ami miatt...

A rendszeres fáradtságérzet rendkívül gyakori jelenség. Sőt, az egészséges kamaszok, felnőttek és idősebb személyek mintegy egyharmada számol be...

Dehidratáló ételek - Ezeket...

Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a nyári kánikulában fontos a megnövelt folyadékfogyasztás, hiszen magas külső hőmérséklet esetén a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.