• Visszérbetegség

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-06-13 09:41
    Visszér
    A visszérbetegség kezelése belgyógyász, érsebész és bőrgyógyász közreműködését egyaránt igényli, ugyanakkor az eredményes terápia a betegtől is életmódváltást követel meg, a mindennapi tevékenységekre való odafigyelést igényli.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-10-15 09:41
    A visszértágulat enyhébb formáiban sem csak esztétikai probléma. A betegség ugyanis nemcsak súlyosbodhat, hanem gyakran felületes visszérgyulladáshoz, ritka esetben pedig akár fekélyhez is vezethet.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Dr. Sepa György, érsebész
    2018-09-21 05:21
    A test leggyakrabban a nem megfelelő terhelésre valamilyen betegség kialakulásával reagál. Ilyen a visszeresség is, ami kezdetben csak kellemetlen, később fájdalmas és csúnya, végül pedig akár trombózishoz vagy lábszárfekélyhez is vezethet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-09-04 18:39
    A visszérbetegség (varicositas), azaz a felületes vénák kitágulása, kanyargóssá válása Magyarországon igen gyakori betegség. Becslések szerint a harminc-ötven év közöttiek tizedét érinti, míg a hetven felettiek esetében minden második embernél észlelhetőek a tünetei.
    Panaszok
    WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász
    2018-09-02 11:55
    Gyakran tapasztalhatja, hogy a nap végére bedagadnak a lábai, feszül a bőre, ami kellemetlen nehézlábérzettel társul. A zokni mély bevágást okoz a bokája fölött, a cipője pedig nehezebben jön fel a nap végén, mint a reggeli órákban. Hogyan előzhető meg mindez?
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Dr. Kósa Éva, angiológus
    2018-08-31 05:21
    A kor előrehaladtával az érszűkület egyre nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, aminek akár súlyos következményei is lehetnek, ha nem foglalkoznak vele. Bár vannak a betegségnek fokozatai, az észlelt elváltozásokat már a legelején fontos kezelni. Az érszűkület stádiumairól és kezeléséről Dr. Kósa Éva, angiológus beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-08-27 14:45
    Lábszárgörcsök, visszeresség, seprűvénák, trombózis... A vénákat érintő betegségek nem csak esztétikai problémát jelentenek. Komoly betegségek, amelyeket feltétlenül kezelni kell. A legjobb azonban megelőzni a bajt. Mit tehet vénái egészségének megőrzése érdekében?
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Prof. Blaskó György, véralvadási specialista
    2018-08-24 20:41
    Az emberek többsége ülőmunkában dolgozik, melynek bizony megvannak a hátulütői is. A mozgáshiány ugyanis számtalan betegség kialakulásának kockázatát megnöveli, például lényegesen gyakrabban fordul elő 2-es típusú diabétesz, elhízás, magas vérnyomás azok körében, akik szinte egész nap az irodában ülnek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2018-08-22 09:41
    Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennáll. A fekély nagysága és mélysége igen széles határok közt változhat, lokalizációját tekintve az egyik leggyakoribb érintett terület a boka régiója.
    Panaszok
    Oxygen Medical - Dr. Kósa Éva, angiológus, érspecialista
    2018-08-22 05:21
    A nagy melegben egyre többen tapasztalják, hogy visszereik erősebben kidagadnak és kellemetlenebb tüneteket is okoznak. Dr. Kósa Éva, angiológus, érspecialista a kockázati tényezőkről és a megoldási lehetőségekről beszélt.
    Élet betegséggel
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
    2018-08-19 05:21
    A rosszindulatú daganatok már önmagukban nagy veszélyeket hordoznak, ám bizonyos fajtáik a mélyvénás trombózis kialakulásának kockázatát is lényegesen megnövelik. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista a vérrögösödés megelőzésére hívja fel a figyelmet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!