T-vitamin - Miért fontos?

Irinyi-Barta Tünde
Szerző: WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület.

A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület, amelyről annyit lehet tudni, hogy szerepe van a vérzékenység, a vérszegénység és az ödéma megakadályozásában. Ezt a hatását érfalvédő tulajdonságának köszönhetjük, ezért visszérbetegségekben, és vénás keringési elégtelenségben alkalmazható vitamin.

Kimutatható a szezámmagban, valamint a tojássárgájában. A szükséges napi beviteli mennyiségét még nem határozták meg.

A vérzékenység

A vérzékenység tág fogalom, a kissé elhúzódó banális vérzésektől az életveszélyes betegségekig terjed. A véralvadási folyamatokat több szinten, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszerek szabályozzák a szervezetben, ezek bármelyike sérülhet, így a véralvadás elhúzódását vagy elmaradását, ezzel vérzékenységet okozva. A vérzékenység lehetséges okai

Irinyi-Barta TündeForrás: WEBBeteg
Szerzőnk: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Home office torna Home office torna

Az alábbi gyakorlatok segítségével formában tarthatja magát.

Speciális diétát követők ünnepi...

Békés, boldog, szeretteink körében eltöltött nyugodt napok - mindenki erre vágyik az év legszebb ünnepén, karácsonykor. Ilyenkor összegyűlik a...

Reg-Enor diéta, űrhajós diéta...

A 2019-es év nagyon változatos képet mutatott divatos diéták szempontjából. A Google felmérése alapján a Reg-Enor, az űrhajós, a tojás- vagy az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.