• Visszérbetegség cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2020-06-29 05:21
    Trombózis
    A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2020-07-07 09:36
    Az ödéma számos betegség előrehaladott stádiumában megjelenhet. Gyakran előfordul szívelégtelenség, elégtelen veseműködés, májbetegségek és fertőző betegségek mellett is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-07-01 14:35
    A tömegközlekedésen való hosszabb utazás gyakran kimerítő, ám néhány egyszerű táplálkozási és folyadékfogyasztási tanácsot betartva sokkal élvezetesebbé teheti az utazást és frissen érkezhet meg úti céljához.
    Betegségek megértése
    27 Sellő Mozgásszervi Terápiás Centrum - Dr. Puskás Réka, reumatológus
    2020-06-29 22:05
    A térdhajlatfájdalomnak számos oka lehet, amelyek komolyságukban és kezelési módjaikban is jelentősen különbözhetnek. Az alábbiakban a fájdalom 10 lehetséges okát és ezek kezelési módszereit ismertetjük.
    Élet betegséggel
    Oxygen Medical - Dr. Sepa György, sebész, érsebész
    2020-06-27 15:06
    A meleg időjárás jó hatással van a kedélyünkre, de rontja a visszérbetegek állapotát. Dr. Sepa György, sebész, érsebész arra hívta fel a figyelmet, hogy a visszeresség nemcsak esztétikai hátrányt jelent, de súlyos szövődményei is lehetnek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2020-06-24 14:35
    A visszeresség megjelenését a női nemi hormonok jelentősen befolyásolják, ezért nők esetében sokkal gyakoribb a visszeresség. A női nemi hormonoknak hatása van a visszérrendszerre, ezért érthető, hogy miért csak pubertás után jelennek meg a nőkben a felületes hajszálerek, a pókvénák, illetve a tágult visszerek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2020-06-18 09:36
    A kompressziós harisnya ismert és gyakran alkalmazott eszköz a mélyvénás trombózis megelőzésében, a trombózis ideje alatt, továbbá a trombózist követő úgynevezett poszttrombotikus szindrómában (PTS), amely krónikus vénás keringési elégtelenséget jelent.
    Panaszok
    Oxygen Medical - Dr. Kósa Éva, angiológus, érspecialista
    2020-06-12 19:03
    A nagy melegben egyre többen tapasztalják, hogy visszereik erősebben kidagadnak és kellemetlenebb tüneteket is okoznak. Dr. Kósa Éva, angiológus, érspecialista a kockázati tényezőkről és a megoldási lehetőségekről beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2020-03-14 11:36
    A visszértágulat kezdeti állapotban még nem okoz a bőrön is látható tüneteket, ugyanakkor a keringési zavar már károsítja az érfalakat alapot teremtve a későbbi, súlyosabb tüneteknek. Figyeljen oda a kezdeti tünetekre!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2019-12-23 03:06
    A visszérbetegség (varicositas), azaz a felületes vénák kitágulása, kanyargóssá válása Magyarországon igen gyakori betegség. Becslések szerint a harminc-ötven év közöttiek tizedét érinti, míg a hetven felettiek esetében minden második embernél észlelhetőek a tünetei.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!