• Visszérbetegség cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2020-06-29 05:21
    Trombózis
    A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
    2020-10-13 16:04
    Az emberek többsége ülőmunkában dolgozik, melynek bizony megvannak a hátulütői is. A mozgáshiány ugyanis számtalan betegség kialakulásának kockázatát megnöveli, például lényegesen gyakrabban fordul elő 2-es típusú diabétesz, elhízás, magas vérnyomás azok körében, akik szinte egész nap az irodában ülnek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2020-10-13 13:03
    A mélyen fekvő vénákban, leggyakrabban a lábszár, comb és medence vénáiban kialakuló vérrög esetén beszélünk mélyvénás trombózisról. Melyek a betegség okai és kockázati tényezői?
    Panaszok
    WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2020-10-05 18:35
    A livedo reticularis (LR) egy bőrtünet, amit a bőr vörösesbarnás elszíneződésű hálószerű mintázata jellemez. A lábak érintettek a leggyakrabban. A betegség összefüggésben áll az erek duzzanatával, és hideg hatására az állapot rosszabbodhat. A livedo lehet fiziológiás jelenség, de keringési rendellenességek tünete is.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Dr. Kósa Éva, angiológus
    2020-09-11 18:33
    A kor előrehaladtával az érszűkület egyre nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, aminek akár súlyos következményei is lehetnek, ha nem foglalkoznak vele. Bár vannak a betegségnek fokozatai, az észlelt elváltozásokat már a legelején fontos kezelni. Az érszűkület stádiumairól és kezeléséről Dr. Kósa Éva, angiológus beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2020-09-07 03:06
    A bőr felületén kialakuló, különféle nagyságú és terjedelmű, nehezen vagy egyáltalán nem gyógyuló sebeket fekélyeknek nevezzük. Ezek az alsó végtagon, azon belül is elsősorban a boka régiójában meglehetősen gyakran jöhetnek létre, hátterükben szinte kivétel nélkül valamilyen súlyos kórok szerepel.
    Élet betegséggel
    Életmód Orvosi Központ - Sekk Patrícia, gyógytornász
    2020-09-05 19:03
    A visszértágulatok amellett, hogy esztétikailag zavaró látványt nyújtanak, komoly szövődményeket okozhatnak, ráadásul igen fájdalmasak is lehetnek. A közhiedelemmel ellentétben nem csupán nyáron, a meleg, párás időben okozhatnak panaszokat, de télen is, főleg azok körében, akik munkájuk során sokat töltenek egy helyben ülve vagy állva.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-08-27 11:03
    Az már régóta ismert, hogy a hosszabb utazás növeli a trombózis kialakulásának kockázatát. Elsősorban a repülőutakkal kapcsolatban halljuk ezt gyakran, ám a kockázat a jármű fajtájától függetlenül bármely hosszabb utazás során fokozott.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2020-08-26 20:33
    Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennáll. A fekély nagysága és mélysége igen széles határok közt változhat, lokalizációját tekintve az egyik leggyakoribb érintett terület a boka régiója.
    Oxygen Medical
    2020-08-17 15:10
    A visszérbetegség sajnos nemcsak esztétikailag zavaró, de kezeletlenül súlyos szövődményekhez vezethet, megelőzéséért viszont sokat tehetünk. Dr. Sepa György, sebész, érsebész hasznos tanácsokkal szolgált.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-08-13 14:35
    Gyakori panasz a lábdagadás, amelyet szinte minden ember megtapasztal élete során. A hátterében álló okok változatosak lehetnek, az életmódbeli sajátosságok éppúgy kiválthatják, mint egy komoly betegség. Hogyan különíthető el a két véglet? Mi minden okozhatja a lábak vizesedését?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!